sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Escales per a piscina per a gent gran

Escales per a piscines per a gent gran

Si tens una piscina o estàs pensant en posar-ne una a casa, t'interessa saber quines escales per a piscina per a gent gran hi ha al mercat. La majoria de la gent li encanta estar a la piscina a l'estiu, però hi ha persones que, per culpa de l'edat, tenen dificultats per poder entrar i sortir-ne. Així doncs, has de tenir en compte com pots fer accessible la teva piscina.

Problemes de les escales en piscines en persones grans i mobilitat reduïda

La piscina per a persones amb poca mobilitat és ideal ja que l'aigua ofereix a les persones exercitar el seu cos sense por de caure's o sense dificultat per mantenir-se dempeus. La piscina ofereix molts beneficis a les persones amb discapacitat, persones grans o amb problemes de mobilitat:

 • La natació és un esport que fa exercitar tota la musculatura del cos.
 • L'aigua repercuteix en què hi hagi més resistència així que qualsevol exercici requereix de més força.
 • Fer esport a l'aigua permet que la persona adquireixi més coordinació motora i, a més, s'eviten moltes classes de lesions.
 • Al estar dins de la piscina la persona amb mobilitat reduïda no ha de preocupar-se per possibles caigudes o lesions.
 • La natació, com qualsevol altre esport, permet mantenir els pulmons i el cor sans.
 • Tota classe d'exercici produeix endorfines en el nostre cos, és a dir, l'hormona que ens fa sentir feliços. Aquesta és una altra bona raó que l'activitat física és tan beneficiosa per a les persones.

Com veus, la piscina és un bon espai per a persones amb mobilitat reduïda pel que s'ha de facilitar l'accés en elles. Les piscines, especialment les públiques i comunitàries, han d'estar preparades perquè persones majors, amb dificultat per a moure's o amb discapacitat puguin entrar i sortir d'ella. En aquest sentit, les piscines poden suposar un repte si no és el cas.

Moltes piscines tenen escales pensades per a persones amb agilitat o sense problemes de moviment. Això exclou poder entrar a l'aigua a persones que tinguin dificultats per mantenir l'equilibri o no puguin moure's amb normalitat.

Les persones en cadira de rodes encara tenen més dificultat per entrar a les piscines si no estan ben adaptades. Necessiten, almenys, un salvaescales per a piscines per poder accedir-hi o sortir.

Tipus d'escales per a piscines per a gent gran

Les escales per a piscines per a gent gran són indispensables per a garantir la seguretat. Permeten crear un accés més còmode i segur ja que tenen esglaons més amples i fins i tot hi ha alguns models que ofereixen accedir a l'aigua de manera progressiva i amb una barana.

L'ideal, si tens o vols fer una piscina enterrada a casa és preparar-la amb escales d'obra pensades per poder accedir o sortir d'ella còmodament. A més, aquest tipus d'escales, se'ls pot afegir baranes d'acer inoxidable perquè la persona pugui agafar-se per poder entrar i sortir de l'aigua. Aquests són els tipus d'escala que pots posar:

 • Wedding cake: tenen forma de pastís rodó i s'instal·len a les cantonades de la piscina.
Escales estil pastís de casament per a piscines

 • De cantonada: no ocupen massa espai.

Escales per la cantonada de la piscina
 • Romanes: són les clàssiques i més utilitzades, són escales de fàcil accés.
Escales d'estil romà per a la piscina

 • Rectangulars: molt modernes i pràctiques.
Escales modernes per a piscines

 • Forma lliure: disseny a gust del client.
Escales de forma lliure per a la piscina

 • Balneoteràpia: tenen un sistema de massatge o relaxació.
Escales amb hidromassatge a la piscina

Pots entrar a la piscina sense relliscar gràcies a que els materials d'aquestes escales estan fets amb material que eviti que rellisquis. A més, pots afegir barres i baranes.

Una altra opció més econòmica són les escales prefabricades per a piscines: no requereixen d'obres i hi ha molts tipus disponibles. Hi ha de molts tipus i de materials diversos: acer inoxidable, de plàstic, polièster o de fibra. A més, gràcies als seus esglaons fets amb materials antilliscants s'eviten caigudes.

Per a piscines elevades, llavors fa falta una escala per a piscina alta, amb esglaons antilliscants, amb resistència a la corrosió, fabricada amb polietilè d'alta densitat per a més resistència i durabilitat.

Finalment, si l'opció de les escales no soluciona el problema pots instal·lar un elevador salvaescales per a piscines. Hi ha elevadors fixos i elevadors de piscines portàtils i es poden instal·lar tant en piscines amb fossat públiques com particulars. Aquestes solucions permeten sortir o entrar a l'aigua sense dificultats.

Altres solucions pràctiques d'accessibilitat per a piscines per a gent gran

Un altre tipus de solucions adequades per a piscines que pots tenir en compte per son, com hem comentat, els elevadors per a piscines. Ofereixen entrar i sortir de l'aigua a persones grans i també a persones amb discapacitat. T'expliquem les dues versions que existeixen:

Cadira elevadora hidràulica per a piscines

Aquesta cadira elevadora per a piscines de tipus fix és senzilla i segura. Es basa en un ancoratge i tres punts de suport de manera que es pot muntar molt fàcilment. A més, aquest sistema també permet muntar i desmuntar el salvaescales quan sigui necessari.

Funciona sense electricitat i és apte per a tota mena de piscines. Té un sistema hidràulic i solament s'ha d'acoblar a una presa d'aigua amb una mànega.

Elevador per a piscines per a persona amb discapacitat

Cadira elevadora portàtil per a piscines

Aqua és un elevador per a piscines portàtil i serveix perquè persones amb mobilitat reduïda i amb discapacitat puguin entrar i sortir de l'aigua. S'adapta a qualsevol mena de piscina i a més pots triar entre 4 models diferents.

Funciona amb bateries i té una autonomia de 50-60 cicles depenent del model. Té la capacitat de càrrega de 120 quilos i fins a 136 quilos.

Elevador per a piscines portàtil

Com veus hi ha moltes opcions per fer la teva piscina accessible: aquest estiu no hi ha excuses perquè tota la família pugui gaudir de l'aigua.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu