sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Ulleres que llegeixen soles

Ulleres que permeten llegir a persones amb discapacitat visual

Les persones amb discapacitat visual ja poden llegir gràcies a unes ulleres especials que ha desenvolupat l'empresa israeliana Orcam. Aquestes ulleres són capaces de llegir ‘soles’, ja que l'usuari només ha de marcar el text o informació amb el dit i un petit ordinador el llegirà.

Orcam ha dit que l'aplicació World Lens també permet escoltar en altres idiomes, encara que inicialment el llançament es farà en anglès el setembre vinent amb un preu de 2.500 dòlars aproximadament.

Fins a la data d'avui, les persones amb discapacitat visual i cecs comptaven amb dispositius de gran dimensions que reconeixien el text en entorns molt restringits. S'han desenvolupat aplicacions de programari per a telèfons intel·ligents però tenen una capacitat molt limitada i per tant no són de gran utilitat.

Les ulleres consisteixen en una petita cambra que s'usa a l'estil de Google Glass, estan connectades, mitjançant un cable molt prim, a un ordinador portàtil dissenyat perquè pugui cabre en una butxaca. Els clips del sistema s'uneixen a les ulleres amb un petit imant i utilitza un altaveu de conducció òssia per a oferir un discurs clar.

World Lens és un gran avanç perquè totes les persones amb discapacitat visual tinguin una vida més accessible.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu