sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

15 Consells per a evitar caigudes

15 Consejos para evitar caídas

Alguna vegada tots hem caigut, alguna vegada per raons molt ximples. Hi ha gent que, pel que sigui, tenen més tendència i, per aquest motiu, et donem 15 consells per a evitar caigudes i aconseguir ser una miqueta menys maldestra.

Principals causes de caigudes a la llar

Passem moltes hores a casa, llavors, és normal que de tant en tant succeeixin coses inesperades, com per exemple algun petit accident domèstic. Moltes vegades, aquests accidents es poden evitar si saps en quins objectes i situacions has de fixar-te.

Canviant distribucions, arreglant petits desperfectes i ordenant cables i altres objectes, pots aconseguir una casa molt més segura que ara. Aquestes són algunes de les situacions que pots trobar-te i formes per a garantir la seguretat a la llar:

1 .Treure els cables del mig: carregadors de mòbil, de l'ordinador, la típica regleta d'endolls, l'aspirador, entre molts altres. Sembla una ximpleria, però en el lloc indicat i sense adonar-te’n que són allà poden fer que t'ensopeguis.

2. Distribució de mobles i altres objectes: sembla una ximpleria, però un reposapeus, un test o una escultura en un mal lloc pot fer-te ensopegar. També és important valorar la instal·lació d'antilliscants a la banyera o dutxa, especialment si hi ha gent gran a la llar.

3. Les catifes: són molt boniques i donen un toc molt acollidor a l'estada, però assegura't que estan ben col·locades. Si hi ha alguna arruga o estan mal posades poden ser la causa d'una caiguda, assegura't a deixar-les ben esteses al terra.

4. Tens gos o gat? Segur que t’estimes molt la teva mascota, però moltes vegades tenen tendència a posar-se al mitjà. No hi ha molta solució per a això, solament has d'estar pendent per si passa.

5. La il·luminació és important: assegura't que les zones de pas, com les escales o el passadís, estiguin ben il·luminades. Tenir una bona il·luminació pot evitar que ensopeguis amb objectes que hi hagi al mig.

com evitar caigudes

Caigudes al carrer i exterior

No té perquè passar, però tothom, alguns més que uns altres, hem caigut al carrer. Moltes vegades són caigudes ximples, però et direm què pots fer per a evitar-ho i disminuir el risc de patir caigudes.

6. Estigues actiu: Si vols evitar caigudes necessites millorar la teva condició física. Fer exercici et permet tenir millor condició física, això redueix el risc de caigudes ja que aconsegueixes tenir l'agilitat i força muscular necessària per evitar-les i no sofrir lesions.

7. Millora l'equilibri: tenir un bon equilibri serveix per baixar el risc de caigudes. L'equilibri es pot entrenar, per exemple, pots buscar programes d'exercici o rutines d'exercicis especialment per a això. Veuràs que també hi ha una base de força per poder aconseguir un bon equilibri. Et serà molt útil especialment si passes per una superfície relliscosa, cosa que pot empitjorar amb la humitat o amb el gel amb l'arribada de l'hivern i les baixes temperatures.

8. Enfortir les extremitats inferiors: si fas exercici podràs enfortir les teves extremitats inferiors, és a dir, les cames. Amb això, és menys probable que tinguis caigudes per ensopecs o per falta d'equilibri.

9. Bones sabates: portar un bon calçat pot ser la clau per evitar caure pel carrer. Les xancletes i altres sabates semblants poden ser molt còmodes i fresques a l'estiu, però no són gens segures. És molt fàcil tenir accidents per ensopegades per portar aquest tipus de sabates. Et recomanem que utilitzis sempre sabates que agafin bé el peu, poden ser coberts o descoberts. Però com a mínim han d’agafar bé perquè no s'escapin o quedin separats del peu, provocant que t'ensopeguis.

10. Les ajudes tècniques: són un element molt útil, especialment per a persones amb poca mobilitat o amb alguna lesió a les cames. Disposar d'un bastó o d'un caminador pot estalviar-te moltes caigudes i t'ajuda a desplaçar-te sense l'ajuda de ningú.

Entrevenar-se y com evitar-ho

Factors de risc que influeixen a sofrir més caigudes

Hi ha certes circumstàncies que poden influir a augmentar el risc de patir alguna caiguda. Aquestes són algunes i conèixer-les pot servir per a la prevenció de caigudes:

11. Tenir un problema de salut: patir alguna malaltia pot afectar-nos a molts nivells. Tenir diabetis o una malaltia de cor pot deixar-nos molt febles o amb menys mobilitat, així que et costarà més poder reaccionar a temps en cas de caiguda. També pots tenir alguna malaltia que provoqui marejos, vertígens entre altres símptomes que poden influenciar en el teu bé estar físic.

12. Dificultat per a veure o problema en els ulls: si tens mala visió i en algun moment no portes les ulleres posades, tens més probabilitats de xocar amb alguna cosa o relliscar per culpa d'un objecte que hi hagi enmig del camí. Si tens discapacitat visual, encara amb més raó pots sofrir una caiguda per culpa d'objectes o per passar per un terra amb desperfectes.

13. Problemes de mobilitat: si tens dificultats per moure't, pot ser que tinguis més facilitat de perdre l'equilibri o posar un peu en fals. En conseqüència, pots caure, ensopegar-te o relliscar-te i moltes persones grans sofreixen de fractures de maluc o d'un altre estil en conseqüència.

14. Prendre medicació: hi ha fàrmacs que poden provocar somnolència, marejos i afectar l'equilibri, entre altres símptomes. Quan prenguis un medicament, és important veure els efectes secundaris per estar al cas d'aquestes possibles conseqüències.

15. L'edat: no és el mateix tenir 18 anys que tenir 65 anys, amb l'edat perdem agilitat i reflexos i perdem la capacitat de reaccionar abans de caure'ns. De fet, les caigudes augmenten com més grans ens fem. Per a evitar el deteriorament del cos, el més important és fer exercici regularment, encara que solament sigui sortir a caminar unes vegades a la setmana.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu