sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Els 10 Beneficis de riure

Beneficis de riure

Per què riem? L'ésser humà utilitza el riure per comunicar-se i relacionar-se, però la veritat és que el riure ens aporta molts altres beneficis que segur que fins ara no n’eres conscient.

Què és i per què es produeix el riure?

El riure és un llenguatge universal, capaç de travessar fronteres, cultures i civilitzacions i reproduïda per la humanitat de la mateixa forma. El riure serveix per a transmetre emocions positives, és capaç de baixar la tensió i pot cohesionar grups. També és una manera de transmetre a altres persones que no som perillosos.

La Societat Espanyola de Neurologia explica que el riure es produeix quan el nostre cervell detecta una incongruència o al final no rep una resposta racional a l'ocorregut en aquell moment.

En el moment que el cervell s'adona d'aquesta incongruència s'autorrecompensa alliberant dopamina, és a dir, un neurotransmissor que produeix sensació de plaer. Aquesta sensació és la mateixa o semblant a la què rebem quan mengem, en el sexe, en les relacions socials i en addiccions.

És en el sistema límbic del cervell on es controlen les emocions com: la por, la fugida, el plor i el riure. També s'ha demostrat científicament que el còrtex cerebral allibera impulsos elèctrics després de començar a riure.

El riure i el somriure és innat a l'espècie humana, queda demostrat especialment quan persones cegues o sordes de naixement riuen i somriuen de la mateixa forma que una altra persona.

A més, els bebès, a les 5 setmanes de vida comencen a riure. De fet, s'ha comprovat que en el ventre de la mare els fetus ja somriuen.

10 beneficis de riure per a la salut

Es calcula que un adult riu entre 15 i 100 vegades al dia, una quantitat molt inferior als nens que solen riure unes 300 vegades cada dia. Els beneficis del riure poden ser físics i psicològics, per la qual cosa hem d'aprofitar al màxim les oportunitats que tenim de riure.

Beneficis físics del riure:

  1. Alleujar el dolor: En alliberar-se endorfines quan riem sentim efectes analgèsics i efectes sedants. Alguns estudis, han comprovat que les persones que riuen més senten menys dolor gràcies a estar produint aquesta hormona.
  2. A nivell físic, activa diferents òrgans: Quan riem respirem molt més aire pel que tenim molt més oxigen en el nostre organisme. Gràcies a això els pulmons i el cor s'activen molt més i el cervell allibera endorfines que potencia els músculs. Tingues en compte que quan riem a ple pulmó s'activen fins a 400 músculs.
  3. Redueix la pressió sanguínia: Alguns estudis indiquen que la pressió arterial pot disminuir gràcies al augment de la freqüència cardíaca i la respiració quan riem.
  4. El sistema immunològic: En riure el cos allibera endorfines que serveixen per a atacar i prevenir possibles infeccions a l'organisme, especialment el fan més fort per resistir diabetis, hipertensió o càncer. Aquest benefici per al sistema immune es pot apreciar a llarg termini.
  5. És un teràpia per combatre l'estrès: riure regula la secreció d'hormones com el cortisol i epinefrina que provoquen estrès. Afavoreix la creació d'anticossos i endorfines que tenen un efecte positiu.
El riure té beneficis psicològics i físics.

Beneficis a nivell psicològic del riure:

  • Somriure et fa sentir feliç: això és perquè somriure fa que alliberis endorfines que cregui en les persones la sensació de felicitat. A més, el somriure i el riure escurcen els pensaments negatius i et distreu de les preocupacions. Segons Sigmund Freud, el riure aconsegueix extreure del nostre ésser l'energia negativa que ens provoca la tristesa i, a més, redueix l'ansietat.
  • Les persones que somriuen envelleixen menys: i la veritat és que el riure millora el color de la pell i influeix en què aquesta llueixi més sana. A més, en riure'ns a riallades moltes vegades ens salten les llàgrimes i això afavoreix eliminar toxines.
  • El riure millora les teves habilitats socials: quan veiem una persona somriure la percebem com una persona amigable, positiva i accessible.
  • Somriure allunya la depressió: ajuda a mantenir una actitud positiva pel que fa que podem donar cara a situacions complicades més fàcilment.
  • Riure millora la productivitat en el treball: en reduir l'estrès i tenir un ànim positiu aconsegueixes rendir molt més.

Gràcies a tots aquests efectes positius, s'ha demostrat que les persones que riuen tenen una vida més llarga. Diferents estudis han confirmat que les persones alegres són propenses a menys causes de mort.

¿Per què riem?

El tipus de riure també ens pot indicar què el provoca o en quina situació ens trobem. Existeixen molts tipus: riure espontani, genuïna, simulada, social, induïda per substàncies, patològica, nerviosa, etc.

Com ajuda la risoteràpia?

Hi ha persones que, per naturalesa, saben afrontar les adversitats que té la vida amb una actitud positiva. En canvi, hi ha unes altres que els costa més trobar un motiu per a veure la vida amb una actitud positiva. Per aquesta raó, existeix la risoteràpia, una forma per aprendre a veure el costat positiu.

La risoteràpia es fa en grup, ja que, com pots imaginar-te, riure sol no té els mateixos efectes que riure en grup. En aquestes sessions es fan activitats que utilitzen el llenguatge corporal, balls, jocs o massatges.

Hem de tenir en compte que s'ha de diferenciar entre el riure i el sentit de l'humor. El riure, com hem dit, és universal i és un llenguatge que s'expressen les persones de la mateixa forma. En canvi, l'humor, el sentit de l'humor no sempre serà igual i el que a tu et pot semblar-te graciós, a una altra persona li pot semblar una ofensa greu.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu