sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Els edificis més alts del món

Los edificios más altos del mundo

Ens enlairem per a veure de prop els edificis i torres més alts del planeta!

El Burj Khalifa, a Dubai (Emirats Àrabs) és considerat l'edifici més alt del món. S'eleva 828 metres cap al cel i deixa amb la boca oberta al transeünt que es troba als seus peus. Per a fer-nos una idea més exacte de la seva altura, aquest edifici abans conegut com Burj Dhubai, és el doble d'alt que un dels gratacels més coneguts del món, el Empire State. Destaca per tenir un gran nombre de plantes residencials.

La torre Tòquio Skytree, al Japó, va ser construïda amb l'objectiu de convertir-se en la torre més alta de radiodifusió independent del món gràcies als seus 634 metres. I així va ser reconeguda en el Llibre dels Rècords Guinness en 2011. Disposa de l'elevador amb capacitat per a 40 persones més ràpid de tot el país ja que aconsegueix una velocitat de 600 metres per minut.

La Torre Central de Shangai, a la Xina, està ultimant els detalls per a ser la tercera estructura més alta del món i la segona torre més alta del planeta. S'elevarà uns 632 metres del sòl, tindrà i una superfície de 420.000m2 i 121 pisos que donaran vertigen.

Amb 601 metres el Abraj Al Bait Towers, en la Meca (l'Aràbia Saudita) es col·loca en les primeres posicions dels edificis més alts del planeta i és el més alt de l'Aràbia Saudita. També se'n diu Mecca Royal Hotel Clock Tower, i és que la torre inclou un hotel de 5 estrelles que ofereix allotjament als milions de pelegrins que viatgen cap a la Meca. Val la pena dir que a la part alta de la torre, hi ha 4 rellotges de 43x43 metres cadascun. Són els rellotges més grans del món, i estan il·luminats amb 2 milions de llums LED. Al peu d'aquests se situa un observatori al qual s'arriba gràcies a uns elevadors especials.

La Freedom Tower (Torre de la Llibertat) de Nova York és un gratacel que actualment està en construcció i redibuixarà el skyline de la Gran Poma, després que les dues Torres Bessones fossin derrocades per un atemptat terrorista l'11 de setembre de 2001. Tindrà una altura de 541 metres.

Algunes anècdotes més:

La torre més alta del món pot veure perillar el seu primer lloc en el podium quan el Sky City o J220 estigui llest. El Sky City, serà un gratacel situat a la Xina que, si es construeix segons el que es preveu lluirà 220 plantes i tindrà una altura de 838 metres, superant en 10 metres al Burj Khalifa.

D'haver-se construït, un dels edificis més alts del món estaria a Chicago, Illinois (els EUA). Estem parlant del Chicago Spire, un gratacel que va començar a construir-se en 2007 i que va veure truncat el seu viatge als núvols per problemes econòmics. Va ser dissenyat inicialment per l'arquitecte espanyol Santiago Calatrava i estava previst que tingués una altura de 610 metres i 150 pisos. La seva estructura arquitectònica està pensada en forma d'hèlix.

A quin ens pugem?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu