sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Jocs de memòria per a majors de 65 anys (Útils i divertits)

Quins jocs de memòria per a majors de 65 anys existeixen?

 

Per a exercitar la ment de les persones majors, existeixen molts jocs útils i divertits que resulten ser una excel·lent manera de millorar la seva memòria i estimular el cervell a través d'un entrenament mental.

És un fet que les persones que no treballen la seva ment, es deterioren molt més ràpid: si no realitzen cap activitat i no surten de casa, el procés s'accelera considerablement.

Amb aquests jocs, ajudem a reduir les pèrdues de memòria i mantenim la ment activa. No obstant això, a vegades és difícil trobar un entreteniment que l'adult el gaudeixi prou com per a continuar jugant al llarg del temps.

En aquest article et mostrem una llista de jocs per a millorar la memòria de les persones d'avançada edat i també per a fomentar les relacions socials i de comunicació.

 

 

Exercicis per a la memòria:

 

 

1. Sudoku

 

Aquest conegut trencaclosques serveix per a resoldre problemes numèrics reconeixent i completant patrons. En aquest joc és essencial usar la lògica i les habilitats de memòria, d'aquesta manera obligues al cervell a realitzar connexions. El pensament estratègic també ajuda a millorar la concentració i la capacitat per a prendre decisions en un curt període de temps.

Pots gaudir d'aquest joc en moltes plataformes digitals i en paper tradicional, també pots trobar-ho en línia.

 

2. Mots encreuats

 

Els mots encreuats és un joc que consisteix a completar caselles amb lletres, per a això, els mots encreuats indica les definicions de les paraules que han de col·locar-se dins de les cel·les, tant en sentit vertical com en horitzontal.

Aquest popular joc ajuda a millorar les habilitats verbals, practica la resolució de problemes i manté el teu cervell alerta.

 

3. Sopa de lletres

 

Aquest també és un joc molt conegut que consisteix a descobrir les paraules que es troben barrejades en una quadrícula amb files i columnes de lletres, aquestes, poden trobar-se en sentit horitzontal, vertical o diagonal, d'esquerra a dreta o de dreta a esquerra.

Aquest joc, igual que els altres, ajuda a mantenir activa la memòria i prevenir el risc de la deterioració cognitiva.

 

4. Trobar les diferències

 

Aquest clàssic consisteix a col·locar dues imatges que a simple vista semblen iguals, però que es diferencien per alguns detalls. El jugador haurà d'observar detingudament les dues fotos i anar descobrint quines són les diferències que hi ha entre ambdues.

És important tenir en compte la grandària de les imatges, perquè algunes persones majors poden tenir dificultats visuals.

Podem trobar infinitat de jocs de diferències en internet i també en revistes.

 

5. Puzles

 

Com sabem, el puzle és un joc de taula que serveix per a formar una figura a través de la combinació de diferents peces planes. A major quantitat de peces més treballa el cervell per a trobar les relacions entre les imatges i recordar els fragments vists amb anterioritat.

Els puzles desenvolupen capacitats i augmenten habilitats com la creativitat, la coordinació i la motricitat, perquè aquest joc obliga el cervell a treballar amb tots dos hemisferis convertint-se en una activitat estupenda per a la salut cerebral.

 

6. Jocs de cartes

 

Qualsevol joc de cartes pot ser idoni per a exercitar la memòria de les persones majors, perquè brinden estimulació intel·lectual i també social.

Existeixen molts jocs de cartes, alguns dels més coneguts són el bridge, la canastra, el pinacle, el Rummy o el solitari.

Un altre clàssic és el joc de les parelles, el qual consisteix a col·locar totes les cartes de cap per avall formant files i columnes. El primer ha d'aixecar dues cartes a l'atzar, si coincideixen se les queda i en cas contrari, les torna a girar. Guanya qui més cartes pugui aparellar.

 

7. Jocs de taula

 

Jocs com el dominó, els escacs, el parchís, les dames, l'oca, el Scrabble o Tabú poden aportar beneficis en l'agilitat mental i afavorir les relacions socials.

Són molts els estudis realitzats que determinen l'eficàcia d'aquests jocs per a millorar les habilitats comunicatives, cognitives i també la percepció sensorial de les persones d'avançada edat. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu