sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Escales per a piscina per a gent gran

Escales per a piscines per a gent gran

Si tens una piscina o estàs pensant en posar-ne una a casa, t'interessa saber quines escales per a piscina per a gent gran hi ha al mercat. La majoria de la gent li encanta estar a la piscina a l'estiu, però hi ha persones que, per culpa de l'edat, tenen dificultats per poder entrar i sortir-ne. Així doncs, has de tenir en compte com pots fer accessible la teva piscina.

Problemes de les escales en piscines en persones grans i mobilitat reduïda

La piscina per a persones amb poca mobilitat és ideal ja que l'aigua ofereix a les persones exercitar el seu cos sense por de caure's o sense dificultat per mantenir-se dempeus. La piscina ofereix molts beneficis a les persones amb discapacitat, persones grans o amb problemes de mobilitat:

 • La natació és un esport que fa exercitar tota la musculatura del cos.
 • L'aigua repercuteix en què hi hagi més resistència així que qualsevol exercici requereix de més força.
 • Fer esport a l'aigua permet que la persona adquireixi més coordinació motora i, a més, s'eviten moltes classes de lesions.
 • Al estar dins de la piscina la persona amb mobilitat reduïda no ha de preocupar-se per possibles caigudes o lesions.
 • La natació, com qualsevol altre esport, permet mantenir els pulmons i el cor sans.
 • Tota classe d'exercici produeix endorfines en el nostre cos, és a dir, l'hormona que ens fa sentir feliços. Aquesta és una altra bona raó que l'activitat física és tan beneficiosa per a les persones.

Com veus, la piscina és un bon espai per a persones amb mobilitat reduïda pel que s'ha de facilitar l'accés en elles. Les piscines, especialment les públiques i comunitàries, han d'estar preparades perquè persones majors, amb dificultat per a moure's o amb discapacitat puguin entrar i sortir d'ella. En aquest sentit, les piscines poden suposar un repte si no és el cas.

Moltes piscines tenen escales pensades per a persones amb agilitat o sense problemes de moviment. Això exclou poder entrar a l'aigua a persones que tinguin dificultats per mantenir l'equilibri o no puguin moure's amb normalitat.

Les persones en cadira de rodes encara tenen més dificultat per entrar a les piscines si no estan ben adaptades. Necessiten, almenys, un salvaescales per a piscines per poder accedir-hi o sortir.

Tipus d'escales per a piscines per a gent gran

Les escales per a piscines per a gent gran són indispensables per a garantir la seguretat. Permeten crear un accés més còmode i segur ja que tenen esglaons més amples i fins i tot hi ha alguns models que ofereixen accedir a l'aigua de manera progressiva i amb una barana.

L'ideal, si tens o vols fer una piscina enterrada a casa és preparar-la amb escales d'obra pensades per poder accedir o sortir d'ella còmodament. A més, aquest tipus d'escales, se'ls pot afegir baranes d'acer inoxidable perquè la persona pugui agafar-se per poder entrar i sortir de l'aigua. Aquests són els tipus d'escala que pots posar:

 • Wedding cake: tenen forma de pastís rodó i s'instal·len a les cantonades de la piscina.
Escales estil pastís de casament per a piscines

 • De cantonada: no ocupen massa espai.

Escales per la cantonada de la piscina
 • Romanes: són les clàssiques i més utilitzades, són escales de fàcil accés.
Escales d'estil romà per a la piscina

 • Rectangulars: molt modernes i pràctiques.
Escales modernes per a piscines

 • Forma lliure: disseny a gust del client.
Escales de forma lliure per a la piscina

 • Balneoteràpia: tenen un sistema de massatge o relaxació.
Escales amb hidromassatge a la piscina

Pots entrar a la piscina sense relliscar gràcies a que els materials d'aquestes escales estan fets amb material que eviti que rellisquis. A més, pots afegir barres i baranes.

Una altra opció més econòmica són les escales prefabricades per a piscines: no requereixen d'obres i hi ha molts tipus disponibles. Hi ha de molts tipus i de materials diversos: acer inoxidable, de plàstic, polièster o de fibra. A més, gràcies als seus esglaons fets amb materials antilliscants s'eviten caigudes.

Per a piscines elevades, llavors fa falta una escala per a piscina alta, amb esglaons antilliscants, amb resistència a la corrosió, fabricada amb polietilè d'alta densitat per a més resistència i durabilitat.

Finalment, si l'opció de les escales no soluciona el problema pots instal·lar un elevador salvaescales per a piscines. Hi ha elevadors fixos i elevadors de piscines portàtils i es poden instal·lar tant en piscines amb fossat públiques com particulars. Aquestes solucions permeten sortir o entrar a l'aigua sense dificultats.

Altres solucions pràctiques d'accessibilitat per a piscines per a gent gran

Un altre tipus de solucions adequades per a piscines que pots tenir en compte per son, com hem comentat, els elevadors per a piscines. Ofereixen entrar i sortir de l'aigua a persones grans i també a persones amb discapacitat. T'expliquem les dues versions que existeixen:

Cadira elevadora hidràulica per a piscines

Aquesta cadira elevadora per a piscines de tipus fix és senzilla i segura. Es basa en un ancoratge i tres punts de suport de manera que es pot muntar molt fàcilment. A més, aquest sistema també permet muntar i desmuntar el salvaescales quan sigui necessari.

Funciona sense electricitat i és apte per a tota mena de piscines. Té un sistema hidràulic i solament s'ha d'acoblar a una presa d'aigua amb una mànega.

Elevador per a piscines per a persona amb discapacitat

Cadira elevadora portàtil per a piscines

Aqua és un elevador per a piscines portàtil i serveix perquè persones amb mobilitat reduïda i amb discapacitat puguin entrar i sortir de l'aigua. S'adapta a qualsevol mena de piscina i a més pots triar entre 4 models diferents.

Funciona amb bateries i té una autonomia de 50-60 cicles depenent del model. Té la capacitat de càrrega de 120 quilos i fins a 136 quilos.

Elevador per a piscines portàtil

Com veus hi ha moltes opcions per fer la teva piscina accessible: aquest estiu no hi ha excuses perquè tota la família pugui gaudir de l'aigua.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu