sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Encendre la TV... Amb el cervell!

domótica para personas con discapacidad

Encendre la televisió amb el cervell ja no serà una utopia, 30 persones amb discapacitat participen en un projecte de control domòtic cerebral que, entre altres coses, permetrà encendre la TV amb només pensar-ho.

Segons un dels desenvolupadors, el doctor Roberto Hornero, de la Universitat de Madrid: “es pot controlar amb el cervell qualsevol aparell que es manegi amb el comandament a distància”.

En aquesta iniciativa, les persones amb diversitat funcional controlen 8 dispositius de la llar: televisió, reproductor de DVD, minicadena de música, disc multimèdia, telèfon, llums, ventilador i calefactor.

Per a “encendre els aparells amb el cervell” l'usuari ha de col·locar-se un casc amb elèctrodes que va connectat a un ordinador que li mostra els aparells als quals pot connectar-se i l'ordre de “encendre” o “apagar”. Mentalment, la persona amb discapacitat tria l'aparell i aquesta ordre és captada pel casc, que la transmet i l'aparell en qüestió s'encén o s'apaga segons l'elecció.

Està previst que en uns 3 anys l'aplicació sigui accessible per a les persones que ho necessitin. De moment, als EUA ja existeixen aquest tipus de dispositius que es venen per uns 500 dòlars.

Aquest projecte es duu a terme en el Centre de Referència Estatal (CRE) Discapacitat i Dependència de Lleó i està liderat pel Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), el grup d'Enginyeria Biomèdica de la Universitat de Valladolid i l'Obra Social “la Caixa”.

 

CONTINUA LLEGINT ARTICLES DEL TEU INTERÈS

· Tot sobre els infarts i com prevenir-los?

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu