sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

El somni de l'home biònic

 

De la fantasia a la realitat, de la ciència ficció de Terminator, Robocop o la dona biònica a solucions que ja estan donant resultats en molts usuaris i que avancen d'una manera imparable per millorar la qualitat de vida de molta gent.

La ficció literària va crear la figura de l'ciborg, de l'anglès cyber (cibernètic) i organism (organisme), per així nomenar persones compostes d'elements orgànics i dispositius mecànics, és la integració home-màquina. La ciència biomecànica no està lluny d'assolir el somni de l'home biònic, que permetria superar patologies i lesions tant congènites com adquirides durant la vida.

Hi ha dispositius que s'usen fa temps amb fantàstics resultats i que són fruit de l'enginyeria biònica. El marcapassos és el més conegut.

També existeixen els implants coclears que permeten tornar la capacitat auditiva en determinat tipus de sordeses. Vegeu Federació d'Associacions d'Implantats Coclears d'Espanya:

A principis d'aquest any es va presentar a Austràlia el primer ull biònic. L'invent està dissenyat per a pacients que pateixen retinitis pigmentosa, una malaltia degenerativa i hereditària que treu progressivament la vista.

Al juliol una companyia neozelandesa va presentar unes cames biòniques que permeten caminar a persones que pateixen paraplegia i es desplacen en cadires de rodes.

Recentment s'ha presentat un exosquelet robòtic que com molts dels grans avenços de la ciència prové de la tecnologia militar. Aquest exosquelet es va plantejar com una ajuda perquè els soldats poguessin caminar distàncies molt llargues.

Ara tindrà una aplicació molt més encertada i s'ha convertit en un gran avanç que pot millorar en gran mesura la vida de persones que no poden caminar.

Esperem que en un futur pròxim aquestes tecnologies s'abarateixin i estiguin disponibles per a tothom.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu