sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Escales per a persones majors. Solucions

Quins problemes comporten les escales per a les persones majors? Quines solucions poden millorar el seu desplaçament diari? T'ho expliquem detalladament a continuació.

És un fet que, amb el pas dels anys, les persones d'avançada edat perden la capacitat de moure's de manera progressiva. Per això, el seu ritme s'alenteix i la seva agilitat es veu afectada.

Això esdevé un problema que afecta directament el seu benestar i confort diari. Perdre part de la nostra autonomia influeix negativament en la nostra salut i qualitat de vida.

Per a millorar aquest aspecte, hem de tenir en compte que existeixen unes certes accions que poden millorar la nostra mobilitat. Una d'elles, és disposar d'un entorn accessible, amb solucions salvaescales que permetin acabar amb els desnivells de la llar.

Article relacionat: Cadires elèctriques per a pujar escales: preu, instal·lació i més.

 

 

Escales i persones majors. Problemes habituals

 

Alguns factors com unes certes operacions, caigudes, malalties o altres, poden empitjorar la mobilitat de les persones. En aquests casos, la llibertat de moviment ja no és la que era, afectant directament en el seu desenvolupament diari. Això succeeix sobretot quan la persona amb mobilitat reduïda ha de pujar o baixar escales.

Això, a part de suposar un perill per a la seva mobilitat, resulta un inconvenient per a la seva autonomia diària.
Per a les persones que en la seva llar tenen graons, el fet d'anar a una planta superior o inferior pot tornar-se un autèntic mal de cap. Disposar de la subjecció d'una barana resulta imprescindible per a ells. Encara i així, en molts casos, resulta una ajuda insuficient i perillosa.

 

”Soluciones

 

Per a retornar-li la llibertat de moviment, existeixen diverses solucions que poden resultar molt útils per a ells. Continua llegint si vols saber quins.

 

Com pujar a una persona major per les escales?

Existeixen diferents ajudes que permeten pujar i baixar les escales sense necessitar assistència de tercers. Sens dubte, però, la més utilitzada a les llars particulars són les cadires salvaescales.

Són ajudes realment confortables i segures. La persona només ha d'asseure's a la cadira i deixar que la mateixa li transporti suaument per les escales. Aquestes cadires per a pujar escales resulten molt útils sobretot per la seva facilitat d'ús. Disposen d'un botó en el mateix reposabraços que al pressionar-se, accionen la cadira perquè es mogui cap a la direcció preferible.

La instal·lació de les cadires elevadores permet adaptar-se perfectament a la mena d'escala, ja siguin escales rectes, corbes, etc.

 

”sillas

 

Si vols saber el model de cadira que millor pot adaptar-se a la teva llar, a Válida sin barreras podem ajudar-te. A més de disposar el catàleg d'ajudes salvaescales més extens, també garantim un servei d'assessorament gratuït.

 

Escales per a persones majors que es desplacen en cadira de rodes

També existeixen un altre tipus de solucions per a pujar escales per a les persones que es desplacen en cadires de rodes. Una de les més utilitzades són les plataformes salvaescales. Aquestes ajudes, són molt útils per a suplir les necessitats de mobilitat a comunitats de veïns, locals o llars particulars.
També s'adapten en recorregut i forma a l'escala a salvar. Per això, permeten salvar escales de manera recta, corba, amb descansos, etc.
Les plataformes elevadores disposen d'una base que es desplega, deixant entrar a la persona en cadira de rodes. Seguidament, la transporta cap al nivell que l'usuari vulgui anar. Són considerades solucions molt segures i que proporcionen una gran independència a l'usuari.

 

”plataforma

 

Altres solucions per a l'accessibilitat de l'entorn són els elevadors verticals o de curt recorregut. Aquestes solucions serveixen per a l'elevació de qualsevol usuari, tingui o no problemes de mobilitat. Permeten salvar trajectes curts de fins a 3 m, tant en interiors com en exteriors. A més, gran part d'aquests elevadors permeten adaptar-se en espai i disseny per a una millor integració amb l'entorn.

 

Solucions d'accessibilitat en escales per a persones majors

A Válida sin barreras volem ajudar-te perquè la mobilitat reduïda no sigui un impediment en el teu dia a dia. Tenim tot tipus d'ajudes per a pujar i baixar escales d'una manera fàcil i molt segura. Tant si la persona major es desplaça en crosses, caminador o cadira de rodes, podem ajudar-lo amb una ajuda elevadora a la seva mesura. Les escales, ja no han de suposar més un problema per al seu confort diari.

Crida'ns sense compromís al 900 414 000 (telèfon gratuït) o envia'ns un mail a [email protected] i comença a guanyar en qualitat de vida.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu