sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

El magnesi: les seves propietats i els beneficis en el teu cos

propiedades del magnesio

Una alimentació sana i equilibrada ens aporta els nutrients necessaris per estar sans i forts. Un dels nutrients que pot afectar-nos a molts nivells quan manquem d'ell és el magnesi. Per aquesta raó, t'expliquem les propietats del magnesi i com influeix en el nostre cos.

Què és el magnesi?

El magnesi és un mineral essencial que exerceix nombrosos rols crucials en el funcionament adequat del nostre cos. És el quart mineral més abundant en el nostre cos i es troba principalment en els nostres ossos, músculs i teixits tous.

Malgrat la seva importància, el cos humà no pot produir magnesi per si mateix, per la qual cosa ha d'obtenir-se a través de la dieta. És important que ens assegurem d'ingerir la quantitat de magnesi optima per evitar problemes de salut per culpa de la falta de magnesi.

Propietats del magnesi

Funcions principals del magnesi

Les funcions principals del magnesi en el cos inclouen:

 1. Formació d'ossos i dents: El magnesi és necessari per a l'absorció i el metabolisme adequat del calci. Juga un paper essencial en la formació i manteniment d'ossos i dents sanes.
 2. Funció muscular: El magnesi és crucial per a la funció muscular, incloent-hi la contracció i relaxació dels músculs. També està involucrat en la transmissió de senyals nerviosos que controlen l'activitat muscular.
 3. Funció nerviosa: Participa en la regulació dels senyals nerviosos i ajuda a mantenir un sistema nerviós equilibrat. El magnesi està involucrat en la producció i alliberament de neurotransmissors, que són els missatgers químics que permeten la comunicació entre les cèl·lules nervioses.
 4. Regulació del ritme cardíac: El magnesi exerceix un paper essencial en la funció cardíaca normal. Ajuda a mantenir el ritme cardíac regular i a mantenir la pressió arterial en nivells saludables. El magnesi ajuda a evitar la pressió arterial alta.
 5. Producció d'energia: Participa en nombroses reaccions bioquímiques que generen energia en el cos. És necessari per convertir els aliments en energia utilitzable a nivell cel·lular.
 6. Funció enzimàtica: Actua com a cofactor per a molts enzims en el cos, cosa que significa que ajuda als enzims a realitzar les seves funcions adequadament. Els enzims són necessaris per a una àmplia varietat de reaccions químiques en el cos.
 7. Regulació de l'equilibri electrolític: Juntament amb altres minerals, el magnesi contribueix a l'equilibri adequat dels electròlits en el cos, la qual cosa és essencial per mantenir la hidratació i el funcionament cel·lular.

Beneficis del magnesi

El magnesi és un mineral essencial que ofereix una varietat de beneficis per a la salut. Aquí estan alguns dels principals beneficis del magnesi:

beneficis per a la salut del magnesi

 1. Salut òssia: El magnesi és essencial per a l'absorció i metabolisme adequat del calci i la vitamina D, la qual cosa contribueix a la salut i la fortalesa dels ossos. Una ingesta adequada de magnesi pot ajudar a prevenir la pèrdua òssia i reduir el risc de fractures.
 2. Funció muscular: El magnesi juga un paper crucial en la contracció i relaxació muscular. Ajuda a prevenir enrampades i espasmes musculars, i contribueix al funcionament òptim dels músculs en general.
 3. Regulació del ritme cardíac: El magnesi és necessari per mantenir un ritme cardíac regular i per a la funció adequada dels músculs cardíacs. Pot ajudar a prevenir arrítmies i mantenir la salut cardiovascular.
 4. Regulació de la glucosa en sang: El magnesi exerceix un paper en la regulació de la sensibilitat a la insulina i en el metabolisme de la glucosa. Pot ajudar a mantenir nivells de sucre en sang més estables i reduir el risc de desenvolupar diabetis tipus 2.
 5. Suport a la funció cerebral: El magnesi està involucrat en la transmissió de senyals nerviosos i en la funció dels neurotransmissors. Pot contribuir a una funció cerebral saludable i a la cognició normal.
 6. Alleujament de migranyes: Alguns estudis suggereixen que el magnesi pot ser que ajudi a reduir la freqüència i la intensitat de les migranyes en persones propenses a patir-les.
 7. Funció intestinal: El magnesi pot ajudar a alleujar el restrenyiment en relaxar els músculs intestinals i millorar la funció del tracte gastrointestinal.
 8. Suport al sistema immunitari: El magnesi exerceix un paper en la funció immunològica en contribuir a la producció i funció de cèl·lules immunològiques.
importancia de mantenir els ossos forts.

Beneficis psicològics

 1. Reducció de l'estrès i l'ansietat: El magnesi està relacionat amb la funció nerviosa i la regulació de neurotransmissors. Pot tenir un efecte calmant en el sistema nerviós, la qual cosa pot ajudar a reduir els nivells d'estrès i ansietat.
 2. Millora del son: Degut el seu paper en la relaxació muscular i la regulació nerviosa, el magnesi pot ajudar a millorar la qualitat del somni. Pot contribuir a un somni més profund i reparador.

Aliments rics magnesi.

Existeixen diversos aliments rics en magnesi que poden ajudar-te a mantenir nivells adequats d'aquest mineral en la teva dieta. Aquí tens una llista d'aliments que són bones fonts de magnesi:

 1. Fruita seca i llavors: ametlles, anacards, nous, llavors de carabassa, llavors de gira-sol.
 2. Llegums: fesols (negres, pinto, cigrons, etc.), llenties, pèsols.
 3. Verdures de fulles verdes: espinacs, kale (col arrissada), bleda.
 4. Cereals integrals: civada, quinoa, arròs integral, cereal de blat integral.
 5. Fruites: plàtans, alvocats, figues.
 6. Peix: salmó, verat, truita.
 7. Xocolata negra: La xocolata negra amb alt contingut de cacau pot ser una font moderada de magnesi.
 8. Productes lactis: Iogurt, llet (preferiblement llet d'ametlles o soia enriquida amb magnesi).
 9. Vegetals: bròquil, espàrrecs, pastanagues.
 10. Altres aliments: tofu, pipes de carabassa, aigua mineral rica en magnesi (algunes aigües minerals naturals contenen quantitats significatives de magnesi).

Alimentació rica en magnesi

Recorda que els nivells de magnesi poden variar segons la preparació i el processament dels aliments. Optar per aliments frescos i origen vegetal contenen, generalment, més nutrients, inclòs el magnesi, en comparació amb aliments altament processats.

Si estàs preocupat per la teva ingesta de magnesi o si tens necessitats dietètiques específiques, és recomanable parlar amb un dietista o professional de la salut per a obtenir orientació personalitzada sobre com incloure suficient magnesi en la teva dieta diària i si és necessari prendre suplements de magnesi i altres vitamines.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu