sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Hemorroides i morenes: Què són i com tractar-les

Què són les hemorroides i com podem tractar-les?

 

Les hemorroides, també dites morenes, són venes inflades a la zona de l'anus i la part interior del recte. Les hemorroides poden inflamar-se i causar irritació en passar la femta.

S'estima que tres de cada quatre adults tenen morenes alguna vegada al llarg de la seva vida. Per sort, existeixen diverses opcions per a tractar-les i obtenir alleujament.

T'expliquem tota la informació sobre aquest tema en aquest article: símptomes, remeis, tractaments i factors de risc.

 

 

Si t'interessa, et deixem amb un enllaç sobre com podem millorar la nostra circulació sanguínia.

 

 

Símptomes de les morenes i com diagnosticar-les

 

Les hemorroides o morenes són provocades per la inflor de les venes del canal anal o rectal.

Aquestes poden afectar l'última zona de l'intestí gros, denominat recte o en l'anus, on salin la femta del cos.

Així doncs, poden tenir dos orígens:

 • En la zona interna (en el recte): Normalment no causen dolor i no poden notar-se tret que estiguin molt inflamades. Es fan evidents perquè poden causar sang vermella al defecar.

Les hemorroides internes poden arribar a prolapsar o sobresortir de l'anus. En aquests casos, pot veure-les o sentir-les com a coixinets de pell més rosada que l'àrea circumdant. Aquestes poden ocasionar dolor encara que normalment tornen al recte per si mateixes.

 • En la zona externa (en l'anus): Es diuen hemorroides externes les que es troben a la zona de l'anus i són més baixes que les de la zona interna. Causen picors, dolors o sagnats en defecar.

Poden arribar a formar-se coàguls sanguinis dins de les hemorroides, que poden ocasionar un dolor intens anomenat trombosi. Si es produeix un trombe en una hemorroide pot tornar-se porpra o blava i a vegades, sagnar.

Encara que són molt incòmodes i doloroses, usualment no són greus i desapareixen en un parell de setmanes.

Els símptomes de les morenes poden provocar:

 • Picors.
 • Secreció de moc.
 • Cremors a la zona de l'anus.
 • Causar dolor intens.
 • Sensació que l'intestí no està del tot buit.
 • Sagnats indolors.

 

Encara que es pensi que són una afecció poc comuna, s'estima que el 75% de les persones tenen hemorroides engrandides en algun moment. No obstant això, només el 4% visita un metge per al seu tractament.

 

 

 

Què provoca l'aparició de les hemorroides? Factors de risc

 

La causa de les hemorroides pot aparèixer per un augment de la pressió a la zona inferior del recte provocat per:

 • Esforçar-se durant les deposicions.
 • Llarg període assegut en el vàter.
 • L'obesitat pot incrementar el risc de patir hemorroides.
 • Estar embarassada.
 • Portar una dieta baixa en fibres.
 • Tenir relacions sexuals anals.
 • Aixecar pesos de manera regular.
 • Estar dempeus o assegut llargs períodes de temps.
 • Diarrea crònica o problemes de restrenyiment.

 

El risc de patir-les augmenta amb l'edat. Això és pel fet que el teixit que sosté les venes en la zona del recte pot afeblir-se i estirar-se.

 

”que

 

Complicacions de no tractar les hemorroides

 

No acostumen a haver-hi complicacions però en alguns casos la persona pot desenvolupar: Problemes d'anèmia a causa d'un sagnat crònic per absència de suficients glòbuls vermells sans.

Hemorroides escanyades: això succeeix quan hi ha un tall del subministrament de sang d'una hemorroide interna. Això pot provocar un dolor molt intens. Pot produir-se un coàgul sanguini provocant una hemorroide trombosa. Aquesta pot causar una aflicció molt dolorosa i, encara que no és perillosa, pot ser necessari punyir-la i drenar.

No ha d'assumir-se que el sagnat rectal és degut a morenes, sobretot en casos de canvis en els hàbits intestinals o si la femta canvien de color o consistència.

En sagnat rectal pot ser provocat per afeccions més greus com el càncer colorectal o càncer renal. Per això, és recomanable que un metge pugui realitzar un examen per a veure si el seu anus està inflamat.

 

Remedios per a prevenir les morenes

 

La manera més efectiva per a prevenir les hemorroides és mantenir una femta tova que passi fàcilment pel canal rectal.

Per a prevenir la femta dura és important mantenir una dieta rica en fibra. Per a això, es recomanen aliments com les fruites, verdures i cereals integrals.

També és recomanable mantenir-se ben hidratat. Per a això, s'aconsella beure entre sis i vuit gots d'aigua diaris per a tenir una femta tova.

És important evacuar quan senti la necessitat, si s'espera molt, la femta poden endurir-se.

Mantenir un pes saludable també és important per a prevenir l'aparició d'hemorroides.

Realitzar una activitat esportiva regular ajuda a prevenir el sobrepès. Realitzar esport també ajuda a prevenir el restrenyiment. Així mateix, disminueix la pressió sobre les venes de la zona que provoquen estar llargs períodes de temps asseguts o dempeus.

També es recomana evitar estar assegut en el vàter o en qualsevol seient durant llargs períodes de temps.

 

”tratamientos

 

Tractaments efectius per a les hemorroides

 

 • El primer punt és seguir una dieta rica en fibres com la que hem esmentat en el punt anterior. Això estovarà la femta i l'esforç a l'hora de defecar serà menor.
 • També poden ser útils alguns medicaments de venta lliure com analgèsics antiinflamatoris, diferents cremes, locions, gels i supositoris. 
 • Un altre tractament casolà per a curar-les és realitzar banys de seient i evitar l'ús del paper higiènic. Això implica submergir els malucs i natges en uns pocs dits d'aigua tèbia. Aquesta acció ha de realitzar-se unes tres vegades diàries durant 15 minuts aproximadament. Seguidament ha d'assecar-se la zona anal amb una tovallola suau per a evitar humitats que puguin irritar el teixit hemorroidal i l'àrea rectal.
 • Utilitzar ablandadores de femta pot evitar que la femta siguin massa dures i millorar els problemes de restrenyiment. Així i tot, pot haver-hi problemes d'inflamació i infecció de l'anus. Per això, abans es recomana demanar consell al nostre metge. 
 • Un altre procediment és la escleroterapia. En aquest, s'injecta una solució en la zona de l'hemorroide que fa encongir els gots de la zona. 
 • També pot recórrer-se a la lligadura amb banda elàstica. El metge envolta la base del grup hemorroidal amb una banda elàstica atapeïda. Les bandes elàstiques tala el subministrament de sang a l'hemorroide, això provoca que s'afebleixi i desprengui. 
 • La lligadura de les artèries hemorroidals guiada per Doppler és un tractament poc invasiu. En aquest es realitza el tall el subministrament de sang de les branques distals. 
 • Un altre sistema per a acabar amb el seu dolor, és recórrer a una cirurgia. El tractament quirúrgic s'intenta evitar perquè pot ser més dolorós i pot originar més complicacions. Per això, menys d'un 10% dels casos que es tracten de manera primerenca acaben en cirurgia.
La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu