sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Guia del Camí de Santiago en cadira de rodes (2019)

Existeix una Guia per a fer el camí de Santiago en cadira de rodes?

El camí de Sant Jaume són una sèrie de rutes d'origen medieval que servien de peregrinació per a les persones cristianes. Avui dia són diverses les raons per la qual les persones decideixen realitzar aquesta ruta: superació, misticisme, esport, convivència, contacte amb la naturalesa i sobretot viure una vivència única.

A continuació descriurem una sèrie de factors a tenir en compte per a aquestes persones amb algun tipus de discapacitat que volen viure l'experiència.

 

 

Camí de Santiago per a persones amb mobilitat reduïda

 

Cada vegada són més les persones que, àdhuc tenint una discapacitat física, s'animen a realitzar aquesta aventura. La ruta més transitada i més accessible per a fer el camí en cadira de rodes sens dubte és el camí de Santiago Francés.

Per a realitzar aquesta ruta és primordial fer una planificació per a saber els trams pel que passarem, i subdividir les etapes en funció de l'accessibilitat de les mateixes i també de la capacitat física de la persona que realitzarà la marxa.

En aquest sentit, és important fer un entrenament previ igual que els pelegrins que van a peu, ja que hi ha trajectes més inestables i difícils de superar. Hem de tenir en compte, que hi ha trams en què la ruta no és 100% accessible, per la qual cosa anar amb un acompanyant serà de gran ajuda.

Les millors èpoques per a realitzar el Camí és a la primavera i a principis de tardor, encara que també pot realitzar-se a l'estiu però hem de saber que hi ha moltes més afluència de persones. Això sí, hem d'anar amb compte amb les pluges de primavera, ja que poden aportar dificultats a les persones que es desplacen en cadira de rodes.

És aconsellable portar peces de recanvi per a la cadira de rodes, i també disposar d'algun producte o crema per a minorar l'aparició de butllofes.

El pes de la motxilla també és molt important ja que la cadira deu poder suportar-la tenint en compte els trams que haurem de superar de pujada i baixada.

 

 

 

Guia del camí de Santiago accessible

 

Existeix una Guia del Camí de Santiago Accessible per a totes les persones elaborat amb la col·laboració de la Junta de Castella i León, la Xunta de Galícia, la Fundació ONCE i la Fundació Vodafone España, en la qual podràs saber quins trams són accessibles en les 23 etapes del Camí Francès. Que res t'impedeixi aconseguir els teus somnis!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu