sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Història i normativa per practicar l'esport d'esgrima en cadira de rodes

La història de l'esgrima en cadira de rodes va començar a la dècada dels cinquanta en un hospital d'Anglaterra, on es recuperaven i rehabilitaven els soldats ferits en la II Guerra Mundial. En 1960 l'esgrima en cadira de rodes es va convertir en un esport adaptat molt popular i complet que exigia força física, precisió, tècnica i estil.

L'esgrima esportiva com coneixem avui dia, va néixer al segle XIX definida com l'art de la defensa i l'atac amb una espasa. L'esgrima en cadira de rodes pot ser practicada per homes i dones en cadira de rodes, amputats o amb paràlisi cerebral lleu. Les categories segons l'arma utilitzada són les mateixes que en l'esgrima clàssic (floret, sabre o espasa).

Es va introduir com a categoria esportiva en els primers Jocs Olímpics de l'Era Moderna ja que el baró Pierre de Coubertin, el seu impulsor, era un apassionat d'aquest esport. L'esgrima en cadira de rodes intenta mantenir intacte l'esperit del seu homònim no adaptat. El fet de ser un esport clàssic va fer que aviat sorgís interès en ell i que fos un dels primers esports paralímpics.

En l'esgrima adaptada, els jugadors competeixen amb la cadira de rodes ancorada al sòl, alguna cosa que no resta intensitat ni interès a la competició. La longitud de l'àrea de joc s'estableix al principi del duel (per poder ancorar la cadira de rodes) i la decideix l'esportista que té una menor distància en estendre el braç, podent triar ell mateix estratègicament si la separació entre tots dos serà la del seu abast o la del seu oponent. Igual que passa en l'esgrima convencional, en l'esgrima en cadira de rodes els esportistes estan connectats a una caixa de senyals electrònics que registra els tocs d'abast de l'arma. Tots els jugadors han d'anar perfectament equipats amb les proteccions oportunes en cara, tors, cames i mans. El primer a donar 5 tocs al seu contrincant guanya el joc.

Es tracta d'un esport que desenvolupa enormement l'agilitat i estimula els reflexos de forma sorprenent.

 

Font: sunrisemedical.es

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu