sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Escales i supersticions

Creuar-se amb un gat negre, trencar un mirall o vestir completament de groc. El món està ple de supersticions, però potser no saps que moltes d'elles estan relacionades amb les escales. A continuació et presentem algunes de elles:

- Passar per sota d'una escala. Probablement la superstició més coneguda, passar per sota d'una escala pot arribar a provocar pànic. L'explicació resideix en l'instint d'autoprotecció: el perill de caiguda d'algun objecte o de la pròpia escala desperta les alertes i ens fa dubtar a l'hora de passar per sota. A més, si hi ha algú pujat a la part alta de l'escala, instintivament pot ser interpretat per una amenaça. Per això, la majoria de les persones prefereixen passar pel costat exterior de l'escala.

- T'has aturat a comptar alguna vegada els graons que hi ha en l'entrada dels edificis antics? És probable que el número sigui imparell. La raó d'això cal buscar-la segles enrere, en l'antiga Roma. Els romans destacaven per ser pràctics, però alhora eren summament supersticiosos. Entre les seves preferències, estava la de construir edificis amb escales acabades en nombre imparell. D'aquesta manera, es començava i s'acabava amb el mateix peu.

- Escales que donen a la porta. Segons la tradició mil·lenària del Feng- Shui, si l'escala principal de la casa dóna directament a la porta d'entrada, genera un flux negatiu d'energia. El resultat? Segons el Feng-Shui és sinònim de que la família perd diners.

- Escales de cargol. Encara que sembli curiós, a moltes persones no els agraden ni els inspiren confiança. Les primeres escales en forma de caragol, elaborades en fusta o pedra, s'utilitzaven per superar distàncies curtes (fins a un altell o una càtedra). Quan es van començar a utilitzar a casa particulars per falta d'espai, moltes persones desconfiaven de la seva forma sinuosa, es marejaven o els provocava vertigen. El motiu resideix en l'estructura, que permet veure des de dalt o des de baix el recorregut total. A més l'usuari, en moure's en cercles, semblava no avançar.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu