sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Hèrnia de hiat: ansietat i altres causes

hernia de hiato ansiedad y otras causas

L'hèrnia de hiat és una afecció mèdica en la qual una porció de l'estómac es llisca cap amunt a través del diafragma i s'allotja en el tòrax. Aquesta condició pot causar una varietat de símptomes, com a reflux àcid, dolor en el pit i dificultat per a empassar.

A continuació, t'explicarem quins factors poden estar relacionats amb l'aparició de l'hèrnia de hiat: ansietat i altres possibles causants.

Què és l'hèrnia de hiat?

L'hèrnia de hiat, també coneguda com a hèrnia hiatal, és una afecció mèdica en la qual una porció de l'estómac es desplaça cap amunt a través del diafragma, la capa de músculs que separa el tòrax i l'abdomen. L'hèrnia de hiat pot provocar símptomes com a reflux gastroesofàgic, dolor en el pit, dificultat per a empassar, nàusees i pressió abdominal.

L'esfínter esofàgic inferior, una estructura muscular que es troba en la part inferior de l'esòfag, normalment ajuda a prevenir que els àcids de l'estómac pugin cap a l'esòfag. No obstant això, en persones amb hèrnia de hiat, l'esfínter esofàgic inferior pot afeblir-se o relaxar-se, la qual cosa permet que els àcids de l'estómac pugin cap a l'esòfag. Aquest reflux gastroesofàgic pot provocar símptomes com a acidesa estomacal, cremor en la gola i el pit, i regurgitació d'aliments.

estómac amb hèrnia hiatal

Quins símptomes provoca l'hèrnia hiatal?

Els seus símptomes poden variar en gravetat i freqüència. L'acidesa estomacal i el reflux gastroesofàgic són els símptomes més comuns de l'hèrnia de hiat i poden provocar una sensació de cremor en la gola i el pit. El dolor en el pit també és un símptoma comú de l'hèrnia de hiat i pot ser confós amb un atac cardíac a causa de la similitud dels símptomes.

La dificultat per a empassar és un altre símptoma comú de l'hèrnia de hiat i pot ser causat per la pressió de l'estómac desplaçat sobre l'esòfag. La nàusea i la pressió abdominal són altres símptomes possibles de l'hèrnia de hiat.

Quina causa l'aparició de l'hèrnia de hiat?

Existeixen diversos factors que poden contribuir a l'aparició d'aquesta condició. L'edat és un dels factors, ja que el diafragma pot afeblir-se amb el temps. A més, l'augment de la pressió intraabdominal a causa de l'obesitat, l'embaràs o la tos crònica també pot afeblir el múscul del diafragma i afavorir la seva aparició.

El tabaquisme i el consum excessiu d'alcohol també poden contribuir a l'afebliment del diafragma i augmentar el risc d'hèrnia de hiat. La falta d'activitat física i la mala postura també poden afeblir el múscul del diafragma.

D'altra banda, algunes persones neixen amb un hiat esofàgic més gran del normal, la qual cosa augmenta el risc de desenvolupar-la.

L'ansietat pot provocar l'hèrnia de hiat?

Encara que l'hèrnia de hiat i l'ansietat són dues afeccions diferents, poden estar relacionades. L'ansietat pot augmentar la producció d'àcid en l'estómac, la qual cosa pot agreujar els símptomes de l'hèrnia de hiat. A més, els símptomes de l'hèrnia de hiat poden augmentar l'ansietat, creant un cicle de retroalimentació negativa.

És important destacar que, encara que l'ansietat pot exacerbar els símptomes de l'hèrnia de hiat, no es creu que sigui una causa directa de l'afecció. L'hèrnia de hiat es produeix quan els músculs del diafragma s'afebleixen, la qual cosa permet que part de l'estómac es mogui cap amunt. Aquesta feblesa pot ser causada per una varietat de factors, com l'edat, l'obesitat i la pressió abdominal excessiva.

persona major amb hèrnia hiatal i ansietat

Quins tractaments existeixen per a l'hèrnia hiatal?

Els tractaments poden variar segons la gravetat dels símptomes. En casos lleus, es poden fer canvis en l'estil de vida per a reduir els símptomes, com evitar aliments picants i àcids, menjar menjars més petits i freqüents, evitar ficar-se al llit havent dinat i perdre pes si s'és obès. També pot ser útil realitzar algun exercici físic suau com caminar, ioga o natació regular. Els medicaments també poden ser efectius per a reduir els símptomes, com els antiàcids i els inhibidors de la bomba de protons.

En casos greus, pot ser necessari un tractament quirúrgic per a corregir-la. La cirurgia d'hèrnia de hiat generalment implica la reparació del diafragma i la reubicació de l'estómac en la seva posició normal sota el diafragma. La cirurgia pot ser realitzada mitjançant cirurgia oberta o laparoscòpica, depenent de la situació individual de cada pacient.

És important que les persones que experimenten símptomes consultin a un metge per a obtenir un diagnòstic i un pla de tractament adequats.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu