sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Implant dental: què és i com es col·loca

Qué es un implante dental

Els implants dentals són la solució per a aquestes persones que han perdut alguna dent o té problemes amb la seva dentadura. Si t'estàs plantejant fer el pas per a millorar les teves dents o reemplaçar les dents perdudes, t'expliquem com es fan els implants i quins tipus hi ha.

Què són els implants dentals?

Els implants dentals són dispositius dissenyats per a reemplaçar dents perdudes o danyades. A diferència de les dentadures postisses, no danyen els ossos de la mandíbula. Consisteixen en estructures de titani o un altre material biocompatible que es col·loquen quirúrgicament en l'os de la mandíbula o del maxil·lar superior, actuant com a arrels artificials. Aquests implants proporcionen una base sòlida sobre la qual es poden col·locar pròtesis dentals, com a corones individuals, ponts o dentadures completes.

Procés per col·locar un implant dental

El procés de col·locar un implant dental implica diverses etapes. En primer lloc, es realitza una avaluació inicial de la salut bucal del pacient, que pot incloure radiografies i exàmens clínics per a determinar si és un candidat adequat per al procediment. Una vegada que es determina la idoneïtat del pacient, es programa la cirurgia per a col·locar la peça dental.

Durant la cirurgia de col·locació de l'implant, es realitza una incisió en les genives per exposar l'os subjacent i se sol usar anestèsia local. Després, es perfora un orifici a l'os i es col·locarà l'implant en la seva posició. Després d'aquesta etapa, se suturen les genives i es permet que l'os cicatritzi al voltant de l'implant en un procés anomenat osteointegració. Aquest procés pot portar diversos mesos i és crucial per a garantir l'estabilitat i la resistència de l'implant.

Una vegada que l'implant a l'os ha cicatritzat i s'ha integrat completament amb l'os circumdant, es procedeix a la col·locació del pilar o connector sobre l'implant. Aquest pilar proporciona una base sòlida sobre la qual es pot col·locar la pròtesi dental personalitzada.

Estudi per fer un implant dental

Al final del tractament d'implants, es prenen impressions de la boca del pacient per fabricar una pròtesi dental que s'ajusti perfectament a la seva anatomia. Aquesta pròtesi pot ser una corona individual per a reemplaçar una única dent, un pont per a reemplaçar diverses dents adjacents, o una dentadura completa per a reemplaçar una arcada completa de dents.

Tipus d'implantologia dental que existeixen

Existeixen diversos tipus d'implants dentals que poden variar segons el seu disseny, el material del qual estan fets, la seva forma i la seva aplicació específica. Alguns dels tipus més comuns d'implants dentals inclouen:

 • Implants endossos: Són els més utilitzats i consisteixen en cilindres o caragols de titani que es col·loquen directament en l'os maxil·lar o mandibular. Aquest empelt ossi està dissenyat per a integrar-se amb l'os en un procés anomenat osteointegració.
 • Implants subperióstics: Es col·loquen sobre l'os maxil·lar i estan destinats a pacients que no tenen una densitat òssia suficient per a suportar implants endossos tradicionals. S'utilitzen menys comunament en l'actualitat a causa dels avanços en tècniques d'augment ossi i materials d'implants.
 • Implants zigomàtics: Són implants que s'ancoren en l'os zigomàtic (pòmul) en lloc d'en l'os maxil·lar. S'utilitzen en pacients que tenen una quantitat insuficient d'os maxil·lar per a col·locar implants endossos convencionals.
 • Implants pterigoides: Es col·loquen en l'os pterigoide, que es troba en la part posterior de la mandíbula. Aquests implants s'utilitzen en casos on l'os maxil·lar posterior és insuficient per a la col·locació d'implants convencionals.
 • Implants dentals de càrrega immediata: També coneguts com a implants de càrrega immediata, permeten la col·locació de la pròtesi dental poc després de la inserció de l'implant. Això s'aconsegueix quan les condicions del pacient ho permeten, evitant així l'espera tradicional de diversos mesos per a l'osteointegració completa.
 • Implantis miniatura o de diàmetre reduït: Són implants de menor grandària que s'utilitzen en àrees on l'espai o el volum ossi són limitats. S'utilitzen principalment en situacions on no és possible col·locar implants de grandària estàndard.
 • Implants dentals amb connexió interna o externa: Es refereix a la forma en què es connecta la pròtesi a l'implant. Els implants amb connexió interna tenen la connexió dins de l'implant, mentre que els implants amb connexió externa tenen la connexió en la part superior de l'implant.

Dentista per valorar problemes dentals

Avantatges de portar implants dentals

Portar implants dentals ofereix nombrosos avantatges per als qui han perdut un o diverses dents. Algunes dels avantatges més significatius inclouen:

 • Millora estètica: Els implants dentals es fusionen amb l'os i proporcionen una base sòlida per a les pròtesis dentals, la qual cosa resulta en una aparença natural i un somriure estèticament agradable.
 • Funció restaurada: Els implants dentals restauren la capacitat de mastegar i parlar adequadament, la qual cosa millora significativament la qualitat de vida del pacient.
 • Confort i estabilitat: A diferència de les dentadures amovibles, els implants dentals estan fermament integrats a l'os, la qual cosa proporciona una major estabilitat i confort en menjar, parlar i realitzar activitats quotidianes.
 • Preservació de l'os: La pèrdua de dents pot conduir a la reabsorció òssia en la mandíbula o el maxil·lar, la qual cosa pot afectar l'estructura facial i l'estabilitat de les dents restants. Els implants dentals estimulen l'os i ajuden a prevenir la pèrdua òssia, preservant així l'estructura facial i la salut oral a llarg termini.
 • Durabilitat i longevitat: Els implants dentals són una solució de reemplaçament de la dent natural duradora i de llarga durada. Amb cura adequada i manteniment regular, la dent artificial pot durar tota la vida.
 • Millora en l'autoestima i confiança: Recuperar un somriure complet i funcional pot tenir un impacte positiu en l'autoestima i la confiança en un mateix. Els implants dentals permeten als pacients sentir-se més segurs en la seva aparença i capacitat per a interactuar socialment.
 • Preservació de les dents adjacents: A diferència dels ponts dentals, que requereixen tallar les dents adjacents per a la seva col·locació, els implants dentals no afecten les dents naturals circumdants, preservant així la seva integritat i salut.
Avantatges de portar un implant dental

Pot ser que t'interessi:

Tractament i prevenció de fístules dentals.

Com evitar la sensibilitat dental.

Remeis casolans per al dolor de queixal.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu