sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Hemorroides i morenes: Què són i com tractar-les

Què són les hemorroides i com podem tractar-les?

 

Les hemorroides, també dites morenes, són venes inflades a la zona de l'anus i la part interior del recte. Les hemorroides poden inflamar-se i causar irritació en passar la femta.

S'estima que tres de cada quatre adults tenen morenes alguna vegada al llarg de la seva vida. Per sort, existeixen diverses opcions per a tractar-les i obtenir alleujament.

T'expliquem tota la informació sobre aquest tema en aquest article: símptomes, remeis, tractaments i factors de risc.

 

 

Si t'interessa, et deixem amb un enllaç sobre com podem millorar la nostra circulació sanguínia.

 

 

Símptomes de les morenes i com diagnosticar-les

 

Les hemorroides o morenes són provocades per la inflor de les venes del canal anal o rectal.

Aquestes poden afectar l'última zona de l'intestí gros, denominat recte o en l'anus, on salin la femta del cos.

Així doncs, poden tenir dos orígens:

 • En la zona interna (en el recte): Normalment no causen dolor i no poden notar-se tret que estiguin molt inflamades. Es fan evidents perquè poden causar sang vermella al defecar.

Les hemorroides internes poden arribar a prolapsar o sobresortir de l'anus. En aquests casos, pot veure-les o sentir-les com a coixinets de pell més rosada que l'àrea circumdant. Aquestes poden ocasionar dolor encara que normalment tornen al recte per si mateixes.

 • En la zona externa (en l'anus): Es diuen hemorroides externes les que es troben a la zona de l'anus i són més baixes que les de la zona interna. Causen picors, dolors o sagnats en defecar.

Poden arribar a formar-se coàguls sanguinis dins de les hemorroides, que poden ocasionar un dolor intens anomenat trombosi. Si es produeix un trombe en una hemorroide pot tornar-se porpra o blava i a vegades, sagnar.

Encara que són molt incòmodes i doloroses, usualment no són greus i desapareixen en un parell de setmanes.

Els símptomes de les morenes poden provocar:

 • Picors.
 • Secreció de moc.
 • Cremors a la zona de l'anus.
 • Causar dolor intens.
 • Sensació que l'intestí no està del tot buit.
 • Sagnats indolors.

 

Encara que es pensi que són una afecció poc comuna, s'estima que el 75% de les persones tenen hemorroides engrandides en algun moment. No obstant això, només el 4% visita un metge per al seu tractament.

 

 

 

Què provoca l'aparició de les hemorroides? Factors de risc

 

La causa de les hemorroides pot aparèixer per un augment de la pressió a la zona inferior del recte provocat per:

 • Esforçar-se durant les deposicions.
 • Llarg període assegut en el vàter.
 • L'obesitat pot incrementar el risc de patir hemorroides.
 • Estar embarassada.
 • Portar una dieta baixa en fibres.
 • Tenir relacions sexuals anals.
 • Aixecar pesos de manera regular.
 • Estar dempeus o assegut llargs períodes de temps.
 • Diarrea crònica o problemes de restrenyiment.

 

El risc de patir-les augmenta amb l'edat. Això és pel fet que el teixit que sosté les venes en la zona del recte pot afeblir-se i estirar-se.

 

”que

 

Complicacions de no tractar les hemorroides

 

No acostumen a haver-hi complicacions però en alguns casos la persona pot desenvolupar: Problemes d'anèmia a causa d'un sagnat crònic per absència de suficients glòbuls vermells sans.

Hemorroides escanyades: això succeeix quan hi ha un tall del subministrament de sang d'una hemorroide interna. Això pot provocar un dolor molt intens. Pot produir-se un coàgul sanguini provocant una hemorroide trombosa. Aquesta pot causar una aflicció molt dolorosa i, encara que no és perillosa, pot ser necessari punyir-la i drenar.

No ha d'assumir-se que el sagnat rectal és degut a morenes, sobretot en casos de canvis en els hàbits intestinals o si la femta canvien de color o consistència.

En sagnat rectal pot ser provocat per afeccions més greus com el càncer colorectal o càncer renal. Per això, és recomanable que un metge pugui realitzar un examen per a veure si el seu anus està inflamat.

 

Remedios per a prevenir les morenes

 

La manera més efectiva per a prevenir les hemorroides és mantenir una femta tova que passi fàcilment pel canal rectal.

Per a prevenir la femta dura és important mantenir una dieta rica en fibra. Per a això, es recomanen aliments com les fruites, verdures i cereals integrals.

També és recomanable mantenir-se ben hidratat. Per a això, s'aconsella beure entre sis i vuit gots d'aigua diaris per a tenir una femta tova.

És important evacuar quan senti la necessitat, si s'espera molt, la femta poden endurir-se.

Mantenir un pes saludable també és important per a prevenir l'aparició d'hemorroides.

Realitzar una activitat esportiva regular ajuda a prevenir el sobrepès. Realitzar esport també ajuda a prevenir el restrenyiment. Així mateix, disminueix la pressió sobre les venes de la zona que provoquen estar llargs períodes de temps asseguts o dempeus.

També es recomana evitar estar assegut en el vàter o en qualsevol seient durant llargs períodes de temps.

 

”tratamientos

 

Tractaments efectius per a les hemorroides

 

 • El primer punt és seguir una dieta rica en fibres com la que hem esmentat en el punt anterior. Això estovarà la femta i l'esforç a l'hora de defecar serà menor.
 • També poden ser útils alguns medicaments de venta lliure com analgèsics antiinflamatoris, diferents cremes, locions, gels i supositoris. 
 • Un altre tractament casolà per a curar-les és realitzar banys de seient i evitar l'ús del paper higiènic. Això implica submergir els malucs i natges en uns pocs dits d'aigua tèbia. Aquesta acció ha de realitzar-se unes tres vegades diàries durant 15 minuts aproximadament. Seguidament ha d'assecar-se la zona anal amb una tovallola suau per a evitar humitats que puguin irritar el teixit hemorroidal i l'àrea rectal.
 • Utilitzar ablandadores de femta pot evitar que la femta siguin massa dures i millorar els problemes de restrenyiment. Així i tot, pot haver-hi problemes d'inflamació i infecció de l'anus. Per això, abans es recomana demanar consell al nostre metge. 
 • Un altre procediment és la escleroterapia. En aquest, s'injecta una solució en la zona de l'hemorroide que fa encongir els gots de la zona. 
 • També pot recórrer-se a la lligadura amb banda elàstica. El metge envolta la base del grup hemorroidal amb una banda elàstica atapeïda. Les bandes elàstiques tala el subministrament de sang a l'hemorroide, això provoca que s'afebleixi i desprengui. 
 • La lligadura de les artèries hemorroidals guiada per Doppler és un tractament poc invasiu. En aquest es realitza el tall el subministrament de sang de les branques distals. 
 • Un altre sistema per a acabar amb el seu dolor, és recórrer a una cirurgia. El tractament quirúrgic s'intenta evitar perquè pot ser més dolorós i pot originar més complicacions. Per això, menys d'un 10% dels casos que es tracten de manera primerenca acaben en cirurgia.
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu