sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Guia ràpida per comprar una plataforma salvaescaleras

guia plataforma pujaescales i salvaescales

Actualment existeix una àmplia varietat de solucions en accessibilitat: salvaescaleras, ascensors, elevadors, erugues subeescaleras,… Entre aquest mar d'opcions, una de les més utilitzades són les plataformes salvaescaleras.

Què són les plataformes salvaescaleras?

Base adaptada per al transport d'usuaris en cadira de rodes que, connectada a un eix fix, permet pujar o baixar trams d'escales entre diferents pisos.

Potser hagis vist més d'un. Tendes, supermercats, biblioteques, escoles,… són alguns exemples on probablement tinguin una plataforma salvaescaleras. I és que gràcies a la seva adaptabilitat i seguretat, les plataformes salvaescaleras són una de les opcions més recomanables en accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat. Això es deu al fet que permeten a una persona en cadira de rodes superar un tram d'escales de manera completament autònoma i sense necessitat de baixar-se de la cadira. A més, són molt més econòmiques que un ascensor i no requereixen obres majors.

Coses que hauries de tenir en compte abans de comprar una plataforma salvaescaleras:

a) Una de les preocupacions més comunes entre els quals pensen a comprar una plataforma salvaescaleras és el grau d'intrusió, és a dir, si va a suposar un obstacle o ressaltarà molt a la vista. Per això és aconsellable que la base de la plataforma sigui plegable i el seu disseny compacte. A més, existeixen models "personalitzables” on pots escollir mesures i colors, podent així aconseguir una major integració en l'entorn.

b) Si parlem de discreció, també és important que el salvaescaleras disposi d'un motor silenciós. Aquesta és una de les principals causes de la diferència de preu entre un model i un altre. Si ens decantem per un model massa econòmic, el soroll que generi el seu funcionament pot cohibir a l'usuari, qui desisteixi d'utilitzar-ho. Per a la resta de presents –i dels veïns- suposa una molèstia.

c) El lloc on se situarà la plataforma és un altre factor fonamental. No totes les plataformes salvaescaleras estan preparades per a exterior o exterior/interior. L'acabat dels materials i la seva pròpia qualitat et pot donar pistes de si aquestes davant d'una bona inversió. Fixa't en estructures i mecanismes que no abusin del plàstic.

d) Comandaments automàtics o manuals? A tots ens agrada la comoditat, però això sol implicar un sobrecoste. A l'hora d'escollir una plataforma salvaescaleras pensa en les necessitats personals de l'usuari i la seva capacitat de mobilitat (ara i en el futur). Si pot sostenir el polsador segurament pugueu prescindir de majors automatismes.

i) La gran majoria de plataformes salvaescaleras requereixen greixatge periòdic, encara que al mercat existeixen opcions més versàtils que no requereixen greixatge. Valora-les!

f) Finalment, un aspecte fonamental: la seguretat. Fia't solament de marques conegudes, no de preus excessivament barats i d'aquells que s'oblidin de dir-te que tenen servei tècnic. El procés de compra d'una plataforma, no s'acaba en la venda. Assegura't que l'empresa t'ofereixi un servei postvenda i deixa't assessorar per tècnics professionals. Si vas a realitzar una inversió, assegura't que la plataforma que has escollit es mogui sense moviments bruscs o arrencades precipitades, permetin a l'usuari agafar-se amb seguretat i pugui utilitzar-la autònomament. I, com no, que el producte compleixi les normatives vigents.

Esperem haver-te ajudat a fer-te una idea de què és una plataforma salvaescaleras i que has de tenir en compte abans de comprar. Pensa que invertir en accessibilitat és invertir en qualitat de vida de les persones i fins i tot en l'èxit de negocis i locals: major mobilitat i autonomia, major nombre d'usuaris, major nombre de clients…

I recorda, si tens algun dubte, pregunta o suggeriment, no dubtis a contactar-nos. També pots cridar-nos sense cap compromís al telèfon d'assessorament gratuït 900 414 000. Ànims i fins al proper dimarts!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu