sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Gerontogimnasia: Què és, tipus, estiraments i més informació

Què és la gerontogimnasia? En aquest article t'ensenyem tota la informació necessària, així com tipus d'exercicis i d'estiraments.

La gerontogimnasia és la pràctica d'activitats físiques destinades a mantenir o millorar la salut física i mental de les persones d'avançada edat, així com prevenir el declivi funcional. A més, ensenya hàbits i actituds saludables, millorant la forma física alhora que augmenta l'autonomia i benestar de la persona.

 

 

 

Gimnàstica per a majors

 

La gerontogimnasia és la gimnàstica que va orientada a les persones majors perquè mantinguin o estimulin una vida saludable.

Aquest tipus d'exercicis han de seguir un ordre raonable perquè no ocasionin lesions o empitjorin l'estat de la persona.

Ajuden a contrarestar la deterioració natural associat a l'envelliment natural de les persones majors. Els exercicis d'aquesta pràctica milloren el funcionament del cervell i del somni, així com a prevenir el risc de la deterioració cognitiva augmentant la memòria, el llenguatge, la concentració, la coordinació, l'equilibri, etc.

Aquests exercicis també ajuden l'augment de les capacitats funcionals hàbils d'agilitat, la resistència i la força a més de regular el desenvolupament de les funcions motores bàsiques.

 

 

Els estiraments en la gerontogimnasia

 

La pràctica de la gerontogimnasia consisteix a moure cada grup muscular i aconseguir una millora del moviment articular.

L'activitat física es basa en realitzar activitats simples, sempre amb moviments d'impacte lleu i que siguin fàcils de realitzar. Alguns d'ells poden ser fer passejos regulars, practicar ioga, pilates, aquagym, aeròbic…

Aquests exercicis han d'estar coordinats per un professional terapeuta que adeqüessin les seves classes a les necessitats específiques de la persona.

Abans, és important que la persona hagi realitzat proves mèdiques per a determinar si existeix o no algun impediment per a realitzar certs exercicis.

S'aconsella treballar la gerontogimnasia en grups per a fomentar la comunicació i les habilitats socials. En aquest tipus de pràctiques, és important seguir un ordre perquè la pràctica es desenvolupi correctament i s'evitin lesions a curt o llarg termini. En aquest sentit, hem de realitzar l'escalfament de tot el cos abans de la sessió per a activar la mobilitat i estiraments en finalitzar aquesta acció.

Els estiraments són una part fonamental de l'exercici físic pels seus resultats efectius, aquests ajuden a millorar l'elasticitat, evitar el dolor articular i millorar la recuperació de la zona després de l'activitat.

Et deixem un enllaç amb alguns exercicis i estiraments que pots realitzar per a gaudir d'un envelliment saludable.

 

 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu