sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Graus de l'osteoporosi: Quins causen discapacitat?

Quins graus de l'osteoporosi existeixen i quins causen discapacitat?

 

L'osteoporosi és una malaltia que afecta a les persones reduint la densitat de la massa òssia. Per això, els ossos es tornen més fràgils i menys resistents als cops.

És una de les malalties més usuals en la nostra població. Actua sobretot en dones pel fet que la seva massa òssia sol ser menor a la de l'home i perquè després de la menopausa el procés de pèrdua de massa òssia s'accelera.

També pot actuar amb menor freqüència en homes, i fins i tot a joves.

 

Potser t'interessa: Quants graus de discapacitat té l'artrosi?

 

 

 

Quants graus té l'osteoporosi?

 

L'osteoporosi pot mesurar-se a través d'una prova radiològica que serveix per a detectar el grau de la densitat de massa òssia de la persona.

Aquesta prova compara la densitat òssia amb la d'una persona estàndard i proporciona una puntuació:

 

Nivell de massa òssia normal (+1 a -1): Es tracta d'un rang estàndard i saludable per a un adult jove.

Densitat òssia baixa (-1 a -2,5): La densitat òssia és inferior a la densitat màxima normal però no prou baixa per a considerar-la Osteoporosi, en aquest cas parlem de Osteopenia.

Osteoporosi (-2,5 o més baixa): Quan la densitat òssia és inferior a -2,5 es considera Osteoporosi greu.

 

 

Es recomana que totes les dones amb una edat superior a 65 anys es facin una prova per a mesurar la densitat òssia. També s'aconsella aquesta prova a les dones posmenopáusicas menors de 65 anys amb un grau més elevat de sofrir la patologia determinada per una valoració mèdica.

 

 

Quan causa discapacitat l'osteoporosi?

 

Normalment aquesta patologia no es detecta fins que la falta de massa òssia és considerable i s'ocasionen les primeres fractures.

L'afectat pot sentir dolor ossi però en molts casos es considera un problema reumàtic pel que l'afecció passa inadvertida.

Un altre símptoma de l'osteoporosi són les fractures però se solen atribuir a diferents incidents com a resultat d'algun mal gest, transportar càrrega o realitzar alguna activitat física.

Aquestes fractures solen produir-se en la columna vertebral, nines o malucs.

 

Quan el grau d'osteoporosi ja està en una fase avançada, normalment es dóna la incapacitat permanent total en l'àmbit laboral, en aquest punt el treballador ja no pot exercir funcions que requereixin d'algun esforç físic.

En aquests casos més lleus o en els quals la incapacitat no afecta al treballador en el seu rendiment laboral, pot donar-se la incapacitat permanent parcial.

Aquesta valoració l'efectuarà el personal sanitari que, a través de les proves pertinents, determinaran quin grau de discapacitat té el pacient i com pot afectar en la seva professió. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu