sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Elevadors per a edificis històrics

Garantir l'accessibilitat és un deure tots, però què succeeix si es tracta d'un edifici històric protegit? És possible instal·lar una plataforma salvaescales o elevador?

Actualment, a Espanya les lleis de conservació del patrimoni cultural impedeixen qualsevol tipus de modificació que afecti a l'aparença o estructura d'edificis històrics protegits. En alguns casos, davant un projecte de reforma i rehabilitació integral, sí és possible instal·lar solucions en accessibilitat, com a ascensors, elevadors o rampes. Així i tot, no sempre és possible esperar a un projecte estructural per dotar d'accessos viables per a totes les persones.

Fins a fa uns anys, totes les plataformes salvaescales o elevadors requerien ser cargolades a la façana o als graons. En el cas dels elevadors a més és necessari la construcció d'un petit fossat. Tot això entrava en conflicte amb les lleis de protecció del patrimoni, donant lloc a ligis interminables o a desestimar directament la instal·lació d'aquestes màquines. 

Davant aquest panorama, han aparegut dues plataformes salvaescales que permeten conciliar la protecció de l'edifici amb l'accessibilitat. Per la seva configuració, permeten ser muntades en l'entrada de l'edifici ja que van subjectes al sòl exterior.

Una d'aquestes solucions és INGENIUM, un elevador amb un disseny innovador per a recorreguts de fins a 50cm. Suposa una distància suficient per salvar els 2 o 3graons que sol haver-hi en una entrada, sent capaç de transportar fins a 300kg. Pot anar fixat a la paret o a un pal connectat al sòl. Per això, la seva instal·lació no implica cap dany a la fatxa de l'edifici.

Un altre elevador a tenir en compte és FUTURA. Es tracta d'un sistema d'elevació que s'oculta sota terra. A diferència d'altres solucions, FUTURA descriu un moviment en forma d'arc en realitzar el seu recorregut. Això permet que, estant muntat en el replà inferior (a peu de carrer) pugui connectar amb el replà superior. D'aquesta manera, l'usuari en cadira de rodes salva tot un tram d'escales amb solament estrènyer un botó. FUTURA és capaç de salvar fins a 1,2 metres de recorregut vertical i transportar fins a 400kg. 

Si aquestes interessat a fer accessible un edifici antic, contacta'ns. T'ajudarem a trobar una solució que s'ajusti a la normativa vigent i a les lleis de protecció. Per a més informació, truca'ns: 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu