sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Fèrula per al bruxisme: com funciona

Férula para los dientes para el bruxismo.

El bruxisme, una condició en la qual les persones premen o grinyolen les dents de manera involuntària, no discrimina per edat. No obstant això, en persones grans, aquest trastorn pot presentar desafiaments únics a causa de canvis en la salut bucal i l'estructura facial associats amb l'envelliment. En aquest article, explorarem detalladament el món de les fèrules per al bruxisme.

Des de la seva importància en la protecció dental fins a consideracions clau en triar la fèrula adequada, aquesta guia proporcionarà informació valuosa per als qui busquen solucions efectives per al bruxisme en la tercera edat. Submergeix-te en aquesta anàlisi exhaustiva per a descobrir com les fèrules poden brindar alleujament i protecció als qui enfronten aquest desafiament dental, permetent-los gaudir d'una millor qualitat de vida.

Què són les fèrules per al bruxisme?

Les fèrules per al bruxisme són dispositius utilitzats per a tractar el bruxisme, que és una afecció en la qual les persones tendeixen a prémer les dents o a grinyolar-los de manera involuntària, generalment durant el somni. Aquestes fèrules també són conegudes com a fèrules de descàrrega, protectors bucals o guardes oclusals.

Aquestes fèrules estan fetes generalment de plàstic resistent i es modelen per a adaptar-se a la forma de les dents del pacient. S'usen durant la nit per a protegir les dents dels efectes nocius del bruxisme, com el desgast de l'esmalt dental, fractures dentals, dolor de mandíbula i maldecaps.

Les fèrules per al bruxisme funcionen creant una barrera física entre les dents superiors i inferiors, la qual cosa ajuda a prevenir el contacte directe i la fricció excessiva entre ells. A més, poden ajudar a relaxar els músculs de la mandíbula i reduir la tensió associada amb el bruxisme.

Mal de cap per presionar les dents durant la nit

És important destacar que les fèrules per al bruxisme no tracten la causa subjacent del bruxisme, però sí que poden proporcionar alleujament dels símptomes i protecció per a les dents mentre es busca abordar la causa d’arrel, que pot ser l'estrès, l'ansietat, problemes d'alineació dental, entre altres. Sempre és recomanable consultar a un dentista per a un diagnòstic precís i un pla de tractament adequat.

Beneficis d'usar una fèrula per al bruxisme

L'ús d'una fèrula per al bruxisme pot proporcionar diversos beneficis, que inclouen:

 • Protecció dental: La fèrula actua com una barrera entre les dents superiors i inferiors, protegint la boca del pacient del desgast excessiu i la fractura que poden ocórrer a causa del la pressió o fricció involuntaria de les dents durant el bruxisme.
 • Reducció del dolor: En prevenir el contacte directe entre les dents i distribuir uniformement la força de la mossegada, la fèrula pot reduir el dolor de les dents, la mandíbula i els músculs facials associats amb el bruxisme.
 • Prevenció de danys addicionals: L'ús d'una fèrula pot ajudar a prevenir la pèrdua d'esmalt dental, la sensibilitat dental i altres complicacions dentals que poden sorgir com a resultat del bruxisme no tractat.
 • Millora del somni: En reduir el dolor i la incomoditat associats amb el bruxisme, les fèrules poden ajudar a millorar la qualitat del son i reduir despertar-se durant la nit.
 • Reducció de la tensió muscular: En proporcionar un suport suau, però ferm per a la mandíbula, les fèrules poden ajudar a relaxar els músculs de la mandíbula i reduir la tensió muscular associada amb el bruxisme i, en conseqüència, reduir el mal de cap.
 • Prevenció de maldecaps: En reduir la tensió muscular i la pressió en la mandíbula i el cap, les fèrules poden ajudar a prevenir els maldecaps associats amb el bruxisme.
Beneficis d'utilitzar una férula bruxisme

Tipus de fèrula de descàrrega per al bruxisme

Existeixen diversos tipus de fèrules utilitzades per al tractament del bruxisme i altres afeccions dentals. Alguns dels tipus més comuns de fèrula dental són:

 • Fèrules de descàrrega oclusal: Aquestes són les fèrules més comunes per al bruxisme. També es coneixen com a protectors bucals o guardes oclusals. Són dispositius de plàstic dur que es col·loquen sobre les dents superiors o inferiors per a protegir-los del *apretamiento i *rechinamiento nocturns i eviten el desgast de les dents.
 • Fèrules de relaxació muscular: Aquestes fèrules estan dissenyades específicament per a relaxar els músculs de la mandíbula i reduir la tensió associada amb el bruxisme. Sovint, són més gruixudes en certes àrees per a estimular la relaxació muscular.
 • Fèrules d'estabilització: Aquestes fèrules estan dissenyades per corregir problemes de mossegada i alineació dental. Ajuden a mantenir la mandíbula en una posició òptima i poden ser útils per a tractar el bruxisme causat per problemes d'oclusió.
 • Fèrules d'ajust de l'articulació temporomandibular (ATM): Aquestes fèrules estan dissenyades per a ajudar a corregir problemes en l'articulació temporomandibular (ATM), que poden estar relacionats amb el bruxisme. Ajuden a alinear la mandíbula i reduir la tensió en l'articulació.
 • Fèrules termoplàstiques: Aquestes fèrules estan fetes d'un material termoplàstic que s'estova amb la calor i es modela a la forma de les dents. Són més flexibles i poden ser més còmodes per a algunes persones.
 • Fèrules de posicionament mandibular: Aquestes fèrules estan dissenyades per a reposicionar la mandíbula en una posició específica per a ajudar a alleujar els símptomes del bruxisme i millorar l'alineació de les dents.

Fèrules per al bruxisme per a persones grans

Existeixen fèrules per al bruxisme dissenyades específicament per a persones grans. Aquestes fèrules estan adaptades per a satisfer les necessitats i consideracions particulars associades amb l'edat, com la pèrdua òssia, la fragilitat dental i altres condicions de salut bucal que poden ser més comunes en persones grans.

Mal a la boca per pressionar les dents

Algunes característiques que poden ser considerades en les fèrules per a persones grans inclouen:

 1. Comoditat: Les fèrules han de ser còmodes d'usar, especialment per a persones grans que poden tenir sensibilitat dental o problemes de mobilitat mandibular.
 2. Durabilitat: Les fèrules per a persones grans han de ser duradores i resistents per a suportar l'ús prolongat i resistir el desgast associat amb el bruxisme.
 3. Adaptabilitat: Les fèrules poden necessitar ser adaptades per a acomodar canvis en l'alineació de les dents o en l'estructura òssia de la mandíbula a causa de l'envelliment.
 4. Facilitat de neteja: És important que les fèrules siguin fàcils de netejar per a mantenir una bona higiene bucal i prevenir l'acumulació de bacteris. Les fèrules es netegen amb sabó neutre.
 5. Disseny personalitzat: Algunes fèrules poden requerir un disseny personalitzat per a adaptar-se a la boca i les necessitats específiques de la persona.
 6. Materials segurs i no tòxics: Les fèrules han d'estar fetes de materials segurs i no tòxics que no causin irritació en la boca o reaccions al·lèrgiques.

És important acudir a una clínica dental perquè un especialista pugui donar-te l'atenció necessària per a poder remeiar aquest problema.

Pot ser que t'interessi:

Sensibilitat dental en persones grans pressionar

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu