sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Implant coclear per a recuperar l'audició

Què és un implant coclear? Com pot recuperar la nostra audició? T'expliquem tota la informació al respecte i quant costen.

 

L'implant coclear és un dispositiu electrònic que serveix per a mitigar una sordesa profunda neurosensorial. Aquesta ajuda tècnica ha significat una revolució en l'àmbit de les pròtesis auditives. Per això, ja són més de 13.000 persones que disposen d'implants coclears a Espanya.

En aquest article t'expliquem amb més profunditat què és aquesta solució auditiva i com pot millorar la qualitat de vida d'algunes persones.

 

Et deixem amb un article d'interès sobre portals per a trobar ocupació si tens alguna discapacitat.

 

 

Què és un implant coclear i com funciona?

 

Un implant coclear és una ajuda tècnica que proporciona una estimulació elèctrica directa al nervi auditiu de l'oïda interna. De forma resumida, serveix perquè una persona amb sordesa total o gairebé total pugui escoltar.

Per a comprendre com funciona aquest dispositiu, hem de saber com rebem i processem els sons. Les ones de so fan que el timpà i els ossos de l'oïda vibrin. Aquesta ona vibratòria arriba a cau d'orella intern. Posteriorment, aquestes ones es transformin en senyals elèctrics que arriben pel nervi auditiu al cervell.

Les persones amb problemes auditius tenen l'oïda interna danyada. En aquest sentit, l'implant serveix per a reemplaçar la funció que realitza l'oïda interna. Per això, transforma el so en impulsos elèctrics, substitueix les cèl·lules ciliades danyades i estimula el nervi auditiu perquè arribi la informació al cervell.

Els implants coclears proporcionen una sèrie de beneficis com:

  • Millor audició.
  • Millor enteniment del llenguatge.
  • Millor comprensió de sons en ambients amb sorolls.
  • Millor adaptació a un entorn laboral.
  • Augmenta la qualitat de vida de la persona, redueix el seu estrès i millora la seva autonomia.

 

Per aquest motiu, l'implant coclear cada vegada està més estès.

 

”procedimiento

 

 

Quant costa fer-se un implant coclear? Preu d'un implant coclear

 

Un implant coclear pot costar uns 10.000 euros a Espanya, encara que aquest pot ser costejat per la Seguretat Social. El difícil és pagar-se el manteniment, perquè s'estima que són uns 2.000 euros anuals. Per això, i desafortunadament, encara són moltes a les persones a les quals aquesta ajuda no arriba.

El primer pas per a informar-se sobre aquesta mena d'implant, és anar a un especialista otorrino. El metge o professional ens aconsellarà i donarà una solució auditiva després de realitzar les proves pertinents. És possible que realitzi una ressonància magnètica per a això.

Hi ha alguns casos en què la sanitat pública no cobreix el cost de l'operació. Per exemple, en casos en segons implants en adults que no tinguin altres patologies específiques. En aquests casos, els pacients poden acudir a clíniques privades que realitzen aquest tipus d'intervencions.

En conclusió, per a obtenir una orientació sobre un implant coclear, existeixen diversos centres als quals pot dirigir-se per a concertar una cita i informar-se.

 

Operació d'un implant coclear en adults per a recuperar l'audició

 

Una cirurgia d'implant coclear es realitza a aquestes persones sordes o pràcticament sense audició que necessiten millorar la seva capacitat auditiva. 

Aquests implants permeten a les persones poder escoltar sons i entendre el llenguatge. No obstant això, aquests mecanismes no restableixen una audició 100% estable. Es tracta d'eines ideades per a processar sons i el llenguatge per a transmetre'l al cervell.

”cirugia

 

Aquest implant coclear no és útil per a tothom. Els candidats per a aquests mecanismes poden ser persones que han nascut sordes o que van quedar han sofert una pèrdua auditiva després d'aprendre a parlar. Ara els nens fins d'1 any d'edat són candidats per a sotmetre's a aquesta mena de cirurgia. Encara que els criteris per a adults i nens són diferents, estan basats en pautes similars.

  • L'afectat ha de ser totalment sord o pràcticament sord en totes dues oïdes. Qualsevol persona que pugui sentir de manera parcial amb audiòfons no és un bon candidat per als implants coclears.
  • L'afectat ha de portar un control d'aquest. Després de posar l'implant coclear, ha d'habituar-se a utilitzar el mecanisme de manera correcta.
  • El pacient ha de tenir expectatives raonables sobre el que ocorre després d'una cirurgia. Aquest mecanisme no restaura ni crea una audició estàndard.
  • Els nens han d'inscriure's en un programa rehabilitador perquè aprenguin a processar els sons.

 

 

Com és l'operació de l'implant coclear?

 

 1. Es procedeix a subministrar anestèsia total al pacient.
 2. Es realitza una incisió darrere de l'orella (a l'os temporal).
 3. Amb un microscopi, es realitza una incisió en el mastoide (situat en la part posterior de l'orella). Aquest buit permetrà col·locar l'implant intern.
 4. Es passen els elèctrodes fins a la còclea.
 5. El receptor del senyal auditiu se situa en una cavitat darrere de l'orella.

 

Normalment aquest tipus de procediments poden durar entre 2 o 3 hores. Abans d'encendre l'implant coclear, és habitual deixar que la incisió cicatritzi. Aquest període pot ser diferent en cada persona, podent anar de pocs dies fins a 1 mes i mig.

 

Vídeo i exemple real d'un implant coclear

 

Et deixem amb un vídeo en el qual es mostren exemples reals d'implants coclears i com funcionen.

 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu