sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Eruga salvaescales: la millor solució per pujar escales? (OPINIONS)

Existeixen multitud de solucions en accessibilitat, cadascuna pensada per a diferents espais i situacions. Una d'elles són les erugues salvaescales i es presenten com la millor solució per pujar escales estretes, però realment ho són?

 

 

Erugues Salvaescales Portàtils

 

A diferència de les cadires salvaescales, plataformes elevadores o els ascensors, les erugues salvaescales suposen una solució mòbil. Gràcies a la seva portabilitat, l'usuari pot disposar d'aquesta solució a qualsevol espai al moment que ho desitgi, sense necessitat d'obres, instal·lacions o modificacions en l'escala. Aquesta raó fa plantejar-se, almenys, la possibilitat d'adquirir aquest tipus de solucions en l'àmbit domèstic.

 

 

Erugues Salvaescales per a cadires de rodes

 

Pel que fa a les seves característiques, una eruga salvaescales és capaç de transportar una persona adulta en cadira de rodes amb un pes total de fins a 130kg, amb una autonomia mitjana de 40 graons. La velocitat d'avanç és moderada (5 m/min.), oferint una gran seguretat i estabilitat tant a l'usuari com al conductor. D'altra banda, permet afrontar inclinacions pronunciades, de fins a 35º (70%), com el podria fer una cadira o una plataforma salvaescales.

A més, existeixen models d'erugues salvaescales que ofereixen la possibilitat de desmuntar-se. Gràcies al seu assembli modular, l'usuari pot muntar i desmuntar en diferents parts la màquina amb total facilitat. Això permet el seu transport i magatzematge, tant l'interior d'un armari com en el maleter d'un cotxe.

 

 

Erugues salvaescales: solució autònoma?

 

Ara bé, si ens decidim per una eruga salvaescales hem de tenir en compte altres factors. Primer, que l'usuari en cadira de rodes dependrà sempre d'una altra persona per pujar o baixar les escales. Això suposa perdre autonomia respecte altres solucions com les cadires, les plataformes o els ascensors, que permeten un ús totalment individual i sense la necessitat de requerir de l'ajuda.

Un altre punt a tenir en compte és que l'usuari depèn no solament d'una altra persona, sinó també de la seva habilitat. Controlar una eruga salvaescales pot suposar certa complexitat, sobretot si l'escala és estreta i els replans són de dimensions reduïdes. Per això, es desaconsella el pilotatge de la màquina a persones d'avançada edat o menors de 18 anys.

Els últims models d'erugues salvaescales compten amb múltiples sistemes de seguretat que controlen la velocitat d'ascens/descens, nivell de bateries, sensors d'inclinació,… oferint un plus de fiabilitat durant el seu ús. 

 

 

Erugues salvaescales per a escales petites

 

Per tot això, s'aconsella adquirir una eruga salvaescales només quan l'escala és massa estreny com per instal·lar una cadira puja escales o qualsevol altra solució fixa. Si per contra, busquem l'opció més econòmica, existeixen models de cadires salvaescales més econòmiques. Realitzar la compra d'una eruga implica una saber si sabrem controlar-la (el seu pilotatge és complex i requereix de certa habilitat), si podrem assumir el seu elevat cost i si sempre podrem comptar amb algú per pujar i baixar les escales. Conseqüentment, l'ús d'una eruga salvaescales serà sempre puntual o ocasional, a diferència que el d'una plataforma o elevador, molt més versàtil i apte per a ús diari.

Per tots aquests factors i condicionants, és important deixar-se assessorar sempre per un tècnic qualificat. En Válida sin barreras t'oferim assessorament gratuït i posem a la teva disposició un equip de tècnics multidisciplinar preparat per resoldre els teus dubtes. Solament has de trucant-nos al 900 414 000. Esperem els teus comentaris ;) 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu