sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Infart femení: així avisa

Infart femení

Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), moren més dones que homes per infarts en el cor, en concret 9.000 més. Malauradament, sempre t'han parlat de quins símptomes has de parar atenció si ets un home, mentre que, si ets dona, l'infart femení, en produeix altres ben diferents.

Mentre que els homes tenen molt clar quins símptomes poden tenir just abans de tenir un infart, les dones no. És més, moltes d'elles confonen els símptomes de l'infart amb problemes digestius, respiratoris o amb ansietat.

Què és l'infart femení o atac de cor en dones

L'infart femení o l'infart agut de miocardi es produeix quan no hi ha suficient reg sanguini en una zona del múscul cardíac. L'obstrucció es produeix en algunes de les artèries coronàries i si no s'obre ràpidament produeix la mort del teixit cardíac.

Quan no hi ha suficient reg sanguini se’n diu angina de pit, mentre que la mort dels teixits es un infart agut de miocardi.

Símptomes de l'infart femení en dones

Els símptomes d'un infart són diferents al d'un home que els d'una dona. Els homes tenen els següents símptomes que son molt fàcils d'associar a aquesta patologia.

Símptomes clàssics d'un infart en un home són:

 1. Dolor al centre del pit (un símptoma d'infart clàssic en homes, però no en dones).
 2. Dolor a la zona de l'estómac que pot irradiar-se al braç esquerre (a vegades també pot estendre's en els dos braços, coll, esquena o mandíbula).
 3. Sudoració.
 4. Nàusea.
 5. Dificultat per respirar.

En canvi, els infarts en la dona, el dolor és diferent. A més, les dones tendeixen a presentar símptomes més variats i fa que sigui més difícil associar-los a un infart. Els més comuns són els següents:

 1. Fatiga
 2. Dificultat per respirar
 3. Suor freda
 4. Dolor a l'estómac, centre de l'esquena o en la mandíbula (però no dolor en el pit).
 5. Insomni
 6. Ansietat
 7. Feblesa
Dolor d'estomac en dones.

Aquests símptomes tan diversos fan que una persona no els associï a un possible infart. Per aquesta raó, les dones que moren abans d'arribar a l'hospital representen un 52%, mentre que els homes estan en un 42%. A més, les dones solen trigar més a consultar al metge aquests símptomes i també a ser diagnosticades.

Altres estudis han pogut constatar que el 57% dels homes han estat capaços d'adonar-se que tenen un infart. Mentre que només un 39% de les dones ha estat capaç d'adonar-se’n amb temps.

A més, les dones solen patir d'aquesta malaltia 10 anys més tard que els homes i el pronòstic pot ser pitjor ja que la vellesa pot comportar que pateixi d'altres malalties que facin empitjorar el quadre mèdic.

Segons expertes del Grup de Treball de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) Dones en Cardiologia, les malalties del cor són la primera causa de mort en dones. Ser conscients dels símptomes d'un infart femení pot suposar que la persona pugui actuar ràpid en cas que es presentin.

Factors de risc d'atacs al cor en dones

Com prevenir un infart al cor

Abans de la menopausa i a causa del nivell d'estrògens, les dones tenen menys nivell de colesterol i tensió arterial. A l'arribada dels canvis hormonals, hi ha més risc a tenir una malaltia cardiovascular. A més, hi ha altres factors de risc que són importants conèixer:

 1. Les dones que tenen diabetis tenen més probabilitat que pateixin un infart en comparació als homes.
 2. Estrès o depressió afecten directament el cor. La depressió pot interferir en què una persona porti una vida saludable.
 3. Fumar és un factor de risc molt rellevant en malalties del cor tant en homes com en dones.
 4. Falta d'activitat o poca activitat física augmenta el risc de patir problemes del cor.
 5. Menopausa provoca que els nivells d'estrogen disminueixin així que és més probable que s'alterin indicadors com el colesterol o la tensió arterial.
 6. Les complicacions durant l'embaràs, com tenir diabetis o la pressió alta fa que la mare sigui susceptible a tenir aquestes afectacions en un futur i, tendeixen a presentar una malaltia coronària.
 7. Antecedents familiars amb malalties cardíaques.
 8. Malalties com a artritis reumatoide, lupus o patologies inflamatòries.

Prevenció de l'infart femení

Com pots imaginar, tenir un estil de vida saludable és la millor manera de tenir una bona salut cardiovascular. Et donem els consells bàsics per canviar el teu estil de vida:

 • Fumar és el primer factor de risc per a una malaltia del cor. Deixa de fumar, si et costa molt, busca ajuda de professionals per a aconseguir-ho.
 • Canvia els teus hàbits d'alimentació: baixa els aliments alts en greix, greixos saturats, el sucre o la sal. Consulta a un nutricionista quina dieta és adequada per a tu.
 • Fes exercici i mantingues un pes saludable: fer exercici fa que el cor es mantingui sa. És recomanable fer 30 minuts d'exercici moderat al dia (per exemple, pots començar per anar a caminar a bon ritme o pots fer aiguagim). Incrementa la intensitat en alguns dies de la setmana, de manera que el cos vagi agafant força i resistència. Aprofita l'oportunitat per pujar i baixar escales a peu o caminar o anar amb bici d'un lloc a un altre.
 • Controla l'estrès ja que pot provocar que les artèries es tibin.
 • Baixa el consum d'alcohol.
 • Segueix les indicacions del metge.
 • Controla altres problemes mèdics.

* Este artículo es orientativo y en ningún caso sustituye la información que pueda proporcionarnos un profesional sanitario.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu