sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

El joves volen recuperar l'afinitat amb els avis

recuperar el temps amb els avis

Tanquem els ulls i passegem pel bagul dels records de la infància. En quants d'ells són presents els nostres avis?

Els avis són part fonamental de les nostres vides. Està comprovat però, que de petits la relació és més estreta que d'adults.

Segons una recerca realitzada per l'Institut de Recerca IPSOS, sobre una mostra de més de 2.500 joves procedents de l'àrea mediterrània europea (principalment Espanya, Portugal, Itàlia, França, Turquia i Israel), el 70% dels joves declaren tenir una relació positiva o molt positiva amb els seus avis, encara que en més d'un 33% dels casos aquesta relació s'ha anat distanciant amb el temps, des que els nets s'han fet adults.

Aquest “refredament” s'associa, segons l'estudi, a diferents tendències que varien segons el país. A Espanya el principal motiu es relaciona al fet de “tenir menys temps lliure”. També a França, Portugal i Israel. Altres possibles causes esmentades són “la creació de la pròpia família”, “la carrera” i “l'ús de la tecnologia i els nous mitjans de comunicació” que la majoria usa per a contactar amb gent de la seva edat.

De totes maneres, és important ressaltar que a més de la meitat dels entrevistats els agradaria recuperar la relació amb els seus avis, ja que els consideren part fonamental del seu nucli familiar.

Com anècdota us contem que les persones entrevistades relacionen als seus avis amb diverses experiències i records. Per exemple, més de la meitat els associa amb la paraula “menjar”, també amb “vacances” i “paga”. En el cas dels francesos els relacionen amb “anar a mostres, museus i espectacles” i els portuguesos amb moments de “joc compartit”.

Ens anem de visita? Deixem els telèfons i els llibres aparcats uns minuts, agafem fills, pares i germans… que els avis ens esperen! 😀

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu