sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Escales segures a casa

Escales segures a casa

Tenir unes escales segures és molt important si vius en una casa amb nens o persones grans. Segurament, hauràs notat que és a les escales on pot haver-hi més accidents.

Per aquesta raó, la informació que et donem et servirà per aconseguir escales segures a casa teva, evitant accidents innecessaris i millorant la qualitat de vida de tots.

Problemes habituals a les escales amb poca seguretat

El principal accident a les cases són les caigudes per les escales i les persones que més pateixen d'això són nens i persones grans. Per aquesta raó, és important que aprenguis a reconèixer si les escales de la teva casa són segures.

Escales segures a casa

En general, en les noves edificacions, es tenen en compte un codi tècnic de seguretat quan es dissenyen les escales i és un tècnic en edificació que comprova que es compleixin amb les normatives. Però què passa si vius en una casa antiga? Llavors és la teva responsabilitat procurar adequar les escales perquè siguin segures.

Perills d'escales que no són segures

És important tenir en compte una sèrie d'aspectes perquè avaluïs la seguretat de les teves escales. Per aquesta raó, t'expliquem el que necessites saber per a garantir la seguretat dels teus.

Hi ha molts tipus d'escales, nosaltres ens centrem en les escales d'ús restringit, que són les que es troben en cases particulars on hi ha un elevat risc de caigudes.

Hi ha uns certs elements recurrents que provoquen accidents així que te'ls indiquem a continuació:

 • Si tens una escala encatifada, revisa que la catifa estigui ben subjecta. Aquesta manera d'adornar les escales d'interior li dona un toc molt elegant a l'espai, però s'ha de garantir la seguretat de les persones subjectant correctament la catifa. Això s'aconsegueix utilitzant les tires de rebló necessàries, grapes i claus. Si es detecta alguna zona on s'aixeca la catifa s'ha d'arreglar immediatament.
 • Algunes escales són relliscoses, especialment aquestes que, pel pas dels anys i perquè ha passat molta gent, s'han desgastat (per exemple, les escales de fusta). La millor opció en aquests casos són les tires adhesives que tenen una superfície aspra. S'han de revisar regularment, especialment si és una escala molt transitada perquè, amb el temps, la cinta va perdent rugositat.
 • Les baranes són molt importants. Per estrany que et sembli, en alguns espais d'estil modern eliminen aquests elements. Per tant, les escales passen a ser un lloc molt insegur per a persones que tinguin poca estabilitat, discapacitat o mobilitat reduïda. Si ja tens una barana, assegura't que estigui ben subjecta i en bones condicions. Poden evitar una ensopegada.
 • Què tal la il·luminació? Sembla una ximpleria, però és molt fàcil posar el peu en fals si no veus per on trepitges. Assegura't de tenir una escala ben il·luminada. A més, evita que, si hi ha obstacles, ningú s'ensopegui. Això és un accident molt comú en cases on hi ha nens ja que pots trobes joguines en racons insospitats.

Consells per tenir escales segures a casa

Aquests són els consells per a garantir una escala segura a casa:

Consells per tenir escales segures a casa
 1. Evitar materials relliscosos en les escales o instal·lar materials com a bandes rugoses.
 2. Reparar imperfeccions del terra dels graons.
 3. En cases i espais de nova construcció, respectar l'ample mínim de les escales: 800mm.
 4. Instal·lar barres de protecció.
 5. Instal·lar un passamans si no tenies.
 6. En escales molt amples instal·lar passamans en els dos costats.
 7. Si a la teva casa hi ha gent gran o nens el millor és no tenir escales sense pareda.
 8. Tots els esglaons han de tenir la mateixa contrapetja (altura entre esglaons) i la mateixa petjada (amplària de l'esglaó).
 9. Bona il·luminació: assegura't que tots els racons de les escales estiguin il·luminats.
 10. Allibera els obstacles: no deixis objectes a les escales. És molt comú deixar certes coses en els extrems de les escales pensat en “quan baixi/pugui ja ho agafaré”.

Sistemes salvaescales per a escales segures a casa

Vius amb una persona gran a casa? Tens problemes de mobilitat? Si per unes certes circumstàncies els consells que t'hem donat et queden curts, llavors has de valorar l'opció d'instal·lar una cadira salvaescales.

Una cadira elevadora pot ser la solució a possibles caigudes, pèrdua d'equilibri o altres inseguretats. Són una solució molt popular en cases particulars perquè s'instal·len sense fer obres i molt ràpidament.

Les cadires s'adapten a qualsevol tipus d'escala, ja sigui recta o corba i de caragol. Per a pujar i baixar escales, la persona només ha de pressionar un botó per indicar la direcció on vol dirigir-se. Tot el procés és molt fàcil, pràctic i segur.

Pressupost de salvaescales per a escales segures amb VALIDA

Pots aconseguir una escala segura si instal·les un salvaescales. Pensa que les cadires no és l'única opció que tens, també pots valorar instal·lar una plataforma salvaescales, algun tipus d'elevador o un ascensor unifamiliar.

El preu d'una cadira salvaescales varia en funció del tram d'escales, per aquesta raó, nosaltres sempre oferim una visita sense compromís, on es valora l'espai i les necessitats de la persona.

El món del salvaescales és molt ampli i has d'informar-te bé del que et convé. Per aquesta raó, a VALIDA sempre t'ajuda un Assessor Tècnic per valorar quin salvaescales és el millor. A més, rebràs un pressupost gratuït, a mida al teu tram d'escales i sense cap compromís. Deixa de preocupar-te per les teves escales i gaudeix de casa teva!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu