sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Els 10 beneficis de l'aigua de mar que no sabies

Segur que sempre has sentit que hi ha molts beneficis de l'aigua de mar, però t'has plantejat alguna vegada per què i quins són? És moment que sàpigues quines propietats té perquè puguis aprofitar-les al màxim per a la teva salut.

Per què és tan beneficiosa l'aigua de mar?

L'aigua de la mar és considerada beneficiosa a causa de la seva composició rica en minerals i oligoelements essencials per al funcionament saludable del cos humà. A diferència de l'aigua potable, que sol mancar de certs minerals, l'aigua de mar conté una àmplia varietat d'elements com a sodi, magnesi, potassi, calci, i molts altres. Aquests minerals exerceixen rols crucials en diverses funcions biològiques, com l'equilibri electrolític, la regulació de la pressió arterial i la funció muscular.

A més, l'aigua de mar s'ha utilitzat històricament amb propòsits terapèutics i de benestar. Algunes persones sostenen que l'exposició a l'aigua de mar pot tenir efectes positius en la pell facilitant la cicatrització en cas de petites ferides i proporcionant beneficis dermatològics. A més, el contacte amb l'aigua de mar s'associa sovint amb la relaxació i la reducció de l'estrès, contribuint així al benestar general.

Els ions presents en l'aigua de mar també poden tenir propietats antibacterianes i antiinflamatòries, la qual cosa podria tenir beneficis per a la salut, especialment en el tractament d'unes certes afeccions de la pell. Així mateix, la inhalació d'aerosols marins, com els produïts per les ones trencant a la costa, s'ha relacionat amb possibles millores en la funció pulmonar i la salut respiratòria.

Propietats de l'aigua del mar

Cal destacar que mentre hi ha defensors dels beneficis de l'aigua de mar, el seu ús amb finalitats terapèutics o de salut ha d'abordar-se amb precaució i sota la supervisió adequada. A més, és important assenyalar que les recerques científiques sobre aquests beneficis encara estan en curs, i algunes afirmacions poden mancar de suport científic sòlid. En qualsevol cas, la moderació i la prudència són clau en considerar l'aigua de mar com a part d'un enfocament per a la salut i el benestar, especialment si es vol beure l'aigua de mar.

Com a curiositat, has de conèixer que l'aigua de mar conté en mes o menys mesura tots els elements de la taula periòdica necessaris per al cos humà.

10 beneficis de l'aigua de mar que has de conèixer

Beneficis de l'aigua de mar

1. Aportació de minerals essencials

L'aigua de mar és una font natural de minerals essencials com el sodi, el magnesi, zinc, iode, potassi i el calci. Aquests minerals són fonamentals per a diverses funcions biològiques, com l'equilibri electrolític, la contracció muscular i la salut òssia. Prendre aigua de mar en excés pot ser contraproduent i no es recomana.

2. Regulació de l'equilibri electrolític

La presència de minerals en l'aigua de mar contribueix a mantenir un equilibri electrolític adequat en el cos, essencial per a funcions cel·lulars, la transmissió d'impulsos nerviosos i la regulació de la pressió arterial. Aquest és gràcies al seu contingut alt en iode, potassi i oligoelements.

3. Propietats antiinflamatòries

S'ha suggerit que els ions presents en l'aigua de mar poden tenir propietats antiinflamatòries, la qual cosa podria ser beneficiós per a reduir la inflamació en certs teixits i contribuir a l'alleujament de condicions inflamatòries. Pot ser una bona opció per millorar la circulació a les cames.

4. Estimulació de la circulació sanguínia

L'exposició a l'aigua de mar ja sigui a través del bany o simplement fer un passeig per la bora de la platja, pot estimular la circulació sanguínia, millorant així l'oxigenació dels teixits i promovent millor salut cardiovascular.

5. Suport a la cicatrització de ferides:

Es creu que l'aigua de mar pot tenir propietats que afavoreixen la recuperació i cicatrització de ferides i la regeneració de la pell. El contacte amb l'aigua de mar podria ajudar en la recuperació de lesions cutànies.

6. Relaxació i reducció de l'estrès

L'experiència d'estar en contacte amb l'aigua de mar, ja sigui nedant o simplement gaudint de la brisa marina, pot tenir efectes relaxants i contribuir a la reducció de l'estrès i l'ansietat.

7. Millora de la salut respiratòria

La inhalació d'aerosols marins, com els produïts per les ones, s'ha associat amb possibles beneficis per a la salut respiratòria, especialment en persones amb afeccions com l'asma o la bronquitis. És beneficiós per a obrir els conductes nasals i respiratoris.

8. Propietats antibacterianes

Alguns estudis suggereixen que alguns components de l'aigua de mar poden tenir propietats antibacterianes, la qual cosa podria ser beneficiós per a la pell i ajudar en la prevenció d'infeccions cutànies.

9. Estimulació del metabolisme

L'exposició a l'aigua de mar, combinada amb la pràctica d'activitats físiques a la platja, pot contribuir a l'estimulació del metabolisme, afavorint així la crema de calories i la pèrdua de pes. En general, és beneficis per a ajudar a eliminar toxines.

10. Benestar emocional

L'entorn marí, amb els seus sons, olors, la brisa de la mar, ha demostrat tenir efectes positius en el benestar emocional i ajuda a calmar-nos. Passejar per la platja o gaudir d'activitats aquàtiques pot promoure estats d'ànim positius i millorar la qualitat de vida. Es recomana als que sofreixen depressió o estrès.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu