sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Erugues puja escales: consells d'utilització

Les erugues puja escales són una de les solucions en accessibilitat més venudes. A diferència d'una cadira salva escales o un elevador, una eruga té l'avantatge de ser portàtil. D'aquesta manera, podrem fer ús d'ella, sense alterar l'aparença de l'escala ni realitzar possibles obres.

D'altra banda, les erugues puja escales ens permeten superar barreres arquitectòniques d'una manera molt més immediata, fàcil i senzilla que altres solucions. Però, segur que és així?

 

Eruga puja escales: la versió portàtil del salvaescaleras

Un dels principals punts a favor de les erugues és la facilitat amb que es pot transportar d'un espai a un altre. Mentre que un salvaescaleras és una solució fixa, feta a mesura per a una escala concreta, una eruga puja escales pot utilitzar-se en diferents escales, diverses vegades al dia. És més, models com ERUCA són desmuntables, podent cabre còmodament en el maleter d'un cotxe. Així, no solament guanyem accessibilitat en la nostra llar, sinó a qualsevol espai que ens proposem.

Però no tot són avantatges. Les erugues puja escales presenten un sèrie de condicionants que, si estàs pensant a comprar-te una, és bé que els coneguis.

D'entrada, per poder pujar o baixar una escala amb una eruga necessitarem sempre algú que ens ajudi i condueixi la màquina. La tasca, que no és fàcil i requereix força i experiència, suposa una pèrdua d'autonomia per a l'usuari d'una cadira de rodes. Per això, les erugues es recomanen com a solució alternativa a un salvaescaleras o elevador, aconsellat solament per a trajectes curts i utilitzacions puntuals.

A nivell tècnic, les erugues puja escales no són aptes per a tot tipus d'escala. En carregar amb l'usuari assegut en la cadira de rodes, necessiten molt espai per poder maniobrar. Per això, solament poden utilitzar-se en escales rectes o amb replans espaiosos. cal recordar, a més, que l'eruga exerceix la seva força sobre la cantonada de cada graó. Per això, cal assegurar-nos que l'escala pot suportar el pes i la força de la màquina, no sent recomanable per a escales de fusta o molt deteriorades.

 

Consells d'utilització:

Per utilitzar l'eruga puja escales, haurem de tenir present que el conductor és qui controla la màquina i a l'usuari. Per això, haurem d'anar amb compte en cada moviment, agafant sempre els comandaments de la màquina i procurant un avanç segur i constant. Evitarem així reaccions precipitades o moviments bruscs.

D'altra banda, quan tinguem l'eruga amb l'usuari que volem transportar, haurem de posar especial atenció en l'inici i final de la marxa. És molt important assegurar-nos que la màquina s'encara bé, avançant progressivament sense desviar-se cap a un costat o un altre de l'escala.

Per la seva banda, l'usuari de la cadira ha de mantenir-se quiet i relaxat durant tot el trajecte, oferint la màxima estabilitat a l'eruga i al conductor. És aconsellable mantenir els braços dins de la cadira ja que estendre'ls o agitar-los pot provocar un desequilibro perillós.

 

Eruga puja escales o cadira salva escales?

Com acabem de veure, utilitzar una eruga puja escales requereix experiència, força i alhora tacte. Abans de res, tenim una persona a les nostres mans, per la qual cosa mantenir la serenitat i realitzar el trajecte amb la màxima concentració és prioritari. Això implica temps, sobretot per muntar i desmuntar la màquina, així com per assegurar bé la cadira a l'eruga.

Tot això fa que les erugues puja escales siguin una opció únicament recomanable per a usos molt puntuals, per a escales rectes amb pocs graons i on una persona adulta fort ens pot ajudar a pujar o baixar. Així, una cadira o plataforma salva escales és en la majoria de les vegades una opció molt més estable i segura. Encara que suposin una solució fixa, el disseny dels models de cadira i plataformes actuals pot personalitzar-se, integrant-se en l'entorn. A més, suposa guanyar autonomia personal ja que l'usuari pot utilitzar-les sense el suport de ningú.

En Válida sin barreras disposem d'un ampli catàleg de solucions en accessibilitat. Tant si busques una cadira salva escales com una eruga, plataforma o elevador, t'oferim assessorament i preu sense compromís. A més, pots venir a provar aquestes solucions en alguna de les nostres seus repartides pel territori. Truca'ns i informa't: 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu