sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Els més grans ho refereixen electrónic

Llibre electrònic per a una persona gran

L'auge dels llibres electrònics o e-readers ha arribat fins als més majors. Cada vegada són més els que opten per l'opció electrònica enfront del paper de tota la vida gràcies a tots els avantatges que els ofereixen les noves tecnologies.

Una de les principals raons dels seus canvis de preferències és que els e-readers pesen poc (menys que una novel·la de tapa dura), poden personalitzar el contrast lluminós, i ofereixen la possibilitat d'engrandir la grandària del text per a una lectura més còmoda i descansada.

Hi ha estudis que així ho demostren, com el que va fer la Universitat Johannes Gutemberg a Magúncia, Alemanya, que van mesurar la freqüència ocular i l'activitat cerebral de 26 joves (de 21 a 34 anys), i de 21 adults (majors de 60 anys) mentre llegien textos en e-readers, tauletes i pàgines impreses. Mentre que en el sector “jove” els resultats no van mostrar moltes diferències en un suport o un altre, en la mostra dels “adults” els resultats van ser aclaparadors. Les dades  van mostrar que aquest tipus de públic troba la lectura més fàcil amb pantalles de tinta electrònica, que no emeten llum des del fons del dispositiu, evitant així l'estrès ocular i la fatiga.

I és que, la gran majoria, com més envellim més vista perdem. Així que aquests dispositius es presenten com una nova “ajuda” perquè les persones amb problemes visuals o fins i tot algun tipus de discapacitat puguin continuar gaudint de la lectura.

Una de les persones que va participar en l'estudi va afirmar:

“Soc una persona amb discapacitat, però molt àvida en la lectura de llibres, i he pensat que els e-readers són brillants per a mi per la següent raó: les meves mans no estan bé, i llegir llibres de paper em resulta molt dolorós, però els e-readers són lleugers i fàcils d'usar simplement lliscant els dits"

I vosaltres, creieu en els avantatges dels e-readers en les persones grans o amb alguna mena de discapacitat visual? Llibre de paper o electrònic?

 

Continua llegint articles del teu interès

· Quantes pulsacions són normals en un adult?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu