sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Falta accessibilitat a l'estació de Sabadell Centre

Accessibilitat a l'estació de Sabadell Centre

L'adequació de l'estació de Sabadell Centre és l'assignatura pendent de la ciutat, després de dècades de reivindicacions i denúncies per part dels partits polítics. L'estació de Renfe Sabadell Centre segueix sense estar adaptada per a tots els usuaris de la ciutat. Sabadell ha condicionat la major part de les voreres, creus i places perquè les persones amb dificultats de mobilitat  puguin adquirir major mobilitat. No obstant això, l'estació continua tenint barreres arquitectòniques que la fan inaccessible per a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda.

Josep Abad, un ciutadà de Sabadell amb problemes de mobilitat des de fa anys comenta que les seves dificultats amb el moviment no li impedeixen realitzar les seves activitats diàries. No obstant això és un dels afectats per la falta d'adequació de l'estació de Renfe, no ha pogut accedir mai a un tren a Sabadell Centre. Si vol fer-ho ha de desplaçar-se fins als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya o bé agafar un taxi, la qual cosa resulta molt més car. Josep assegura que “les barreres arquitectòniques defineixen la qualitat d'una ciutat”.

Josep afirma que Renfe està actuant al marge de la legalitat catalana perquè en 1991 es va aprovar la “Llei de *Promoció de l’Accesibilitat i de Supressió de Barreres Arquitectòniques” que distingeix tres tipologies de barreres arquitectòniques: edificació pública, transport i urbanístiques.

L'estació de Sabadell centre té problemes d'accessibilitat a causa de barreres d'edificació pública i transport; no disposa d'ascensor, l'únic accés al vestíbul és mitjançant trams d'escales sense adaptar, les mecàniques que donen accés a la via no funcionen, això afecta a gent gran, famílies amb fills petits, etc., i la majoria de trens no disposen de rampa adequada per pujar amb cadira de rodes.

Segons fonts de Renfe, fins a principis de març no s'obrirà el concurs públic per a adjudicar les obres d'aquesta estació. Els usuaris esperen que aquesta vegada, per fi, sigui la definitiva i puguin tenir una estació sense barreres arquitectòniques i plenament adaptada per a tots els seus usuaris.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu