sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Els edificis més alts d'Espa (I)

Els edificis més alts d'Espanya

Si dirigim els nostres ulls fins al cel ens adonarem de quantes coses succeeixen més enllà del nostre punt de mira. Per sobre dels nostres caps apareixen núvols amb formes suggeridores i imaginatives, ocells que dansen en l'aire, línies efímeres que dibuixen els avions i... ens observen impassibles uns grans gegants! Sí, són colossos arquitectònics, els més alts de la seva espècie. Avui enlairem cap als edificis de més altura del territori espanyol. Sabeu quins són? Quant mesuren?

Segons una llista elaborada pel Skyscrapper Center, la Torre de Cristall de Madrid és l'edificació de més altura del país amb 249m. Per a recobrir la seva façana es van usar 44.000 metres quadrats de cristall, equivalents a 6 camps de futbol. L'edifici acaba amb un jardí vertical (el més alt d'Europa) de *600m2 de dimensió. Per a arribar a veure els roures i plantes que s'alberguen en el seu interior disposa de 27 elevadors. Entre ells, l'elevador llançadora de més velocitat d'Espanya: transporta passatgers sense parades intermèdies en un recorregut de 150m a una velocitat de 8m/s.

El segon edifici més alt d'Espanya és la Torre Caja Madrid o Torre Bankia (Madrid). És també el cinquè més alt de la Unió Europea i el dècim d'Europa gràcies als seus 248m. Té 45 plantes i l'estructura d'acer de l'edifici pesa 11.000 tones. Uaw!

En el tercer lloc, s'alça la Torre PwC, abans anomenada Torre Sacyr Vallehermoso a Madrid. Té una altura de 236m i 58 plantes. Aquest imponent gratacel alberga un hotel de cinc estrelles i destina 17 plantes a oficines amb més de 2.500 professionals treballant en elles. Les oficines disposen de 8 ascensors d'alta velocitat d'ús exclusiu, un muntacàrregues, 2 elevadors d'emergència i 3 elevadors que connecten el vestíbul amb els aparcaments situats en el soterrani. És l'única torre amb façana de doble pell, coberta completament de vidre a manera d'escates.

El quart lloc és per a la Torre Espai (Madrid). És un edifici únic i singular, no sols per ser un edifici de 57 plantes sobre rasant, sinó també pel seu disseny, tecnologia, seguretat i serveis.

I, ara sí, de Madrid ens en anem a Benidorm, on s'alça el Gran Hotel Bali que gràcies als seus 184 metres d'altura es converteix en l'hotel més alt d'Europa. El seu punt fort? Les vistes a la mar.

Els següents de la llista venen carregats d'anècdotes. No us perdeu pròximament Els edificis més alts d'Espanya (II).

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu