sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Hidrocinesiterapia: Què és, exercicis i quan fer-la

En aquest article t'expliquem la importància de la hidrocinesiterapia, què és, exercicis i quan hem de fer-la.

 

 

Què és la Hidrocinesiterapia?

 

La hidrocinesiterapia és una teràpia amb aigua que serveix per a rehabilitar després d'un tractament post traumàtic o una cirurgia. També pot recomanar-se abans de certs procediments quirúrgics, com el reemplaçament de maluc o les operacions del lligament creuat.

La hidroquinesioterapia aprofita els objectius terapèutics de les propietats físiques de l'aigua. En l'aigua, el pes del cos és entre un 85-90% més lleuger, d'aquesta manera, el pacient se sent segur de moure les seves articulacions sense sentir el pes i la tensió del moviment.

Gràcies a la pressió que realitza l'aigua a la persona, s'estimula el flux circulatori limfàtic i es redueix l'aparició d'edemes. A més, quan practiquem la teràpia en aigua calenta superior a 30 °C, la circulació millora, reduint el dolor muscular i ajudant a relaxar els músculs.

 

 

Quan fer la hidrocinesiterapia

 

Aquesta teràpia es recomana a aquestes persones amb afeccions ortopèdiques, traumatològiques, neurològiques, pulmonars i cardiológiques. Els problemes que més sovint porten als usuaris a emprendre un procés de rehabilitació en aigua són les miopaties, distròfies musculars, dolor lumbar, alteracions postquirúrgiques, fractures i esquinços.

La hidrocinesiterapia és útil sobretot en les primeres etapes de rehabilitació ja que millora la recuperació dels moviments bàsics del cos. Aquesta teràpia ha d'adaptar-se a les necessitats de cada usuari per a obtenir una rehabilitació eficient.

És important tenir clares les diferències entre la hidroterapia i la gimnàstica aquàtica, perquè aquesta última serveix per a realitzar exercicis que millorin la condició muscular de la persona mentre que la hidroterapia és útil per a la rehabilitació del moviment aprofitant la massa de l'aigua.

Hi ha vegades en què a aquests pacients els pot resultar difícil accedir a l'interior de l'aigua per falta de mobilitat o dolors musculars, en aquests casos existeixen els elevadors per a piscina que ajuden la persona a entrar i sortir de l'aigua de manera fàcil i segura.

 

 

 

Exercicis de rehabilitació en l'aigua

 

Existeix una àmplia selecció d'exercicis que poden ajudar a millorar la mobilitat dels pacients depenent de les seves necessitats específiques. Per a això, es crea una taula d'exercicis personalitzada que permet millorar les seves malalties i guanyar fortalesa muscular.

Poden realitzar-se exercicis per a millorar la capacitat aeròbica com córrer/caminar sota l'aigua.

També es recomanen els estiraments i mobilitzacions que ajudin a desenvolupar la flexibilitat de la persona i augmentar la mobilitat de les articulacions, sobretot d'aquestes parts afectades ja siguin espatlles, genolls, nines, malucs…

Els exercicis sota l'aigua també ajuden a millorar la tonificació dels músculs del cos. A

questes activitats ens permetran millorar el nostre nivell cardiovascular, augmentant la freqüència respiratòria i millorant la condició física amb una disminució del greix corporal.

El doctor o terapeuta podrà determinar quines són les activitats aconsellades que pot practicar el pacient. 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu