sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Elevador vertical hidràulic: Què és, preus i on comprar-ho

Per a millorar l'accessibilitat, hi ha vegades en què és necessària la instal·lació d'una ajuda tècnica que permeti salvar els desnivells verticals de l'entorn. Sabem que existeixen diferents elevadors verticals per a la supressió de barreres, però és interessant conèixer les seves diferències més rellevants ja que cada elevador està pensat per a unes necessitats específiques.

En aquest article parlarem sobre les diferències que hi ha entre uns i altres sistemes d'elevació, i podrem entendre el funcionament bàsic, determinant el seu ús òptim per a cada situació.

 

Tipus d'elevador vertical

 

Els elevadors verticals poden distingir-se i diferenciar-se pel sistema que els fa funcionar, podent ser: hidràulic o elèctric. Cadascun d'ells es recomana per a una necessitat diferent.

Els elevadors elèctrics disposen d'un motor que eleva l'ascensor a partir d'un sistema de guies i carrils fixos.

L'elevador elèctric està dissenyat per a poder salvar distàncies més llargues, a més és més ràpid que un elevador hidràulic, però per contra té un consum més elevat, per això són el millor sistema per a edificis de molta altura.

Per part seva, els ascensors hidràulics disposen d'un sistema de tracció creat per una central hidràulica que a través d'una bomba subministren pressió a l'oli encarregat d'elevar el pistó.

Mitjançant transmissió de corrioles fa que la cabina es mogui. El consum energètic solament es produeix en la pujada, doncs per a descendir utilitza la força de la gravetat (sense consum).

No obstant això, la grandària i la distància a salvar dels elevadors hidràulics és més reduïda, afavorint una instal·lació i un manteniment més econòmic.

 

Elevador per a cadira de rodes per a escales

 

Els elevadors de curt recorregut estan dissenyats per a superar les barreres arquitectòniques de fins a 3 metres de recorregut.

Normalment aquests elevadors s'instal·len en comunitats de propietaris que a la seva entrada tenen un petit desnivell que separa l'entrada de l'edifici del replà on es troba l'ascensor, encara que també poden instal·lar-se en cases unifamiliars o locals per a millorar l'accessibilitat de l'entorn.

Els mini elevadors serveixen per a transportar a qualsevol persona, però sobretot són molt útils perquè les persones amb mobilitat reduïda o que es desplacen en cadires de rodes puguin pujar i baixar les escales còmodament, de manera autònoma i segura.

 

 

Preu d'un elevador vertical per a minusvàlids

 

Per a determinar el preu d'un elevador, cal tenir en compte diversos factors que faran que l'import final pugui variar significativament.

Primerament, hem de valorar el model d'elevador, depenent de les característiques tècniques de cadascun, el preu pot ser molt diferent. Altres factors importants que condicionessin el preu d'un elevador són la distància a salvar i les dimensions de l'elevador, ja que a més distància més car serà.

Cada elevador té uns opcionals diferents –capacitat de càrrega, controls i acabats- que també poden fer incrementar el preu de l'ascensor. Quants menys accessoris i opcionals, més barat.

Un altre factor a tenir en compte és el lloc de la instal·lació. Si el seu muntatge és en la intempèrie, els materials hauran d'estar adaptats per a resistir les inclemències del temps. Per tant, el seu preu també es veurà afectat.

A Válida sin barreras disposem de diversos models d'elevadors amb diferents característiques tècniques, per a espais reduïts i per a instal·lar tant en interior com en exterior.

Per a poder determinar un preu d'un elevador (tenint en compte tots els aspectes esmentats anteriorment), des de Válida sin barreras recomanem la visita d'un assessor tècnic expert en accessibilitat.

L'assessor s'encarregarà de realitzar un estudi del lloc i valorarà la millor solució salvaescales per a les seves necessitats. Aquest assessorament és totalment gratuït i disposarà a l'instant d'un pressupost totalment mida i sense compromís.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu