sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

El pare dels Jocs Paralímpics: Ludwig Guttman

El padre de los Juegos Paralímpicos: Ludwig Guttman

Ludwig Guttman (1889-1980) natural de Silesia, era un prestigiós metge especialitzat en neurologia i en l'estudi de disfuncions físiques. Va arribar a ser el neuròleg més important d'Alemanya i va obtenir la presidència de la Comunitat Mèdica Jueva en aquell país. Però després de la consolidació del nazisme va ser inhabilitat i es va prohibir l'estudi i tractament de tota disfunció i discapacitat, en el que ell estava especialitzat. En 1939 va haver de partir rumb a Anglaterra, sense diners i acompanyat de la seva esposa i els seus dos fills.

A Oxford, va començar a investigar sobre el tractament i rehabilitació dels pacients de ferides en la medul·la espinal. L'objectiu del doctor era integrar als seus pacients en la societat com a membres útils i respectats, sigui com fos el seu grau de discapacitat, un tema molt qüestionat i gens popular en l'Europa destruïda de la postguerra.

Ludwig Guttmann va adquirir la nacionalitat britànica el 1945, en reconeixement a la seva “bona labor a la pàtria” durant la Segona Guerra Mundial, en la qual va exercir com a mèdic i investigador al servei dels aliats.

En 1944, va fundar el primer centre monogràfic de lesionats medul·lars a l'hospital StokeMandeville, en ell, es considerava l'activitat esportiva part essencial de la rehabilitació física dels paraplègics. Quatre anys més tard, Guttman ja havia estat capaç d'organitzar una competició de tir amb arc en cadira de rodes,  els 'Jocs de Stoke Mandeville'. En 1952, a la petita competició de tir amb arc es van incorporar veterans de guerra procedents dels Països Baixos, donant lloc als I Jocs internacionals de Stoke-*Mandeville, enfrontant a atletes d'Holanda i el Regne Unit. D'aquesta forma, l'esport paralímpic va donar el salt internacional.

Durant els pròxims anys el creixement de l'esport paralímpic no va deixar de crèixer fins al que coneixem avui en dia. Ludwig va arribar a ser nomenat comandant de l'Ordre de l'Imperi Britànic i Membre de la Royal Society. També va ser president de la International Medical Society of Paraplegia entre 1961 i 1970.

Avui dia, Ludwig Guttman és considerat un referent global en el camp de la rehabilitació de pacients amb lesions de la columna vertebral i es considera el fundador dels Jocs Paralímpics, el major esdeveniment d'esport adaptat del planeta.

 

Font: elespanol.com

Imatge: Competició de tir amb arc "Jocs de Stoke Mandeville".

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu