sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Juego de Tronos premiada por concienciar sobre la discapacidad

Els amants de les sèries, i en concret de la multipremiada Joc de Trons, coneixen bé els noms de Tyrion, Bran i Hodor. Tyrion Lannister té acondroplasia, més comunament coneguda com a “nanisme”; Brandon Stark queda paralític de les extremitats inferiors a causa d'una caiguda i depèn de Hodor per a desplaçar-se. Hodor és un home alt d'enteniment lent, gentil i lleial a la família dels Stark.

Són 3 personatges que han ajudat al fet que George RR Martin, autor de la saga literària Game of Thrones, s'elevés fa uns dies amb el Visionary Award, en el marc dels Mitjana Access Awards 2013 que va tenir lloc a Los Angeles.

Aquest reconeixement guardona a aquells “membres de la indústria del cinema, la televisió i l'entreteniment pels seus esforços per promoure una consciència de l'experiència de les persones amb discapacitat i l'accessibilitat, així com per una adequada representació dels personatges amb diversitats funcionals.”

David Radcliff, del comitè d'escriptors amb discapacitat, va escriure les següents paraules a Martín quan el va informar del guardó:

“Joc de Trons sembla que encaixa naturalment en aquest reconeixement. Des dels primers episodis, la seva apassionant sèrie ens ha introduït a un noi paralitzat amb un do sobrenatural, ens ha fet voler a una “persona petita” definida no per la seva altura sinó per la seva intel·ligència, i ha excavat amb regularitat en les vides de “tolits, bastards, i coses trencades” celebrant les seves fortaleses i complexitats. De fet és un gran reconeixement per al seu treball que no es pensi comunament en Joc de Trons com un xou que “lídia amb” la discapacitat – és alguna cosa molt millor: un xou que abraça la realitat”.

Martin afirma en el seu blog que aquest és un dels premis que més il·lusió li ha fet rebre.

Heu vist la sèrie? Què opineu sobre  els personatges Tyrion, Bran i Hodor?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu