sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Infusions per a dormir millor a les nits. Molt fàcil

Quines infusions poden ajudar-nos a dormir millor a les nits?

 

A vegades, una vida atrafegada pot fer que ens costi trobar suficient temps per al descans. El treball, l'estrès i uns certs símptomes de depressió poden provocar que ens costi agafar el son.

Així doncs, dormir les hores recomanades és essencial per a recuperar la nostra energia. Així mateix, també és important que el somni sigui reparador. Per això, les hores que dormim han de ser sense sorolls, sense malsons i sense interrupcions.

No obstant això, hi ha gent que pot tenir dificultats per a dormir. Per això, t'ensenyem per què és útil prendre infusions abans d'anar a dormir i com poden millorar la nostra qualitat de somni.

 

Et deixem amb un article relacionat en el qual et parlem sobre diferents remeis per a ajudar a dormir a persones majors.

 

Què són les infusions per a dormir?

 

La falta de somni afecta directament a l'estil de vida en tots els sentits. La quantitat de somni recomanada dependrà sobretot de l'edat de la persona. Així doncs, els adults majors de més de 18 anys s'aconsella que dormin entre 7 i 9 hores diàries.

Per això, si tenim problemes per a dormir o no tenim un somni profund, hi ha unes certes infusions relaxants que ajuden a agafar el son. Aquests remeis naturals han estat presents durant tota la nostra història.

Es tracta d'igua calenta amb herbes i plantes de tota classe que milloren diferents funcions del nostre organisme sense (o amb molt pocs) efectes secundaris.

Per aquest motiu, són moltes les persones que decideixen optar per prendre infusions abans que triar un tractament farmacològic.

 

Les 10 millors infusions per a dormir millor

 

Actualment, una infusió és considerada com un producte natural reconegut com un remei eficaç per a dormir adequadament. Normalment, es preparen separant els components terapèutics de la planta.

Et deixem amb una llista de 10 infusions saludables i útils per a agafar el son:

 

1. Infusió de til·la

 

Segurament és una de les infusions més conegudes i utilitzades per a dormir. La til·la té propietats relaxants que afecten el nostre sistema nerviós.

És utilitzada sobretot per a combatre l'insomni i com a efecte tranquil·litzant que ajuda a minorar l'estrès i l'ansietat.

Altres propietats d'aquesta planta és que ajuda a baixar la tensió i conté propietats diürètiques i depuratives. També pot disminuir un mal de cap gràcies al seu efecte analgèsic i les seves característiques antiinflamatòries.

 

”infusión

 

 

2. Infusió de lavanda

 

Aquestes plantes naturals milloren els nostres nivells d'estrès, relaxant-nos i afavorint el nostre somni. Actua com un ansiolític natural amb propietats sedants que ajuda a combatre l'estrès.

A més, millora la nostra digestió, evitant problemes gastrointestinals com a còlics i inflor intestinal.

 

”

 

3. Infusió de Rosella de Califòrnia

 

La Rosella de Califòrnia augmenta els nivells de serotonina i melatonina produint un efecte tranquil·litzant en la persona.

A més de les propietats relaxants que ajuden a calmar els nervis i l'ansietat, la Rosella de Califòrnia també és antiinflamatòria. Per això, s'utilitza per a combatre la pesadesa d'estómac i reduir els gasos.

També conté propietats fenòliques que reforcen el nostre sistema immune. Així mateix, pot controlar el nostre índex glucèmic, això és útil per a les persones diabètiques o amb patologies metabòliques.

 

”

 

4. Infusió de Pasiflora

 

El principal benefici de la pasiflora és el seu efecte calmant que indueix al somni. És molt útil per a aquests casos en què la persona sofreix estrès, migranyes i insomni. Aquesta planta conté flavonoides i alcaloides que combaten contra el trastorn del somni.

 

”

 

5. Infusió de Camamilla

 

La camamilla (també denominada camomila) és una planta utilitzada com un remei natural gràcies a la seva acció sedant. D'igual manera, serveix per a enfortir el nostre sistema immunològic, alleujant patologies com a refredats i la grip. També té propietats antiespasmódicas i analgèsiques, això és molt útil per a disminuir els dolors del període menstrual.

 

”

 

 

6. Infusió de Valeriana

 

Prendre aquesta infusió relaxant ens ajudarà a dormir i tenir un somni reparador. A més de tranquil·litzar-nos i reduir la nostra ansietat, també té altres beneficis addicionals.

La valeriana ajuda a reduir els maldecaps i també s'utilitza per a combatre còlics i diarrees. Així mateix pot ajudar a disminuir convulsions o tremolors lleus. 

 

”

 

7. Infusió de Melissa

 

Aquestes plantes també t'ajuden a agafar el son i recuperar la calma. La infusió de Melissa també serveix per a controlar la pressió arterial. Aquesta planta també pot ajudar-nos a combatre les migranyes o maldecaps. Així mateix s'utilitza per a reduir uns certs dolors cervicals i lumbars.

Aquesta infusió pot alleujar problemes relacionats amb la digestió dels aliments i la seva assimilació, frenant problemes de diarrea.

 

”

 

 

8. Infusió de Marialluïsa

 

Aquesta infusió és ideal per a per a combatre l'insomni i controlar l'ansietat. També tenen components com el limoneno i cariofileno que milloren la nostra digestió i redueix els gasos.

S'utilitza també com un calmant natural que calma els dolors lleus. També serveix per a eliminar les mucositats del sistema respiratori en refredats o grips gràcies a la seva funció antibacteriana.

 

”

 

 

9. Infusió d'Espino blanc

 

La infusió d'Espino blanc pot ajudar a relaxar els teus músculs i ment, això és molt útil per a reduir l'estrès i també millorar el teu somni.

Així mateix, aquesta planta es coneix per ajudar a controlar la tensió i tractar les insuficiències cardíaques. L'Espino blanc també conté propietats antioxidants i ajuda a reduir el colesterol.

 

”

 

10. Infusió de Llúpol

Està comprovat que aquesta planta té propietats que ajuden a relaxar a la persona, per la qual cosa ajuda a combatre els nervis. El llúpol també aporta propietats antiinflamatòries, diürètiques i antibacterianas. A més serveix d'antioxidant i afavoreix la nostra circulació sanguínia.

 

”

 

 

Alternatives a les infusions per a dormir tota la nit

 

A més de les infusions, existeixen altres consells que poden combatre l'insomni de manera natural. Et llistem alguns d'ells:

  • Si et costa dormir, és convenient seguir una rutina d'uns certs hàbits de somni que t'ajudin a relaxar. A algunes persones els va bé anar-se a dormir escoltant música relaxant o llegir un llibre. A més, és convenient anar al llit i despertar en el mateix horari cada dia.
  • Disposar d'un entorn net i ordenat millora la nostra tranquil·litat i confort. Aquest fet afavorirà un somni reparador.
  • Hem de controlar que la temperatura sigui l'adequada, i que no passem molt fred o calor.
  • Practicar un esport o realitzar activitat física és important. Això sí, hem d'evitar fer-ho 2 o 3 hores abans d'anar-se a dormir.
  • Hem d'evitar estar amb aparells electrònics com el mòbil 1 hora abans d'anar a dormir.
  • Evita fumar, la nicotina pot afectar el nostre somni.
  • Evita consumir cafeïna o begudes alcohòliques a la tarda i nit.
  • Procura no sopar un menjar copiós o substituir-la per un berenar lleuger.
  • Així mateix, podem realitzar migdiades però que siguin d'una durada curta. S'aconsella realitzar migdiades de màxim 20 minutos.
  • Si així i tot tenim problemes per a agafar el son, pot ser recomanable visitar la nostra atenció mèdica. Ells podran recomanar-nos un diagnòstic i tractament adequat.

 

Relacionat amb aquest article, et deixem amb el següent enllaç: Quins beneficis i efectes produeix la melatonina? 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu