sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

L'Institut Guttmann i Indra exportaran tecnologia catalana per a la rehabilitació cognitiva

Roser Fernández, secretària general de Salut, ha presidit la signatura d'un conveni entre les dues empreses per exportar a Europa, Estats Units i Amèrica Llatina la plataforma "Guttmann, NeuroPersonalTrainer" per al tractament de el dany cerebral adquirit, les demències, l'esquizofrènia i els trastorns en el desenvolupament infantil.

"Aquest és un exemple que il·lustra el gran potencial de la sanitat catalana i de el teixit productiu associat a la salut", ha comentat Roser Fernández en referència a el projecte, que ha liderat l'Institut Guttmann i que ha comptat amb la participació de 10 empreses més . Fernández, ha presidit l'acte de signatura d'un conveni entre l'Institut Guttmann i l'empresa Indra per impulsar a nivell internacional la comercialització de la plataforma de telemedicina "Guttmann, NeuroPersonalTrainer", que ha estat desenvolupada a Catalunya.

Aquest sistema innovador de telerehabilitació cognitiva permet prestar una nova modalitat de serveis de rehabilitació en casos de deteriorament cognitiu associats a el dany cerebral adquirit, la demència, l'envelliment, la salut mental o les alteracions o trastorns de desenvolupament infantils. Aquestes patologies tenen un gran impacte sobre la qualitat de vida tant dels propis malalts com del seu entorn. Segons l'Organització Mundial de la Salut, el deteriorament cognitiu és la principal causa de discapacitat. La plataforma "Guttmann, NeuroPersonalTrainer" ja ha demostrat la seva eficàcia. A dia d'avui, més de 900 pacients, tant ingressats com des dels seus domicilis, han utilitzat alguna de les 20 plataformes instal·lades en diferents centres assistencials de tot l'Estat. En el 80% dels pacients tractats s'han observat millores significatives pel que fa a l'atenció, la memòria i les funcions executives.

Salut considera que el projecte és un bon exemple de col·laboració publicoprivada en recerca i desenvolupament per oferir solucions tecnològiques amb un gran impacte sobre la salut de les persones i, alhora, sobre l'economia de país. En aquest projecte d'innovació cooperativa, liderat per l'Institut Guttmann, han participat nombroses universitats, empreses i centres tecnològics. Aquesta col·laboració ha permès transferir la recerca sanitària en economia de el coneixement.

La iniciativa és una prova més de l'lideratge de Catalunya en l'àrea de la rehabilitació cognitiva, àmbit en el qual l'Institut Guttmann és una institució pionera a nivell internacional. Per a més informació: http://www.guttmann.com/ca-es/inici.html

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu