sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

És possible instal·lar escales elèctriques a casa?

Escaleras mecánicas en casa

Buscant una solució d'accessibilitat a casa teva pot ser que hagis pensat en instal·lar unes escales elèctriques. Encara que a primera vista pot semblar una bona idea, existeixen una sèrie d'inconvenients que poden tirar-te endarrere. Tot i això, no desesperis, perquè tenim la solució perfecta i molt bona substituta al que estàs buscant.

Escales elèctriques per a una casa

Instal·lar una escala mecànica en una casa particular és una idea que podria semblar atractiva en teoria, però en la pràctica, presenta una sèrie de desafiaments i limitacions que fan que aquesta idea sigui poc realista i, a més, molt costosa. Podem explicar les raons darrere de la inviabilitat d'instal·lar una escala mecànica en una casa particular:

Espai requerit:

Una escala mecànica requereix una quantitat significativa d'espai vertical i horitzontal per a la seva instal·lació adequada. En una casa particular típica, l'espai disponible no sol ser suficient per instal·lar una escala mecànica sense realitzar importants modificacions estructurals.

Cost prohibitiu:

La instal·lació d'una escala mecànica és un projecte costós. A més dels materials i l'escala en si mateixa, es necessiten treballs de construcció, electricitat i sistemes de seguretat. Aquests costos poden fàcilment superar el pressupost de la majoria de les persones que busquen fer millores a casa.

Escales mecàniques per pujar de peu

Modificacions estructurals:

Per a instal·lar una escala mecànica en una casa particular, és probable que es necessitin modificacions estructurals significatives. Això pot incloure la demolició de parets, la creació d'una obertura en el sòl, i possiblement la reubicació d'altres àrees de la casa. Aquestes modificacions poden ser costoses i complexes.

Manteniment i seguretat:

Les escales mecàniques requereixen un manteniment regular per a garantir el seu funcionament segur i eficient. Això implica costos addicionals i possiblement la contractació de personal especialitzat per al manteniment. La seguretat també és una preocupació important, ja que les escales mecàniques poden presentar riscos si no es mantenen adequadament.

Ús limitat:

En la majoria dels casos, una escala mecànica seria una addició poc pràctica per a una casa particular. Aquestes escales estan dissenyades principalment per a espais públics amb un flux constant de persones. En una casa, l'ús seria limitat i podria no justificar els costos i l'espai requerit.

El millor substitut per a les escales elèctriques: la plataforma salvaescales PODIUM

Si el que cerques és una forma per baixar i pujar escales a casa dempeus, llavors el que vols és la plataforma salvaescales PODIUM. Aquest model de salvaescales destaca per la seva mida reduïda i el seu disseny pensat perquè una persona pugui pujar dempeus o bé asseguda a un seient abatible.

PODIUM es converteix en el salvaescales ideal si el que estàs pensant és poder moure't per casa fàcilment i sense asseure't en una cadira salvaescales convencional. A diferència dels salvaescales que fins ara s'havien vist, aquesta plataforma ofereix una altra manera de viatjar entre plantes diferent i igual de pràctica.

La seguretat és primordial en la plataforma elevadora PODIUM. Compleix amb les normatives de seguretat més estrictes, la qual cosa garanteix un viatge sense preocupacions per als usuaris. A més, està equipada amb un sistema d'alliberament manual de la barra d'emergència que permet una evacuació segura en cas d'una parada inesperada. A més, està equipada amb sensors de seguretat que eviten possibles atrapaments amb persones o objectes que pugui haver a les escales.

La personalització és una altra característica clau del salvaescales PODIUM. La plataforma es pot adaptar a les necessitats específiques de cada usuari, oferint opcions com una clau de seguretat, seient abatible i un comandament per al control de la plataforma per un ajudant.

Avantatges d'un salvaescales a casa

Tenir una cadira salvaescales a casa ofereix una sèrie d'avantatges significatius, especialment per a les persones amb mobilitat reduïda o per a aquells que volen facilitar l'accés als diferents nivells de l'habitatge. Aquí et presentem alguns dels principals avantatges de tenir una cadira salvaescales a casa:

  1. Accessibilitat total: L'avantatge més evident és que una cadira salvaescales permet a les persones amb mobilitat reduïda accedir a tots els nivells de la seva llar de manera segura i còmoda. Això inclou superar escales rectes o corbes, la qual cosa pot ser especialment difícil sense l'ajuda d'una cadira salvaescales.
  2. Independència i autonomia: Les cadires salvaescales permeten a les persones mantenir la seva independència i autonomia a la seva pròpia llar. No han de dependre de l'assistència d'altres persones per a moure's per la casa.
  3. Seguretat: Aquestes cadires estan dissenyades amb un alt enfocament en la seguretat. Venen equipades amb cinturons de seguretat, sensors d'obstacles i sistemes de frenat, la qual cosa garanteix un viatge segur per a l'usuari.
  4. Facilita les tasques quotidianes: Amb una cadira salvaescales, les activitats diàries es tornen més fàcils. Des de pujar i baixar les escales amb comoditat fins a transportar objectes o fins i tot fer la bugada, aquestes cadires simplifiquen moltes tasques domèstiques.
  5. Prevenció d'accidents: Eviten el risc de caigudes i lesions que sovint passen en intentar pujar o baixar escales sense la deguda mobilitat. Això és especialment important per a les persones majors, que tenen més risc de caigudes.
  6. Millora la qualitat de vida: La comoditat i la facilitat d'ús d'una cadira salvaescales poden millorar significativament la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda, ja que els permet accedir a totes les àrees de casa seva i participar en la vida quotidiana de manera més activa.
  7. Adaptabilitat a diferents escales: Aquestes cadires es poden adaptar a una varietat d'escales, ja siguin rectes o corbes. Fins i tot es poden instal·lar en escales estretes o empinades.
  8. Valor agregat a l'habitatge: A més dels beneficis personals, tenir una cadira salvaescales pot augmentar el valor de la propietat. Això pot ser important si alguna vegada decideixes vendre la casa teva.
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu