sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Grues elèctriques, la millor ajuda per pujar la cadira de rodes al cotxe

Accedir a un vehicle no és fàcil. Requereix coordinació, agilitat i tècnica per poder obrir la porta i entrar a l'habitacle. Si l'usuari té discapacitat física o mobilitat reduïda, la situació es complica. Depenent del grau de mobilitat, és probable que l'usuari requereixi algun tipus d'ajuda per entrar o sortir del vehicle. Per sort, a dia d'avui, existeixen solucions i ajudes tècniques que milloren l'accessibilitat i el transport.

En el cas que l'usuari utilitzi cadira de rodes, es plantegen dos condicionants: com realitzar la transferència i, una vegada incorporat en el cotxe, com carregar la cadira en el cotxe. En el cas que comptem amb l'ajuda d'algú, aquesta podrà ajudar-nos tant a realitzar el pas de la cadira a la butaca del cotxe com recollir la cadira una vegada dins del vehicle. Ara bé, serà necessari sempre l'ajuda d'algú tant per pujar com per baixar del cotxe, la qual cosa suposa una pèrdua important d'autonomia personal. 

D'altra banda, si preferim sumar en accessibilitat i autonomia, hem de saber que existeixen solucions tècniques a l'abast de totes les butxaques i casos. Aquestes poden ajudar-nos a pujar o baixar del cotxe i carregar la cadira al cotxe amb total facilitat, realitzant senzills passos sense comprometre la nostra seguretat ni autonomia. 

Una d'aquestes solucions són els seients giratoris per a vehicles. Es tracta d'una adaptació apta per a cotxes, furgonetes i 4x4 que permet a un usuari poder realitzar la transferència de la cadira de rodes a la butaca del vehicle amb major facilitat. En obrir la porta i amb solament estrènyer un botó, l'usuari activa un mecanisme articulat que gira la butaca del vehicle fins a treure-ho lleugerament a l'exterior, permetent situar-se al mateix nivell que la cadira de rodes.

Amb un seient giratori, una persona amb discapacitat física o mobilitat reduïda pot accedir a l'interior d'un cotxe amb major seguretat que si una altra persona li ajudés. A més, aquest tipus de solucions tècniques s'adapten a tots els models de cotxes, permetent a més la seva automatització per a un accés encara més ràpid i còmode. 

Però una vegada dins del cotxe, què fem amb la cadira de rodes? Existeixen diverses opcions, sempre depenent del grau de mobilitat de l'usuari. En el cas de comptar amb una mínima mobilitat en les cames, una opció seria instal·lar una grua elèctrica. Aquest tipus de solucions, instal·lades en el maleter d'un cotxe o furgoneta, permeten carregar cadires de rodes o cadires electròniques amb major facilitat. A més, permet automatitzar aquest pas d'una manera senzilla ja que, amb solament estrènyer un botó, la grua carrega sense problemes la cadira en el maleter.

Si l'usuari no té mobilitat en les cames, existeixen grues automàtiques capaces de recollir la cadira, plegar-la i carregar-la en el maleter amb solament estrènyer un botó. Es tracta d'una adaptació per a vehicles privats que millora considerablement l'autonomia. Ja sigui com a passatger o com a conductor, la grua pot programar-se per recollir la cadira de rodes sense majors dificultats. Existeixen a més diverses opcions per albergar el braç articulat de la cadira, situant-vos en el propi maleter o col·locant un cubiculum en la vaca del vehicle. 

Si busques solucions com aquestes per al teu cotxe, no dubtis a contactar-nos: 900 414 000. T'assessorem i informem, sense compromís 🙂

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu