sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Fases del Síndrome del Cuidador: Qui cuida al cuidador?

En aquest article t'expliquem les diferents fases del Síndrome del Cuidador i qui ha de cuidar al propi cuidador.

 

 

Síndrome del cuidador cremat

 

El Síndrome del Cuidador es produeix quan el que s'encarrega de cuidar de la persona impedida es veu consumit per l'estrès, aclaparament, o depressió, perquè el fet de cuidar del familiar afectat li suposa una inversió de temps constant i un desgast físic i emocional.

La persona que necessita l'assistència pot ser una persona d'avançada edat o amb alguna malaltia o que arran d'un accident depèn d'una altra persona per a fer les seves tasques diàries.

En aquestes situacions, normalment es produeix una deterioració progressiva en el qual el cuidador cremat passa per diferents fases.

Per a determinar aquesta patologia, observem diferents símptomes que poden avisar-nos que el cuidador sofreix aquesta deterioració.

Aquests són alguns dels signes que poden ocórrer quan tenim o comencem a tenir la síndrome de Cuidador cremat:

 

- Desmotivació

- Insomni

- Poques ganes de sortir amb amistats o socialitzar

- Falta de memòria o de concentració

- Malestar digestiu

- Ansietat

- Cansament

- Excedir-se o refugiar-se en mals hàbits

- Canvis significatius del nivell de pes

- Canvis d'humor

- Maldecaps

- Tristesa

 

 

 

Fases del cuidador cremat

 

 

1. Assumir la responsabilitat

 

En aquesta fase la persona s'adona de la situació recent i assumeix el paper de cuidador.

 

2. Adonar-se de l'esforç

 

Cuidar d'una persona dependent no és fàcil, requereix d'esforç i sacrifici, per la qual cosa a poc a poc el cuidador pot sofrir un desgast.

 

3. Canvis en la manera de comportar-se

 

Després d'un temps assumint aquesta gran responsabilitat de manera autònoma, poden començar a sorgir alguns dels problemes que hem esmentat anteriorment, mimbrando la salut física i mental del cuidador. Per això, en aquesta fase s'assumeix la responsabilitat i intenta resoldre's acceptant la situació i organitzant-se per a enfrontar-se i poder resoldre aquest estat.

 

4. Sensació d'alliberament

 

En aquesta fase el cuidador aprèn a cuidar-se així mateix, aconseguint trobar temps per a ell i adaptant-se d'una manera saludable a la situació.

 

 

Com revertir el Síndrome del Cuidador?

 

 

• Hem de tenir en compte que la primera persona que ha de cuidar del cuidador és un mateix.

 

• No té per què quedar-se amb tota la responsabilitat, demanar ajuda a familiars, cuidadors professionals, amics, portar-ho a una residència, etc. Prendre's un temps per a un mateix cada dia és primordial per a alliberar la ment.

 

• Fer alguna activitat esportiva és molt recomanable, això estimularà un estil de vida més saludable, també a evadir-se de les preocupacions durant la pràctica de l'activitat i ajudarà a sentir-se amb més energia.

 

• Dormir les hores que toquen mitjançant una rutina que no ha de modificar-se.

 

• Un lloc adaptat pot evitar accidents de la persona incapacitada. En aquest sentit, si hi ha graons és important disposar d'una solució salvaescales que ajudi a millorar la tranquil·litat del cuidador i augmenti la seguretat de la persona dependent.

 

• És important mantenir el contacte amb familiars o amics i sortir de la llar per a evitar l'aïllament social.

 

• Intenti afavorir la independència de la persona impedida, sempre en la mesura que sigui possible, per a no sobrecarregar-se més del necessari.

 

• Adoptar una actitud positiva i aprendre a relaxar-se.

 

• Sempre que sigui necessari, demanar ajuda al personal sanitari i/o psicòlegs que puguin aconsellar-nos.

 

Si necessites triar a un bon cuidador, et recomanem l'article: Com triar a un bon cuidador de persones amb discapacitat.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu