Per a les persones que tenen alguna discapacitat funcional o mobilitat reduïda, és recomanable fer algun esport per afavorir la rehabilitació, la normalització i la integració.
Existeixen esports adaptats recolzats per monitors, professionals de la salut, altres esportistes, psicòlegs, terapeutes... que ajuden a crear infraestructures sòlides i afavoreixen una important conscienciació sobre els beneficis de la unió entre esport i discapacitat.
La relació entre esport i discapacitat ve des de lluny, a la fi de la II Guerra Mundial, on a l'Hospital Stoke de Mandeville a Anglaterra, es va fundar un centre per lesionats medul·lars en el qual va introduir l'esport assegurat per millorar la vida dels seus pacients. Gràcies a aquesta pràctica, es volia millorar l'autodisciplina, el companyerisme i l'amor propi, valors essencials per a la reintegració social d'aquestes persones.
La seva pràctica es va estendre durant els anys 60 i 70 gràcies a la regulació d'alguns esports adaptats i la creació d'organismes i federacions a nivell internacional, nacional, regional i local centrades en persones amb diferents tipus de discapacitats. Aquesta regulació ha acabat convertint-se en el moviment atlètic a nivell mundial que coneixem en l'actualitat.
Font: www.sunrisemedical.es