sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Elevadors de piscina per a persones amb discapacitat

Què són els elevadors de piscina? En aquest article t'expliquem per què és tan útil aquesta ajuda per a les persones amb discapacitat.

 

Les persones d'avançada edat, amb mobilitat reduïda o amb discapacitat també tenen dret a refrescar-se en la piscina, però moltes vegades, per falta d'accessibilitat no poden fer-ho. Hem de tenir en compte que l'aigua té teràpies molt bones per al nostre organisme i tots tenim dret a relaxar-nos i gaudir de les seves propietats.

No obstant això, com podem millorar l'entrada i sortida de les piscines?

L'accessibilitat cada vegada està més present en tots els àmbits de la vida, fins i tot en els d'oci. Per a fer-ho amb garanties de seguretat, existeixen diferents ajudes tècniques que faciliten l'accés en la piscina. En aquest article t'ensenyem quals són.

 

 

Potser t'interessa: Elevadors per a piscines: Preus, tipus i instal·lació

 

 

Solucions per a millorar l'accessibilitat en piscines

 

La natació és una teràpia de rehabilitació molt utilitzada i eficaç per a les persones amb discapacitat física.

Una de les més conegudes és la hidroterapia, que ajuda a millorar els moviments bàsics del cos. És una teràpia ideal per a les persones amb diferents patologies ortopèdiques, traumatològiques, neurològiques, pulmonars i cardiològiques poden necessitar realitzar un procés de rehabilitació en l'aigua.

A aquests pacients pot resultar-los complicat l'accés a la piscina, per això existeixen diferents ajudes que faciliten la seva autonomia.

Es tracta dels elevadors per a piscina, o també denominats ascensors aquàtics, que estan dissenyats per a l'accés a l'aigua de manera segura.

En aquest sentit, cal diferenciar entre dos tipus d'ajudes per a la piscina: les que són fixes o que funcionen amb pistó hidràulic i les ajudes que són mòbils que funcionen amb bateries.

 

Elevador hidràulic AQUA

 

L'elevador per a piscines AQUA és una ajuda tècnica pensada per a millorar l'autonomia de les persones amb mobilitat reduïda. Aquest mecanisme està compost per un masteler, una cadira i un pistó hidràulic. La cadira se submergeix per a permetre l'entrada o sortida de l'aigua de l'usuari. Aquest sistema d'elevació funciona gràcies a la pressió de l'aigua de la xarxa.

 

”elevador-piscinas-discapacidad-accesibilidad”

 

La cadira és d'un material sintètic resistent i adaptat per a intempèrie igual que tota l'estructura i també el pistó. El masteler i el pistó estan fabricats en acer inoxidable.

AQUA permet realitzar un ancoratge fix o mòbil, això vol dir que poden instal·lar-se de manera permanent o temporalment (per exemple només a l'estiu) en la piscina.

Válida sin barreras, empresa líder en vendes d'instal·lacions salva escales, disposa de diversos models AQUA, ideals per a la supressió de barreres de qualsevol piscina.

 

Et deixem amb un vídeo on pots veure com funciona aquest tipus d'elevador per a piscines:

 

 

 

 

Elevador per a piscines mòbil AQUA

 

Hi ha un altre tipus d'ajudes tècniques per a l'accés de forma asseguda a la piscina. Es tracta dels elevadors per a la piscina mòbils. En aquests casos, les ajudes funcionen a través de bateries i no necessiten ancorar-se en la piscina, sinó que són portables. Això significa que són més fàcils de transportar i també d'emmagatzemar. A més, són una solució ideal fabricada amb materials resistents i ideals per als problemes als quals han d'enfrontar-se les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Així mateix, garanteixen una entrada i sortida de l'aigua de manera segura, ràpida i còmoda.

Aquestes ajudes permeten el seu ús tant en ambients d'interior com en intempèrie.

Aquest tipus d'elevadors s'adapten a qualsevol mena de piscines, ja siguin piscines enlaire, arran de terra, en spa, etc. Gràcies a la rotació del seient i el seu sistema d'elevació, la persona pot introduir-se en l'aigua de manera totalment segura i còmoda.

 

”elevador-piscinas-minusvalia-acceso-agua”

 

Afortunadament, en l'actualitat cada vegada són més les piscines públiques i privades que utilitzen aquest tipus de transports col·lectius. Els elevadors per a piscina promouen l'accés universal a aquests usuaris amb qualsevol grau de discapacitat.

 

 

Saber més sobre models d'elevadors per a piscines

 

Si vols saber el que podria valer obtenir una d'aquestes solucions, pots posar-te en contacte amb Vàlida sense barreres, experts en tota mena de solucions per a l'accessibilitat. Els nostres tècnics t'expliquessin els diferents models amb detall i et recomanessin el millor en funció de la mena de piscina i també de les necessitats específiques de l'usuari.

A més, t'oferim una visita del tècnic totalment gratuïta i un pressupost a mesura, perquè puguis valorar la millor opció sense compromís. El telèfon d'atenció al client és el 900 414 000 o també pots enviar-nos un mail a [email protected] amb les teves dades de contacte i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

 

Aconsegueix la teva piscina sense barreres!

 

Et deixem amb un article on t'ensenyem diferents models d'elevadors per a piscina per a persones amb mobilitat reduïda que existeixen i les seves característiques: Cadires per a persones amb minusvalidesa: Models i característiques. 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu