sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Exercicis per a l'hemiplegia i solucions d'accessibilitat

Quins exercicis per a l'hemiplegia hi ha i quines solucions per a l'accessibilitat poden millorar el desplaçament?

 

L'hemiplegia és una alteració de la mobilitat a conseqüència d'una lesió que afecta un hemisferi cerebral. Això origina que la meitat del cos es paralitzi de manera completa o parcial.

En aquest article et donem alguns consells per a millorar els símptomes d'aquesta patologia i t'ensenyem algunes ajudes que poden millorar la qualitat de vida de les persones que el pateixen.

 

Et deixem amb un article relacionat en el qual t'expliquem com realitzar una transferència de manera segura del llit a una cadira de rodes a una persona amb hemiplegia.

 

”discapacidad-hemiplejia-silla-de-ruedas-accesibilidad-movilidad-reducida”

 

 

Causes i conseqüències de l'hemiplegia

 

Aquesta malaltia pot afligir a qualsevol persona de qualsevol edat i gènere però afecta amb major freqüència a homes de mitjana i avançada edat. L'hemiplegia pot ser ocasionada per diferents causes com:

• La més comuna és la de pacients amb accident cerebrovascular, ja sigui per embòlia o per hemorràgia.

• Contusió Cerebral, dany cerebral o vessament cerebral

• Tumors cerebrals

• Abscessos cerebrals

• Encefalitis

• Complicacions de meningitis, tuberculosis i sífilis

• Diabetis

 

Les conseqüències de l'hemiplegia poden ser diferents depenent de l'àrea que ha afectat del cervell. En aquest sentit, també pot variar molt el grau d'afecció d'aquesta.

Alguns símptomes són:

• Dificultats per a caminar i mantenir l'equilibri

• Problemes amb activitats o exercicis motors com subjectar objectes

• Pèrdua de percepcions en la meitat del cos

• Endormiscament o formigueig en una meitat del cos

• Problemes per a empassar

• Pèrdua de visió

 

Per a determinar o comprovar si es té una lesió cerebral o en la medul·la espinal, es realitzen proves radiològiques com el TAC o una ressonància magnètica.

 

 

Hemiplegia i mobilitat reduïda

 

Per a prevenir l'aparició de l'hemiplegia i evitar la falta de mobilitat, hi ha alguns consells que podem seguir com:

• Mantenir un estil de vida saludable evitant excessos com l'alcohol i el tabac

• Cuidar de l'alimentació, seguint una dieta equilibrada

• Evitar l'estrès

• Realitzar revisions mèdiques periòdiques

• Realitzar exercici o activitats físiques regulars

• Prevenir infeccions del sistema respiratori

 

Si la persona ja sofreix hemiplegia, és important seguir una teràpia de rehabilitació de manera urgent per a evitar que la patologia vagi a més. L'objectiu d'aquestes teràpies és millorar l'autonomia de la persona, tant física com mentalment.

 

”dolor-hemiplejia-movilidad-ejercicios-recuperacion-causas”

 

 

Exercicis per a la recuperació de l'hemiplegia

 

Existeixen diversos exercicis de la terapia ocupacional que poden millorar la mobilitat de les extremitats superiors o inferiors i que estan pensats per a persones amb hemiplegia. L'hemiplegia pot afectar de manera molt diferent en cada persona i també reduir la mobilitat de diferents grups musculars. Per això, cada exercici ha d'estar valorat segons les capacitats i necessitats de l'afectat.

Existeixen diferents maneres per a curar l'hemiplegia, el primer és el tractament etiològic i serveix per a millorar els problemes en la zona motora del cos. L'altre tractament és el simptomàtic, amb l'ús de diferents fàrmacs busca disminuir el dèficit funcional.

Un altre tractament és la teràpia de moviment induït per restricció, serveix per a rehabilitar a les persones que han sofert un accident cerebrovascular. En aquesta teràpia es realitzen exercicis per a enfortir el braç afectat i a cancel·lar la resposta del braç sa.

 

Les persones que tenen zones del membre superior afectades de manera moderada, existeixen diferents pràctiques que poden millorar la seva autonomia:

• En l'etapa inicial de la rehabilitació, es faran exercicis de mobilització passiva i autoasistida. Es realitzen exercicis actius en les àrees sanes i assistits en aquestes zones del cos afectades. També es realitzaran exercicis respiratoris i massatges terapèutics.

• En la segona etapa es realitzaran activitats de mobilitat articular de manera global. En aquesta fase es fan exercicis d'enfortiment del múscul, així com millorar l'equilibri, la postura i la coordinació de la persona.

• Seguidament es continuessin realitzant exercicis d'equilibri i coordinació afegint activitats de patrons de la marxa. També s'usaran ajudes tècniques com a caminadors, crosses o bastons per a això.

• En l'última fase ja es podrà realitzar una marxa funcional amb recorreguts i estacions de treball. En aquest punt és important treballar en activitats funcionals per al desenvolupament de la vida diària.

Et deixem un vídeo amb diferents exercicis per a persones amb mobilitat reduïda que pot ser d'utilitat per a enfortir la musculatura:

 

 

 

Solucions d'accessibilitat davant la pèrdua de mobilitat

 

Existeixen diferents ajudes per a l'accessibilitat que serveixen per a millorar els problemes de desplaçament en la llar i millorar la qualitat de vida de les persones que sofreixen una pèrdua de mobilitat com és el cas de l'hemiplegia. Aquestes solucions estan dissenyades per a augmentar el desenvolupament de les diferents activitats de la vida diària.

Una de les més utilitzades en l'àmbit particular és la cadira salvaescales, especialment dissenyada per a pujar i baixar a persones amb problemes de mobilitat d'una planta a una altra. Les cadires salvaescaleras són molt segures i eviten haver de realitzar cap esforç físic a les persones, evitant així possibles accidents. La seva instal·lació pot ser en interiors o exteriors i permet salvar escales de tram recte o corb.

 

”dolor-hemiplejia-movilidad-ejercicios-recuperacion-causas-silla-salvaescaleras”

 

Una altra solució per a millorar la mobilitat són les plataformes salvaescales, ideals per a persones que utilitzen la cadira de rodes. Es tracta d'una base que es desplaça de manera automàtica per un sistema de guies a través de l'escala a salvar. D'aquesta manera, s'aconsegueix l'eliminació de les barreres arquitectòniques i es proporciona un major confort i seguretat als seus usuaris.

Una altra ajuda molt instal·lada sobretot en locals o comunitats de veïns són els elevadors verticals. Aquestes màquines serveixen per a superar desnivells de curt recorregut de fins a 3 metres de distància i poden ser utilitzades per qualsevol persona independentment de si té o no discapacitat. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu