sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Erugues salvaescales: avantatges i inconvenients

salvaescales avantatges i inconvenients

Les erugues salvaescales són una de les opcions més escollides entre les persones que busquen una solució mòbil per pujar o baixar escales. Aquest tipus de màquines té els seus avantatges i inconvenients. És per això que avui dediquem aquest post a analitzar a fons aquestes solucions en accessibilitat. Esperem ajudar-te en el cas que estiguis pensant adquirir-ne una.

 

Erugues salvaescales: avantatges per la llar

 

A diferència d'altres solucions puja escales, les erugues són mòbils. Això implica que no sempre tindrem a l'escala una màquina instal·lada de manera permanent, com succeix amb una plataforma elevadora o una cadira salvaaescales. Al contrari, les erugues estan pensades per a ser utilitzades només quan les necessitem, deixant l'escala lliure una vegada hàgim finalitzat el seu ús. Un exemple d'això seria ERUCA.

Un altre punt a favor de les erugues és que la majoria de models són plegables o desmuntables. Això facilita molt el seu transport i emmagatzematge, val a dir que pot cabre, fins i tot, en el maleter d'un cotxe. D'aquesta manera, les erugues són també una solució vàlida per a altres habitatges o espais.

Les erugues salvaescales destaquen també per la seva capacitat de maniobrar en escales estretes. A diferència de les cadires pujaescales, que requereixen una amplària mínima per poder superar corbes o girar sobre elles mateixes, les erugues poden adaptar-se a escales de dimensions molt compactes.

A això cal sumar-li que existeix un ampli ventall de solucions mòbils, similars a les erugues, que permeten oferir solucions adaptades a les necessitats de cada usuari. Si bé les erugues reben el seu nom pel seu sistema de tracció denticulat (el que li permet impulsar-se d'una aresta a una altra del graó), altres sistemes s'impulsen fent alçaprem. Per exemple, aquest és el cas del pujaescales EFICACIS, que s'impulsa d'un graó a un altre amb un moviment rotatiu de les rodes.

D'aquesta manera, trobem subeescales mòbils que pugen l'usuari assegut en la cadira de rodes o altres sistemes en què l'usuari se senti en el seient de la pròpia màquina. En aquest últim cas, hi ha versions per viatjar assegut o dempeus.

En qualsevol cas, els erugues salvaescales compten amb sistemes de seguretat que eviten possibles parades imprevistes o sensors que avisen d'algun possible perill (per exemple, nivell baix de bateries).

 

Opinions de la Eruga salvaescales: pros i contres

 

Aquest tipus de solucions, a diferència de les solucions, requereixen l'ajuda d'una persona perquè l'usuari pugui pujar o baixar les escales. Això implica, conseqüentment, la pèrdua d'autonomia ja que necessàriament dependrem d'algú que ens ajudi.

D'aquest punt es deriva un altre condicionant: el conductor ha de ser algú preparat. L'ús d'una eruga salvaescales és complex i requereix certa habilitat. A més, el conductor ha de ser algú amb força i reflexos, que sigui capaç de mantenir l'esforç durant tot el trajecte. Si bé aquestes màquines estan dotades amb diversos sistemes de seguretat, un conducte capacitat evitaria possibles contratemps que podrien acabar en una perillosa caiguda o bolcada.

En resum, les erugues salvaescales són solucions mòbils que permeten superar barreres arquitectòniques d'una manera ràpida i segura. Ara bé, haurem de comptar amb algú que ens ajudi quan vulguem pujar o baixar escales.

La nostra recomanació és que t'informis bé. A Válida sin barreras t'oferim assessorament gratuït. A més, disposem d'un ampli catàleg de solucions salvaescales, ascensors, elevadors i vehicles adaptats. Truca’ns: 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu