sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Elevador INVISIBLE per a integrar l'accessibilitat en edificis històrics

Elevador invisible

Si el seu edifici té un alt valor històric, estètic o patrimonial i vols millorar l'accessibilitat, l'elevador INVISIBLE és la solució. Aquest sistema de salvaescales ha revolucionat el mercat i s'ha posicionat com un element indispensable per als arquitectes i interioristes que tenen com a objectiu respectar l'estètica del lloc i, al mateix temps, garantir l'accessibilitat a totes les persones.

Què és un elevador Invisible?

L'elevador INVISIBLE és la solució perfecta per a dotar d'accessibilitat a edificis històrics, icònics o amb alt valor arquitectònic.

Els edificis emblemàtics, antics o patrimonials sovint presenten desafiaments particulars quan es necessita millorar les condicions per a accedir-hi. En aquest sentit, els graons es converteixen en un veritable obstacle per a les persones amb mobilitat reduïda i per a aquelles amb discapacitat física que es desplacen en cadira de rodes.

Per a aquestes situacions, l'elevador INVISIBLE és la millor solució per brindar d'accessibilitat a qualsevol edifici i integrar-se a la perfecció amb l'obra i el seu entorn. La seva funcionalitat és simple: converteix l'escala en una plataforma elevadora per pujar o baixar a qualsevol persona de manera fàcil, segura i sense necessitat de fer cap esforç.

INVISIBLE és una solució visual i estèticament agradable. Està dissenyada exclusivament per passar desapercebuda quan no s’utilitza i eliminar qualsevol impacte visual extern que pugui alterar l'harmonia de l'espai (com són les rampes, les plataformes o altres elements estructurals).

Salvaescales de disseny i interiorisme

On pots trobar la INVISIBLE?

L'elevador INVISIBLE s'ha instal·lat en una gran varietat d'edificis catalogats i patrimonials, entre ells:

  • La Catedral de Notre-Dame, París.
  • L'edifici del Senat francès -el Palais du Luxembourg, París
  • L'edifici del parlament danès, Copenhaguen
  • I en molts més espais: Museus, esglésies, biblioteques, bancs, col·legis, botigues especialitzades…

La seva capacitat d'integració al 100% amb l’entorn el converteix en l'elevador estrella per a aquests edificis tan icònics en la nostra societat.

Tipus d'elevador INVISIBLE

L'elevador INVISIBLE disposa de dos tipus de sistemes d'elevació, cadascun d'ells amb varietats de grandària i de capacitats per tal de poder-se adaptar a diferents situacions.

Elevador INVISIBLE IN-1

Aquest model disposa d'un mecanisme de tisora que permet transformar el replà superior en una plataforma elevadora. Els esglaons desapareixen progressivament donant pas a una plataforma elevadora integrada, especialment indicada per a pujar i baixar a persones en cadira de rodes o amb problemes de mobilitat.

Per garantir la seguretat d'aquest sistema d'accessibilitat, el replà superior disposa d'una barrera de protecció per a les rodes i barreres al lateral per a les persones que es troben al costat de la plataforma. D’aquesta manera, s'evita que les persones que usen l'escala puguin accidentar-se quan la plataforma es trobi en la part inferior.

salvaescales per l'església

Elevador INVISIBLE IN-2

Aquest sistema està format per un mecanisme de doble tisora que converteix l'escala en una plataforma, és a dir, en una superfície plana perquè pugui pujar tranquil·lament una persona a la seva cadira de rodes. Una vegada l'escala es transforma en una plataforma, aquesta es desplaça del replà inferior al superior i viceversa.

Com a l'anterior model, també disposa d'una barrera de seguretat tant per a la persona usuària com les persones de voltant amb l'objectiu d'evitar caigudes per culpa del desnivell.

escala es converteix en plataforma

Les característiques més sorprenents d'aquest elevador 100% integrable

A part de protegir la integritat arquitectònica de cada edifici, l'elevador INVISIBLE ofereix una gran qualitat i seguretat a nivell funcional. Aquest elevador, permet la seva instal·lació tant en espais d'interior com a peu de carrer, i s'adapta i integra en qualsevol tipus de superfície, sigui del material que sigui.

Cal destacar que l'elevador INVISIBLE es dissenya a mida de cada espai per a fusionar-se a la perfecció amb els graons originals i així convertir-se en un element integrat i invisible a l'ull humà.

A nivell tècnic, permet una capacitat de càrrega de fins a 500 Kg i ve equipat amb unes barreres de protecció per garantir la seguretat de l'usuari durant el desplaçament i ús.

La tecnologia d'aquest mecanisme es basa en la combinació d'un sistema de pistons hidràulics que permeten transformar l'escala o el replà en una plataforma funcional per a persones que utilitzen cadira de rodes o necessiten ajuda per a pujar i baixar escales. L'estructura és d'acer galvanitzat i acer inoxidable, per la qual cosa es garanteix la seguretat gràcies a l'alta capacitat de resistència d'aquests materials.

Com hem comentat, la INVSIBLE té una capacitat de càrrega de 500 quilos i una amplària estàndard de 1100 mm. El gruix màxim del recobriment del sistema i, per tant, dels esglaons que formen la plataforma és de 30mm. Cal remarcar que aquest recobriment serà el mateix que el sòl que envolta el sistema de salvaescales. En aquest sentit, la integració és total.

Com funciona la plataforma invisible

Altres dades tècniques rellevants són, d'una banda, els esglaons, que poden tenir una altura màxima de 185 mm (aquí també s'inclou el gruix del recobriment) i, d'altra banda, les barreres de protecció, que són de 1100 d'altura i es realitzen mitjançant un panell de sandvitx en alumini. Aquest sistema garanteix la discreció de tot el sistema quan no s'utilitza.

Com funciona INVISIBLE?

L'elevador INVISIBLE s'activa mitjançant una botonera discreta que s'instal·la al costat de la plataforma o amb botoneres de paret. Pressionant un botó aquesta es transforma en plataforma i, a continuació, permet pujar o baixar al replà que necessitis. Es tracta d'un sistema molt senzill i intuïtiu, per la qual cosa tots els usuaris poden usar-lo amb facilitat.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu