sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

El detector de caigudes "Vigi’fall"

Teconología paa personas mayores vigi fall

La tecnologia ja està al servei de les persones grans gràcies a ‘Vigi’fall’ el detector de caigudes. Actualment, a la Unió Europea hi ha uns 20 milions de caigudes a l'any de persones de 65 anys i aquestes caigudes moltes vegades provoquen la mort per lesió.

Per evitar aquests enfonsaments s'ha creat el nou mecanisme sense fil ‘*Vigi’fall’ que immediatament detecta les caigudes de les persones grans i en conseqüència afavoreix que se'ls pugui atendre en el menor temps possible.

Segons la Comissió Europea: “‘Vigi’fall’ consisteix en un petit biosensor en forma d'adhesiu triangular que la persona gran porta adherida, no molesta i es pot utilitzar a la dutxa. Emet senyals vitals que són rebudes per uns sensors sense fils situats en les parets de la casa. En cas de patir una caiguda, a més de l'avís del biosensor, els sensors de les parets detecten l'absència de moviment i, de envien un senyal a una caixa de control que es troba també a casa.”

Per a aconseguir el dispositiu ‘Vigi’fall’ s'han necessitat diversos anys de recerca, durant aquests anys s'ha anat perfeccionant l'aparell fins a aconseguir que sigui capaç de distingir les caigudes reals de les falses alarmes. Per a aconseguir això, ‘*Vigi’fall’ va equipat amb un programari de fusió de dades que permet analitzar la naturalesa de la caiguda i la postura de la persona.

El funcionament de ‘Vigi’fall’ és molt senzill: si està situat en una residència de persones grans, el dispositiu es connecta a una infermera, si l'aparell està a casa, aquest es connecta a una centraleta on un treballador rep l'avís i es posa en contacte per telèfon amb el pacient. Si ningú respon, la família o un equip d'emergències van cap al domicili immediatament.

Aquesta nova tecnologia s'ha provat en residències per a gent gran i ha estat tot un èxit.

Valorem positivament totes les ajudes a la tercera edat, així com tots els avanços per a millorar la qualitat de vida dels nostres majors.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu