sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Els edificis més d'alts d'Espanya (II)

Efificis més alts a Espanya

Continuem el viatge cap a les altures i us presentem la segona part del nostre recopilatori dels edificis més alts d'Espanya, segons la llista del Skyscrapper Center. En un post anterior parlem de la Torre de Cristall, la Torre Bankia, la Torre PwC i la Torre Espai, totes elles a Madrid, i del Gran Hotel Bali de Benidorm. Seguim l'ascens!

El sisè edifici de més altura d'Espanya és la Torre Iberdrola, a Bilbao. Un edifici d'oficines que amb les seves 165m s'ha convertit en tot un referent a nivell nacional quant a disseny, tecnologia, sostenibilitat i seguretat. Els desplaçaments verticals per les seves 41 plantes es realitzen gràcies a 22 elevadors d'última generació. Aquests incorporen un sistema de gestió del trànsit que s'adapta a cada trajecte: aconsegueix traslladar usuaris de la manera més ràpida ja que agrupa les persones que viatgen a un mateix pis i redueix el nombre de parades intermèdies.

La Torre Lúgano a Benidorm amb 220m i la Torre Picasso a Madrid amb 157m ocupen el setè i vuitè lloc de la llista. Aquestes dues torres van ser, per qüestions diverses, focus de notícia. D'una banda, els apartaments de la Torre Lúgano, un edifici residencial, van ocasionar freqüents problemes als inquilins per “defectes en la construcció”. I, pel que fa a la Torre Picasso, va ser objectiu de la banda terrorista ETA que tenia previst derrocar aquest gratacel en 2002 amb 1.700kg. d'explosius.

Després de passar per Bilbao, Madrid i Benidorm, arribem a Barcelona, i pugem pels 154m de l'Hotel Arts, dissenyat per l'arquitecte Bruce Graham. Aquest edifici va ser construït arran dels Jocs Olímpics de 1992, i les seves 44 plantes de vidre blau i acer s'han convertit en un punt de referència de la ciutat.

Finalitzem el viatge justament aquí, a Barcelona, ja que la Torre Mapfre és el desè edifici més alt d'Espanya i el primer a Catalunya – al costat de l'Hotel Arts- amb els seus també 154m. La Torre Mapfre destaca per les plantes de l'edifici, ja que suporten el pes horitzontal gràcies a un nucli de formigó central on es troben els elevadors, i un perímetre de columnes al voltant. D'aquesta manera, la façana està desproveïda de materials de suport.

Què us sembla, en quin us vindria de gust gaudir d'unes bones vistes?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu