sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Entrenador virtual per a gent amb discapacitat

entrenador virtual para personas amputadas

La Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) ha creat un “entrenador virtual” mitjançant el qual les persones amb discapacitat podran accelerar el procés d'assimilació i adaptació a les pròtesis dels membres superiors.

És un sistema de rehabilitació que barreja la realitat virtual amb els senyals mioelèctricas, és a dir, pròtesis controlades amb impulsos musculars.

Funciona per exercitar i estimula les terminals nervioses dels músculs mitjançant petites descàrregues elèctriques.

Segons un comunicat de la UNAM, “l'usuari dirigeix voluntàriament les contraccions musculars durant el procés d'entrenament, després, un equip rep un senyal, la processa per ordinador i desplega la informació mitjançant una interfície gràfica”.

D'aquesta manera, la persona podrà escurçar els temps d'entrenament per a activar la pròtesi amb el múscul, i com a resultat podrà obrir i tancar la seva mà artificial i subjectar objectes de diferent pes i volum.

No obstant això, no totes les persones són aptes per a la rehabilitació mioelèctrica. És el cas de les persones amputades per cremades, ja que existeix la possibilitat que les terminals nervioses s'hagin danyat i, per tant, no rebin cap mena de descàrrega elèctrica que estimuli el múscul.

El “entrenador virtual” permet l'entrenament de la persona amb discapacitat de manera individual i col·lectiva, i el metge pot ajustar els rangs del voltatge segons el que requereixi cada pacient per a moure la seva pròtesi.

Avanci amb aquests avanços!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu