sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Guia del Camí de Santiago en cadira de rodes (2019)

Existeix una Guia per a fer el camí de Santiago en cadira de rodes?

El camí de Sant Jaume són una sèrie de rutes d'origen medieval que servien de peregrinació per a les persones cristianes. Avui dia són diverses les raons per la qual les persones decideixen realitzar aquesta ruta: superació, misticisme, esport, convivència, contacte amb la naturalesa i sobretot viure una vivència única.

A continuació descriurem una sèrie de factors a tenir en compte per a aquestes persones amb algun tipus de discapacitat que volen viure l'experiència.

 

 

Camí de Santiago per a persones amb mobilitat reduïda

 

Cada vegada són més les persones que, àdhuc tenint una discapacitat física, s'animen a realitzar aquesta aventura. La ruta més transitada i més accessible per a fer el camí en cadira de rodes sens dubte és el camí de Santiago Francés.

Per a realitzar aquesta ruta és primordial fer una planificació per a saber els trams pel que passarem, i subdividir les etapes en funció de l'accessibilitat de les mateixes i també de la capacitat física de la persona que realitzarà la marxa.

En aquest sentit, és important fer un entrenament previ igual que els pelegrins que van a peu, ja que hi ha trajectes més inestables i difícils de superar. Hem de tenir en compte, que hi ha trams en què la ruta no és 100% accessible, per la qual cosa anar amb un acompanyant serà de gran ajuda.

Les millors èpoques per a realitzar el Camí és a la primavera i a principis de tardor, encara que també pot realitzar-se a l'estiu però hem de saber que hi ha moltes més afluència de persones. Això sí, hem d'anar amb compte amb les pluges de primavera, ja que poden aportar dificultats a les persones que es desplacen en cadira de rodes.

És aconsellable portar peces de recanvi per a la cadira de rodes, i també disposar d'algun producte o crema per a minorar l'aparició de butllofes.

El pes de la motxilla també és molt important ja que la cadira deu poder suportar-la tenint en compte els trams que haurem de superar de pujada i baixada.

 

 

 

Guia del camí de Santiago accessible

 

Existeix una Guia del Camí de Santiago Accessible per a totes les persones elaborat amb la col·laboració de la Junta de Castella i León, la Xunta de Galícia, la Fundació ONCE i la Fundació Vodafone España, en la qual podràs saber quins trams són accessibles en les 23 etapes del Camí Francès. Que res t'impedeixi aconseguir els teus somnis!

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu