sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Els 10 tipus de discapacitats físiques i psíquiques a Espanya

Saps quins 10 tipus de discapacitats físiques i psíquiques hi ha a Espanya?

 

 

Cadascun de nosaltres posseïm diferents habilitats i personalitats que ens fan portar vides diferents i úniques. No obstant això, en alguns casos, podem arribar a perdre o no haver desenvolupat alguna capacitat que pot afectar al nostre desenvolupament diari.

En aquest sentit, una discapacitat és una alteració del cos o la ment que pot afectar les persones de manera física, mental, intel·lectual o sensorial.

Algunes discapacitats poden passar ocultes o ser difícils de detectar a simple vista i cadascuna pot afectar de manera diferent depenent de la persona.

 

 

També pot interessar-te: Les 26 frases sobre la discapacitat que et faran pensar.

 

 

Llista dels diferents tipus de discapacitats:

 

 

 

1. AUTISME

 

L'autisme és un trastorn caracteritzat per deficiències persistents en la comunicació i en la interacció social. Es manifesten comportaments repetitius i un dèficit en el desenvolupament que a més d'afectar la socialització i la comunicació, també repercuteixen en la imaginació i la conducta.

El Síndrome d'Asperger i el Trastorn Generalitzat de Desenvolupament, són alteracions dins d'aquest trastorn.

 

 

2. DEFICIÈNCIA VISUAL

 

Limitacions en la capacitat visual que van des de la visió borrosa fins a la ceguera total. Així doncs, ens trobem amb diferents graus de visió per a totes les persones, derivats de diferents patologies òptiques o problemes derivats d'anomalies com les cerebrals o musculars.

 

 

3. DISCAPACITATS FÍSIQUES

 

Són aquelles que limiten o impedeixen el funcionament motor de la persona. Aquesta discapacitat poden ser congènites o de naixement. També poden ser ocasionades per una lesió medul·lar a causa d'un accident que desencadeni en una paraplejía o també per problemes de l'organisme com un ictus.

 

 

 

4. MALALTIES MENTALS

 

Aquest grup engloba els trastorns mentals que impacten en el pensament, els sentiments, el comportament i l'estat d'ànim. Alguns poden ser trastorns de personalitat, depressió, trastorns d'alimentació

 

 

5. TRASTORN DEL LLENGUATGE

 

És una deterioració o desenvolupament insuficient de l'enteniment i l'ús del llenguatge de símbols parlats, escrits o uns altres. La persona pot costar-li entendre o expressar-se adequadament i que els altres ho comprenguin.

Alguns trastorns del llenguatge poden ser les afàsies, la dislèxia o la hiperlexia.

 

 

6. DIFICULTATS EN L'APRENENTATGE

 

Aquest trastorn es manifesta per limitacions significatives en la capacitat de comprendre, conversar, llegir, escriure o raonar.

Dins d'aquesta limitació, podem trobar-nos amb la hiperactivitat i la falta d'atenció.

 

 

7. MALALTIES CRÒNIQUES

 

Aquest tipus de malalties poden produir-se en qualsevol moment generant discapacitats de llarga durada i d'un lent desenvolupament.

Algunes malalties cròniques poden ser: hipertensió arterial, dolors lumbars i cervicals, diabetis…

 

 

8. DISCAPACITAT AUDITIVA

 

Aquesta deficiència afecta al grau en l'audició en cada oïda, podent ser una deficiència parcial o total. Segons la seva etiologia, poden classificar-se per ser d'origen genètic, adquirit o congènit.

 

 

9. DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL

 

Caracteritzat per limitacions en les habilitats per al desenvolupament cognitiu en la vida diària de la persona, i que impliquen una limitació permanent en la capacitat de la mateixa per a aprendre.

Algunes síndromes amb aquest tipus de discapacitat són: la síndrome de Down, de Rett, o d'Asperger.

 

 

10. PÈRDUA DE MEMÒRIA

 

La pèrdua de memòria pot ser un símptoma de disfunció cerebral. Això pot ocasionar-se per problemes de memòria relacionats amb l'edat, per una deterioració cognitiva lleu, demència o depressió.

La malaltia de l'Alzheimer o els accidents cerebrovasculars són una causa comuna entre aquest trastorn. 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu