sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

La cadira de rodes elèctrica perfecta. Quina triar?

Quina cadira de rodes elèctrica haig de triar? T'expliquem què és important tenir en compte a l'hora d'escollir una cadira de rodes.

 

Actualment, al mercat tenim una gran varietat de cadires de rodes per a triar. Això és positiu perquè permeten adaptar-se a les necessitats específiques de cada persona.

Però per a realitzar aquesta elecció, hem de tenir en compte diversos factors perquè l'experiència d'usuari sigui satisfactòria i segura.

Per això, en aquest article t'aconsellem sobre el tipus de cadires que hi ha a l'actualitat i què has de valorar en elles.

 

Com triar la millor cadira de rodes elèctrica i característiques

 

L'objectiu principal d'una cadira de rodes és aportar mobilitat i autonomia a l'usuari. Per a realitzar una elecció adequada, hem de considerar les diferents necessitats de la persona. Així mateix, hem de saber els seus requeriments singulars i les activitats que realitzarà en el seu dia a dia.

Tal vegada un dels punts més importants és el de saber si necessitem comprar una cadira de rodes manual o una cadira elèctrica.

 

Cadires de rodes manuals:

Les cadires de rodes manuals han de ser utilitzades per persones que tinguin suficient força a les extremitats superiors, perquè tener que autopropulsarse. Aquestes cadires disposen de grans rodes posteriors per a la seva embranzida.

També poden ser impulsades per un assistent en els casos en què l'usuari no té la capacitat de desplaçar-se per ell mateix.

 

”sillas

 

Cadires de rodes elèctriques:

Per contra, les cadires de rodes elèctriques poden ser utilitzades per qualsevol usuari.

Són útils per als usuaris que no tenen tanta força als braços com aquells que volen una ajuda més fàcil i còmoda de portar. Encara que, és clar, aquestes ajudes acostumen a ser més cares.

Aquestes cadires de rodes motoritzades funcionen amb bateries.

 

Altres aspectes que hem de valorar a l'hora de triar la nostra cadira són:

 

Mesures de la cadira de rodes

 

Quan busquem una cadira de rodes és molt important tenir en compte les mesures de l'usuari. És aconsellable que l'ample del seient s'adapti a les mesures del maluc de la persona. Por això, s'ha de deixar aproximadament uns 2 cm a cada costat.

Per a triar bé les mesures d'una cadira, pot fer clic en el següent enllaç on t'especifiquem les dimensions ideals: Mesures i dimensions estàndard per a cadires de rodes.

 

Característiques de les cadires de rodes

 

Les cadires de rodes poden disposar de reposabraços i reposapeus fixos o plegables. En aquest sentit, és molt important triar un bon reposacaps tenint en compte les necessitats de l'usuari.

Et deixem amb un article on t'especifiquem com ha de ser el reposacaps ideal per a l'usuari.

Un altre element indispensable per a les persones que han de romandre llargs períodes de temps en la cadira és disposar d'un coixí antiescares.

T'expliquem els diferents tipus de coixins en aquest enllaç. 

Existeixen altres elements que poden millorar l'experiència de l'usuari. Per a això, haurem de comprovar si la nostra cadira de rodes permet afegir aquest tipus d'accessoris. Et llistem alguns d'ells en aquest enllaç: Recanvis per a cadires de rodes.

 

Característiques de l'entorn

 

També és important saber on s'utilitzarà la cadira de rodes. Si utilitzarem en major mesura la nostra cadira de rodes elèctriques per a interior o hauran de ser per a un ús en exterior. 
La cadira de rodes pot tenir de tracció central, tracció davantera o tracció posterior. Això és important quan hem de decidir el terreny pel qual la utilitzarem.

Així mateix, haurem de tenir en compte les mesures de la nostra llar perquè vegem si la cadira pot entrar sense problemes. A més, és important veure si és accessible i com és el terreny. No és el mateix un terreny asfaltat o un terreny de terra, perquè les rodes i la cadira hauran de tenir unes prestacions diferents.

També hem de valorar el clima on vivim. Si és especialment humit potser és interessant que la nostra cadira sigui d'un material antioxidant.

 

Materials de la cadira de rodes

 

El material a triar també és important, perquè cadascun té les seves pròpies particulars si volem major lleugeresa o robustesa.

Les cadires més pesades i resistents estan fetes en la seva majoria d'acer.

Un altre material molt utilitzat per a les cadires és l'alumini. Les cadires fabricades en alumini aporten gran lleugeresa i són perfectes si volem que siguin fàcils de transportar.

El titani també és un material que aconsegueix que la cadira sigui molt lleugera.

La fibra de carboni és un material molt cobejat, perquè aconsegueix que la cadira sigui especialment lleugera i també resistent.

 

Cadira de rodes elèctrica plegable per a interior i exterior. Zinger, el model definitiu

 

A Válida sin barreras disposem d'un model de cadira elèctrica plegable i especialment lleugera. Es tracta de la cadira de rodes ZINGER.

Aquestes cadires de rodes elèctriques plegables només pesen 18 kg incloent les seves bateries de liti.

Aquesta cadira de rodes plegable, és molt fàcil de transportar i es pot emmagatzemar de manera senzilla i sense haver de fer un gran esforç físic.

Aquesta cadira està pensada per a la seva utilització tant en ambients d'interior i també en intempèrie.

Té una grandària molt reduïda, perfecte per a portar guardada dins del maleter del cotxe.

Aquesta cadira incorpora de sèrie els següents elements:

  • Les rodes de davant són de niló massís i les rodes de darrere són de nilons amb pneumàtic.
  • La bateria ió de liti permet una gran autonomia de la cadira de rodes elèctrica.
  • Disposa de frens de mà antibloqueig de rodes.
  • Disposa d'una bossa en el suport per a portar objectes.
  • Llums posteriors anti reflectores.
  • Possibilitat d'elecció entre 3 colors diferents d'entapissat (negre, gris i verd llimona).
  • Possibilitat de configurar amb diferents accessoris per a una millor adaptació.

 

”sillas

 

 

Autonomia, càrrega i facilitat d'ús

 

La cadira de rodes Zinger té una autonomia màxima de 13 km.

La càrrega màxima que disposa la cadira de rodes Zinger és de 113 Kg. Té un radi de gir és de 24 polzades que són 610 mm.

Zinger és especialment fàcil d'utilitzar. Té un botó per a triar la velocitat amb la qual vol desplaçar-se: baixa (1,6 Km/h), mitjana (5 Km/h) o alta (9,5 Km/h). Per a moure-la, tan sols ha de pressionar cap endavant una palanca situat al lateral de l'usuari. Quan desitgi girar cap a una direcció, ha d'elevar la palanca dreta o esquerra en funció d'on vulgui dirigir-se.

En el següent vídeo pots veure el funcionament de la cadira de rodes Zinger:

 

 

Accessibilitat en qualsevol espai amb Válida sin barreras

 

A Válida sin barreras disposem d'una àmplia gamma de solucions salvaescales que permeten millorar l'autonomia de qualsevol persona, indistintament de la seva condició.

Per exemple, en el cas de les cadires salvaescales són ideals per a les persones amb mobilitat reduïda o d'avançada edat. Aquestes solucions permeten pujar i baixar d'una planta a una altra sense haver de fer grans esforços. Aquestes ajudes permeten la seva instal·lació tant en interior com en intempèrie i en diferents tipus de desnivells.

D'altra banda, tenim les plataformes salvaescales. Aquestes ajudes són ideals per a pujar i baixar a persones en cadira de rodes elèctriques o manuals. Les plataformes també poden adaptar-se a tota mena d'escales: rectes o corbes, en interiors o exteriors.

A més, oferim instal·lacions d'elevadors verticals i altres solucions per a la supressió de qualsevol mena de barrera arquitectònica.

El nostre objectiu, a part de proporcionar accessibilitat, és millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de mobilitat o diversitat funcional.

 

Diferències entre cadires de rodes elèctriques i scooter elèctric

 

Les cadires de rodes elèctriques i els scooters tenen com a objectiu millorar la mobilitat de les persones majors, amb mobilitat reduïda o amb alguna discapacitat motriu.

L'scooter elèctric en general té unes dimensions més grans que la cadira de rodes i no poden plegar-se. En ser més grans i amples, poden ser més complicats per a accedir en espais d'interior o per a emmagatzemar per exemple en cotxes.

Es necessiten totes dues mans per a conduir l'scooter, per això, són més indicats per a persones amb problemes de mobilitat que no siguin greus.

Per aquest motiu no estan indicats a aquestes persones que no poden estirar els músculs per a moure's amb llibertat.

Així mateix, els scooters són ajudes més ràpides que les cadires de rodes.

Si estàs pensant a adquirir un Scooter per al desplaçament, et deixem amb un article que pot interessar-te. Fabricants d'scooters elèctrics per a persones amb discapacitat.

 

”diferencia

 

D'altra banda, la cadira de rodes elèctrica disposa de reposapeus ajustables i accessoris opcionals. A més, les cadires elèctriques poden conduir-se amb només prémer un botó. Això és molt útil per a les persones amb problemes motors més greus.

Les cadires de rodes tenen un radi de gir menor que l'escúter. A més, són de grandària més reduïda que l'scooter. Per això, és més fàcil que en la majoria dels casos, pugui desplaçar-se per ambients d'interior més estrets. També permeten plegar-se més fàcilment i això facilita el seu magatzematge.

 

Seguretat social i cadires de rodes motoritzades

 

Les cadires de rodes poden ser ajudes que no estan a l'abast de tots. Per això, totes les persones que estiguin dins del Sistema Nacional de Salut poden adquirir aquest tipus de productes del catàleg comú de la Seguretat Social. Però per a això, ha d'haver-hi un informe clínic previ.

El primer punt per a sol·licitar una ajuda tècnica com una cadira de rodes és anar a sanitat pública. El metge, després de valorar les seves necessitats, li prescriurà la cadira de rodes concorde a les seves necessitats. Les cadires que s'acostumen a lliurar per la Seguretat Social són manuals.

Només en aquests casos amb limitacions greus el seu metge rehabilitador podrà receptar-li el tipus de cadira elèctrica per a adquirir-la per la seguretat social.

T'expliquem detalladament com realitzar la sol·licitud, per això fes clic a aquest enllaç.

 

Cadires de rodes elèctriques i plataformes salvaescales

 

Les plataformes salvaescales són solucions que garanteixen una accessibilitat universal en comunitats de veïns i en tota mena d'edificis públics o privats.

Les plataformes elevadores són ajudes tècniques dissenyades per a pujar i baixar a persones en cadira de rodes o amb mobilitat reduïda. Es tracta d'una base que s'instal·la amb una guia que segueix el recorregut de l'escala a salvar.

Aquestes ajudes són plegables pel que quan no s'usen, poden deixar-se plegades sense ocupar espai.

Existeixen diferents tipus de plataformes elevadores: per a la seva instal·lació a escales corbes i també en escales rectes.

La seva fabricació es realitza a mesura gràcies a un avançat sistema de fotometria que adapta la màquina al lloc d'instal·lació d'una manera òptima.

 

”plataformas

 

Ús d'elevadors amb la seva cadira de rodes Zinger

 

Existeixen alguns elevadors de curt recorregut dissenyats amb mesures molt reduïdes perquè càpiguen a qualsevol lloc d'instal·lació.

Aquests mini elevadors són ideals per a salvar desnivells de fins a 3 metres d'altura.

La cadira de rodes Zinger és una solució especialment compacta, per la qual cosa no té cap problema per a cabre en qualsevol espai, per reduït que sigui.

En aquests casos, el pas amb la cadira de rodes Zinger per aquests elevadors tampoc suposarà cap obstacle.

A més, aquesta cadira pot plegar-se ocupant unes mesures especialment reduïdes:

”sillas Si necessites més informació sobre la cadira de rodes Zinger, no dubtis a trucar al telèfon gratuït 900 414 000 o enviar un mail a [email protected]

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu